Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Εκρηξη στη γειτονιά του Καμμένου

Στο στόχαστρο δολοφόνων για τρίτη φορά ο 62χρονος Θεόδωρος Σαββαΐδης τη στιγμή που καθόταν στη βεράντα μαζί με την κόρη και τα εγγόνια του

Για τρίτη φορά μέσα σε έντεκα μήνες ο γνωστός επιχειρηματίας Θεόδωρος Σαββαΐδης γλίτωσε από του χάρου τα δόντια μετά τη νέα δολοφονική απόπειρα που έγινε στην πολυτελή έπαυλή του στη Βουλιαγμένη από αγνώστους που πέταξαν στον κήπο δυναμίτες!

ΑΠΟ ΤΟΥΣ
ΤΖ. ΑΡΒΑΝΙΤΗ
Θ. ΠΑΝΟΥ

Τη στιγμή που έγιναν οι ισχυρές εκρήξεις, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ο 62χρονος επιχειρηματίας μαζί με την κόρη και τα εγγόνια του βρίσκονταν λίγα μόλις μέτρα πιο μακριά, στη βεράντα της κατοικίας απολαμβάνοντας την όμορφη καλοκαιρινή βραδιά και σώθηκαν από θαύμα!

Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν τα μέλη της οικογένειας, δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκι πέρασαν αστραπιαία έξω από την καλά φυλασσόμενη έπαυλη της οδού Πραξιτέλους 11 και αφού πέταξαν τους δυναμίτες, εξαφανίστηκαν μέσα στο σκοτάδι. Η περιοχή αποκλείστηκε, καθώς σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η κατοικία του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου. Αμέσως έφτασαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι κατέγραψαν τις υλικές ζημιές που σημειώθηκαν στην έπαυλη και συγκέντρωσαν μαρτυρίες τις οποίες εξετάζουν.

Κρατήρας 30 εκατοστών

Οι άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών διαπίστωσαν ότι στο γκαζόν της αυλής είχε δημιουργηθεί ένας κρατήρας διαμέτρου 30 εκατοστών.

Το χώμα απορρόφησε το ωστικό κύμα και έτσι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, πράγμα που δεν θα συνέβαινε αν οι δυναμίτες είχαν εκραγεί ελάχιστα εκατοστά πιο κάτω, στο τσιμέντο!

Το σπίτι του Θεόδωρου Σαββαΐδη, ο οποίος δραστηριοποιείται στο εμπόριο πετρελαιοειδών, διαθέτει ιδιαίτερα ψηλό φράχτη και κεντρικό σύστημα παρακολούθησης με κάμερες υψηλής τεχνολογίας, τόσο στον εξωτερικό όσο και στον εσωτερικό χώρο, οι οποίες ενδεχομένως να έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών. Εξάλλου, η περιοχή θεωρείται μία από τις πιο καλά φυλασσόμενες της Αττικής και προκαλεί απορίες το ότι οι κακοποιοί κατάφεραν να περάσουν ανενόχλητοι, να φέρουν σε πέρας την επίθεση και στη συνέχεια να διαφύγουν.

Πάντως, οι αστυνομικοί προσανατολίζονται περισσότερο στο ενδεχόμενο να πρόκειται για ξεκαθάρισμα προσωπικών διαφορών και έχουν ξεκινήσει λεπτομερείς έρευνες, κυρίως όσον αφορά τον επαγγελματικό κύκλο του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός της ασχολίας του με την εμπορία καυσίμων, ο Θεόδωρος Σαββαΐδης φέρεται ότι διατηρεί επιχειρηματική σχέση και με την ιδιοκτησία των duty free στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

er24rwf 2Η μαφιόζικη επίθεση μέσα στο σπίτι του

Ηταν η τρίτη φορά που ο έμπορος υγρών καυσίμων μπήκε στο στόχαστρο μαφιόζικης επίθεσης. Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2013 είχε τραυματιστεί σοβαρά, όταν ένας άγνωστος εισέβαλε στο σπίτι του και τον πυροβόλησε στο κεφάλι και τα πόδια! Τότε οι γιατροί έδωσαν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή και τελικά ο επιχειρηματίας διέφυγε τον κίνδυνο, έχοντας όμως χάσει το ένα του μάτι. Από τις έρευνες που είχαν κάνει για την υπόθεση, οι Αρχές είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κατά πάσα πιθανότητα ο δράστης ήταν επαγγελματίας εκτελεστής από το εξωτερικό, που πληρώθηκε από τον ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας. Και αυτό, διότι οι κάλυκες τους οποίους είχαν περισυλλέξει από το σημείο οι αστυνομικοί ήταν από αυτόματο όπλο τύπου Scorpion ειδικού διαμετρήματος, των 32 χιλιοστών, που δεν είναι καθόλου συνηθισμένο στην Ελλάδα. Επίσης, τον Οκτώβριο του 2014, άνδρες του ΤΕΕΜ είχαν ελέγξει ένα ελικοπτεράκι αερομοντελισμού που είχε πέσει κοντά στο σπίτι του επιχειρηματία. Τότε πληροφορίες ανέφεραν ότι το ελικόπτερο ήταν «ιπτάμενη βόμβα» εφοδιασμένη με κάμερα μέσω της οποίας κάποιος το κατηύθυνε και εξερράγη σε ύψος δέκα μέτρων! Ομως οι πληροφορίες αυτές διαψεύστηκαν από τις Αρχές.

 

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...