Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ο παγωτατζής που έγινε Νο1 μάνατζερ του πλανήτη

Η ιστορία του Ζόρζε Μέντες θα μπορούσε να γίνει ταινία. Πως από τις φτωχικές γειτονιές και παραλίες της Πορτογαλίας έγινε ατζέντης του Ρονάλντο και του Μουρίνιο

Στην κινηματογραφική ταινία «Jerry Maguire», το 1996, ο παίκτης του αμερικανικού φούτμπολ Ροντ Τίντγουελ, τον οποίο υποδύεται ο Κούμπα Γκούντινγκ τζούνιορ, φωνάζει στον ατζέντη του, Τζέρι Μαγκουάιρ, τον οποίο ενσαρκώνει ο Τομ Κρουζ, «show me the money!». Κοινώς, «δείξε μου τα λεφτά».

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΓΙΩΡΓΟ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ

Ο σκηνοθέτης Κάμερον Κρόου, πάντως, δεν θα μπορούσε να φανταστεί τότε πως την ίδια χρονιά άρχιζε μία άλλη ιστορία πλούτου και επιτυχίας, με την οποία «γεννιόταν» ένας σούπερ μάνατζερ. Ενας πανέξυπνος τύπος ο οποίος όχι μόνο «δημιούργησε» τον «χάρτη» επιτυχίας σε δεκάδες ποδοσφαιριστές και προπονητές στην Πορτογαλία, και σε όλη την Ευρώπη, αλλά πλέον μπορεί να επιδεικνύει με καμάρι τα δικά του (εκατοντάδες) εκατομμύρια.

Πριν από 19 χρόνια, ένας 30χρονος Πορτογάλος ονόματι Ζόρζε Μέντες, που από τα 15 του πουλούσε παγωτά στις παραλίες και έκανε διάφορες εποχικές εργασίες -προτού ανοίξει βίντεο κλαμπ και «στήσει» και το δικό του μπαράκι στις ακτές της Ιβηρικής- γνώρισε έναν συμπατριώτη του, ο οποίος, αν και τερματοφύλακας, τον βοήθησε να πετύχει το πρώτο μεταγραφικό «γκολ». Ο Μέντες, που αποφάσισε στα 19 του να φύγει από το σπίτι, έγινε μέχρι και dj σε μπαρ στην περιοχή Καμινία, στη βόρεια Πορτογαλία. Εκεί όπου το 1996 συνάντησε τον γκολκίπερ Νούνο Εσπίριτο Σάντο, τον οποίο δέχτηκε να βοηθήσει να βρει ομάδα, και, μερικές ημέρες μετά, τον «έστειλε» στην ισπανική Λα Κορούνια!

Παγκόσμιος μύθος

Οι νέοι ορίζοντες του Μέντες άνοιξαν ξαφνικά, και αποφάσισε να επιστρέψει στις παραλίες μόνο για διακοπές σε πανάκριβα θέρετρα. Εκτοτε έμαθε αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά, «έχτισε» έναν παγκόσμιο μύθο, και πλέον εκπροσωπεί, μεταξύ άλλων, τους… Κριστιάνο Ρονάλντο, Ζοσέ Μουρίνιο, Ανχελ ντι Μαρία (προχθές μετακόμισε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Παρί Σ.Ζ. αντί 63.000.000 ευρώ), Ρανταμέλ Φαλκάο, Χάμες Ροντρίγκες, Νταβίντ ντε Χέα κ.ά.!

Ο Μέντες, ο οποίος την περασμένη Κυριακή παντρεύτηκε την αγαπημένη του Σάντρα (με την οποία έχει ήδη αποκτήσει δύο κόρες), με κουμπάρο τον Ρονάλντο, και έχοντας μεταξύ των 300 καλεσμένων τον πρόεδρο της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, και τον άλλοτε τεχνικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σερ Αλεξ Φέργκιουσον, κατόρθωσε -μόνο πέρυσι- να κερδίσει νόμιμες προμήθειες ύψους… 30.000.000 ευρώ, που προήλθαν από τις μεταγραφές των Χάμες (Μονακό σε Ρέαλ αντί 80.000.000 ευρώ), Ντι Μαρία (Ρεάλ σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-75.000.000), Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο Μαδρίτης σε Τσέλσι-43.000.000), Μανγκαλά (Πόρτο σε Μάντσεστερ Σίτι-40.000.000), Γκαράι (Μπενφίκα σε Ζενίτ-15.000.000) και τον δανεισμό του Φαλκάο (από Μονακό σε Μάντσεστερ Γ.-7.500.000). Σύμφωνα με πίνακα της «Daily Mail», ο Πορτογάλος ατζέντης έχει βάλει το… χεράκι του (και την ευφράδειά του) σε 20 μεταγραφές, οι οποίες κόστισαν… 877.000.000 ευρώ! Κάπως έτσι «έστησε» την εταιρεία «Gestifute» (που συνεργάζεται με τον αμερικανικό κολοσσό της CAA), ενώ ο Πορτογάλος δημοσιογράφος Ρουί Μάτος Περέιρα παρατήρησε ότι ο Μέντες δρομολόγησε από το 2001 έως το 2010 το 68% των παραχωρήσεων των Πόρτο, Μπενφίκα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...