Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ιάκωβος Μυλωνάς: «Έχουμε πολλά παράσιτα και ποντίκια στον χώρο»

Γράφει έργα, σκηνοθετεί, κάνει παραγωγές, παίζει σε σίριαλ, ταινίες,...

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...

Catwalk για καλό σκοπό

Ενα διαφορετικό catwalk παρακολούθησαν όσοι έδωσαν το «παρών» στο...

Πιπεράτες αποκαλύψεις από τη 44χρονη Ρέμπελ Γουίλσον

Πάταγο κάνει η αυτοβιογραφία της Ρέμπελ Γουίλσον πριν καν...

Ξεκίνησε το λίφτινγκ στο θρυλικό Zonar’s

Ο χώρος του καφέζαχαροπλαστείου, που θα είναι έτοιμο μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, θα θυμίζει λόμπι ξενοδοχείου

Το Zonar’s ετοιμάζεται να αποκτήσει την παλιά αίγλη του! Το θρυλικό καφέ – ζαχαροπλαστείο άλλαξε χέρια και ανακαινίζεται πλέον εκ βάθρων, με στόχο να ανοίξει ξανά τις πόρτες του το φθινόπωρο και να δώσει στους φανατικούς θαμώνες του την πολυτέλεια που το καθιέρωσε ως κλασικό στέκι στην καρδιά της Αθήνας.

Οι περαστικοί που περνούν αυτές τις μέρες από τη διασταύρωση των οδών Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου βρίσκουν τις πόρτες του Zonar’s κλειστές και μια επιγραφή σε χρυσό φόντο που τους πληροφορεί ότι «η ιστορία ξαναγράφεται αυτόν το χειμώνα». Ο λόγος είναι απλός. Το ιστορικό καφέ πέρασε στους επιχειρηματίες Χρύσανθο και Σπύρο Πανά (ιδιοκτήτες των Island Club Restaurant, Island Art & Taste και Salon de Bricolage), που αποφάσισαν να το ανακατασκευάσουν πλήρως.

Ο σχεδιασμός είναι το Zonar’s να ανοίξει ξανά στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου διαθέτοντας την αίγλη του ένδοξου παρελθόντος του.

Ο διάκοσμος

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικό στοιχείο της ανακαίνισης είναι ο διάκοσμος και η γενικότερη αισθητική του χώρου να θυμίζουν το παλιό Zonar’s. Για παράδειγμα, ο σχεδιασμός των επίπλων θα παραπέμπει στα αυθεντικά κομμάτια που βρίσκονταν κάποτε στο κατάστημα, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί και στον σχεδιασμό των φωτιστικών, που θα ανατεθεί σε διεθνούς φήμης industrial designer. Από το Zonar’s του 2015 δεν θα λείπουν τα στοιχεία που έδιναν έναν αριστοκρατικό αέρα στο θρυλικό στέκι, όπως οι ξύλινες επενδύσεις στους τοίχους και τα προσεγμένα σερβίτσια. Γενικότερα όλος ο χώρος θα θυμίζει λόμπι ξενοδοχείου.

Η επιστροφή στις κλασικές αξίες δεν θα αφορά μόνο τα έπιπλα και το ντεκόρ.

Για παράδειγμα, τα γλυκά θα παραπέμπουν στις πάστες που αγάπησε το αθηναϊκό κοινό και θα φέρουν την υπογραφή γνωστού pastry chef, ενώ θα επανακυκλοφορήσουν οι κλασικές θρυλικές παστίλιες μέντας Zonar’s, τις οποίες λάτρευε η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και γι’ αυτό θα ονομαστούν Queen Sofia’s Mints. Εκτός από γλυκά, καφέ και ποτό, το Zonar’s θα προσφέρει όλες τις ώρες της ημέρας φαγητό καθώς και σούσι.

Η χρυσή εποχή και οι διάσημοι θαμώνες

Το ιστορικό καφέ – ζαχαροπλαστείο ιδρύθηκε το 1939 από τον Ελληνα ομογενή Κάρολο Ζωναρά και στεγάστηκε στον χώρο όπου βρίσκεται και σήμερα, στο ισόγειο του κτιρίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Από τότε έως τον θάνατο του Ζωναρά (το 1968) γνωρίζει τη χρυσή εποχή του, ενώ τη δεκαετία του ’70 γίνεται στέκι της πολιτικής, καλλιτεχνικής και πνευματικής Αθήνας. Θαμώνες του είναι, μεταξύ άλλων, οι Κωνσταντίνος Καραμανλής, Γεώργιος Μαύρος, Γεώργιος Ράλλης, Ευάγγελος Αβέρωφ, Μάνος Χατζιδάκις, Οδυσσέας Ελύτης, Μίνως Βολανάκης, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τζένη Καρέζη, Μελίνα Μερκούρη, Δημήτρης Μυράτ, Νίκος Χατζηκυριάκος – Γκίκας και πολλοί άλλοι. Μάλιστα το 1993 η Μελίνα Μερκούρη και ο Μάνος Χατζιδάκις το επέλεξαν για να δώσουν την τελευταία κοινή συνέντευξή τους στην τηλεόραση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...