Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Τέχνη με εσπρέσσο!

Κύπρια εικαστικός φτιάχνει πίνακες ζωγραφικής χρησιμοποιώντας ως κύριο υλικό τον καφέ

Κύπρια εικαστικός φτιάχνει πίνακες ζωγραφικής χρησιμοποιώντας ως κύριο υλικό τον καφέ


Κύπρια καλλιτέχνις ζωγραφίζει με… εσπρέσο! Με πλούσια γεύση και άρωμα, ο καφές αποτελεί το βασικό συστατικό των έργων τέχνης της εικαστικού Μαρίας Αριστείδου, η οποία έχει αποκτήσει θαυμαστές ανά τον κόσμο

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ
[email protected]

Ο ηθοποιός Χιου Λόρι, ο γνωστός Dr. House, είναι ένας από τους αυτούς που εντυπωσιάστηκε από το πορτρέτο του, το οποίο φιλοτέχνησε η Κύπρια καλλιτέχνις και ανέβασε τη σχετική φωτογραφία στο facebook, δίνοντάς της συγχαρητήρια. Οι δημιουργίες της ταλαντούχας εικαστικού από τη Λάρνακα τρελαίνουν το διαδίκτυο, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που θα ήθελαν να κρεμάσουν στον τοίχο τους ένα έργο από καφέ με την υπογραφή της. Η ίδια, μιλώντας στην «Espresso», αποκαλύπτει ότι η σημερινή επιτυχία της οφείλεται σε ένα… ατύχημα. «Δουλεύοντας στην patisserie της οικογένειάς μου στην Κύπρο -να σημειώσω ότι πάντα κυκλοφορώ με έναν καφέ στο χέρι- κατά λάθος χύθηκε το ρόφημα στο χαρτί ακουαρέλας και αυτό μου κίνησε το ενδιαφέρον. Αργότερα είπα να το δοκιμάσω και να δω πού μπορεί να με βγάλει αυτό το υλικό» αναφέρει η νεαρή, η οποία σπούδασε Καλές Τέχνες στο Manchester Metropolitan University, έχει μεταπτυχιακό στον τομέα Arts Health από το University of Central Lancashire και τον τελευταίο καιρό πηγαινοέρχεται Κύπρο – Αγγλία (μένει στο Λίβερπουλ).

Για τα έργα της χρησιμοποιεί χαρτί για νερομπογιά και διαφορετικά είδη καφέ ή χαρμάνι, ανάλογα με το θέμα. «Εξαρτάται από το τι απαιτεί το σχέδιο που θέλω να φτιάξω, από τη σκίαση που θέλω να πετύχω, τις λεπτομέρειες κ.τ.λ. Μπορεί να χρειαστεί ελληνικός καφές, αλλά μπορεί και εσπρέσο! Μπορεί και τα δύο, και ίσως και διαφορετικές μάρκες καφέ» περιγράφει η 27χρονη ζωγράφος, προσθέτοντας ότι μπορεί να της πάρει από δύο ώρες έως δύο ημέρες για να ολοκληρώσει ένα έργο. Οπως παραδέχεται, η συγκεκριμένη τεχνική δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες και οι ζωγραφιές της έχουν την ίδια «αντοχή» με άλλα έργα ακουαρέλας: «Χειρίζομαι το υλικό σαν ακουαρέλα και τέτοιο ύφος έχει. Οπως οι ακουαρέλες έχουν τις ευαισθησίες τους -σε επαφή με νερό, άμεση επαφή με τον ήλιο για μεγάλα χρονικά διαστήματα-, το ίδιο ισχύει και για τον καφέ».

Η τιμή πώλησης

Οπως προσθέτει η 27χρονη, η τιμή πώλησης των έργων της εξαρτάται από το μέγεθος και τις λεπτομέρειές τους, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ασχοληθεί στο μέλλον και με άλλα, εξίσου… ανορθόδοξα υλικά.
Μεταξύ των προσώπων που έχει φτιάξει με μια κούπα εσπρέσο είναι ο Ελληνας τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Οταν η ζωγράφος ολοκλήρωσε το πορτρέτο, έσπευσε να το μοιραστεί με τους φίλους της στο facebook, γράφοντας: «Ο Γιάνης Βαρουφάκης στο φλιτζάνι σου»! Η νεαρή συνήθως εμπνέεται από φανταστικούς ήρωες, όπως ο Σούπερ Μάριο, η πριγκίπισσα Ελσα από την ταινία «Frozen», ο πειρατής-χταπόδι από τους «Πειρατές της Καραϊβικής», το διάσημο ρομπότ από την ταινία «Star Wars». Ωστόσο από το πινέλο της έχουν ξεπηδήσει και προσωπικότητες όπως ο Ομπάμα, ο Μπομπ Μάρλεϊ και η βασίλισσα Ελισάβετ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...