Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Γλίτωσε το Χρυσό Παπούτσι

Διάρρηξη μέρα μεσημέρι στο σπίτι του θρύλου της ΑΕΚ Κώστα Νεστορίδη στην Καλλιθέα. Εκλεψαν μεγάλο χρηματικό ποσό

Στο διαμέρισμα του ζωντανού θρύλου της ΑΕΚ Κώστα Νεστορίδη στην Καλλιθέα εισέβαλαν μέρα μεσημέρι -πιθανότατα τρεις- διαρρήκτες, απ’ όπου άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό. Ο «Νέστορας» βρισκόταν στο ισόγειο του κτιρίου, όπου διατηρεί πρακτορείο ΟΠΑΠ, ενόσω οι άγνωστοι δράστες έκαναν άνω κάτω του διαμέρισμα του τρίτου ορόφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαρρήκτες κατάφεραν να παραβιάσουν την πόρτα του διαμερίσματος χρησιμοποιώντας λοστό χθες το μεσημέρι χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς. Αμέσως έψαξαν για οτιδήποτε πολύτιμο και κυρίως για χρήματα, καθώς φαίνεται ότι γνώριζαν πως η παλιά δόξα του ελληνικού ποδοσφαίρου κρατά στο διαμέρισμά του τις εισπράξεις του Σαββατοκύριακου από το πρακτορείο. 4rfaw4tg 1Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι διαρρήκτες, που με βάση αυτόπτες μάρτυρες (τους είδαν να φεύγουν από το σπίτι) είναι νεαρής ηλικίας, κατάφεραν να βρουν κρυμμένο στα συρτάρια του διαμερίσματος μεγάλο χρηματικό ποσό.

Κατά την παραμονή τους στο σπίτι γείτονας στον ίδιο όροφο είδε την πόρτα παραβιασμένη και αμέσως έβαλε τις φωνές, ενώ ειδοποίησε την Αστυνομία. Οι διαρρήκτες φαίνεται πως πανικοβλήθηκαν και έσπευσαν να εξαφανιστούν. Ευτυχώς για τον «Νέστορα», οι κακοποιοί δεν πήραν αντικείμενα που έχουν συναισθηματική αξία για εκείνον, όπως το Χρυσό Παπούτσι, το βραβείο που του είχε απονεμηθεί ως πρώτος σκόρερ της περιόδου που μεσουρανούσε στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο «Νέστορας» γεννήθηκε στη Δράμα το 1930 από γονείς πρόσφυγες από τον Πόντο και μεγάλωσε στην Καλλιθέα. Εκεί ως έφηβος πουλούσε τσιγάρα ή δούλευε ως λούστρος για να βγάζει το χαρτζιλίκι του και να βοηθά τους γονείς του, οι οποίοι αποφάσισαν να φύγουν για την Πρέβεζα το 1944. Εκεί ανέπτυξε το ταλέντο του παίζοντας μπάλα με Ιταλούς στρατιώτες, ενώ μετά την Απελευθέρωση, όταν ξαναβρέθηκε στην πρωτεύουσα, άρχισε να παίζει μπάλα με Αγγλους αξιωματικούς του εκστρατευτικού σώματος.

Ταλέντο

Στα 15 του αγωνίστηκε σε τοπικούς συλλόγους της Καλλιθέας (μάλιστα, σε έναν απ’ αυτούς με… αντάλλαγμα μια θέση εργασίας σε εργοστάσιο). Στον Πανιώνιο όπου μεταγράφηκε το 1948 αναγνωρίστηκε το ταλέντο του (με την κυανέρυθρη φανέλα έγινε διεθνής), για να μεταπηδήσει το 1955 στην ΑΕΚ, όπου έμελλε να γράψει ολόλαμπρη ιστορία, κατακτώντας πρωταθλήματα αλλά και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Ο μεγάλος κανονιέρης αποφάσισε στα μέσα της δεκαετίας του ’60 να δοκιμάσει την τύχη του και στην Αυστραλία, όπου αγωνίστηκε σε ομάδα της ομογένειας (Ελλάς Μελβούρνης), για να κλείσει την καριέρα του στην Ελλάδα και στον Βύζαντα Μεγάρων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...