Εχασαν την μπάλα με Ντε Χέα!

ΠΩΣ «ΝΑΥΑΓΗΣΕ» Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΟΥ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ ΣΤΗ ΡΕΑΛ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΡΡΙΠΤΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ

Ο Βρετανοαμερικανός πολιτικός ακτιβιστής και φιλόσοφος του 18ου αιώνα Τόμας Πέιν πίστευε πως «η καλύτερη θεραπεία για τον θυμό είναι η καθυστέρηση».

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΓΙΩΡΓΟ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ

Αν ζούσε, θα παρακολουθούσε τη χθεσινή «κοκορομαχία» των διοικήσεων Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το μεταμεσονύχτιο «ναυάγιο» της μεταγραφής του Νταβίντ ντε Χέα στην πρώτη, που έδειξε πως η καθυστέρηση οδήγησε στον μεταξύ τους θυμό. Οι δύο σύλλογοι, έπειτα από 11ωρη διαπραγμάτευση, συμφώνησαν το βράδυ της Δευτέρας για τη μετακόμιση του Ισπανού τερματοφύλακα στη Ρεάλ αντί 40.000.000 ευρώ και αντάλλαγμα τον Κοσταρικανό γκολκίπερ Κέιλορ Νάβας.

Μονάχα που, ενώ οι Μαδριλένοι δήλωσαν τον Ντε Χέα στην Ισπανική Ομοσπονδία μισή ώρα πριν από την εκπνοή της προθεσμίας μεταγραφών (00.00 τα μεσάνυχτα τοπική ώρα), τα απαραίτητα έγγραφα δεν έφτασαν στην ώρα τους. Παράγοντες της Γιουνάιτεντ δηλώνουν πως διαθέτουν παραστατικά που αποδεικνύουν ότι κατέθεσαν εγκαίρως τα έγγραφα στο Transfer Matching System (TMS) της FIFA. Καθώς ήθελαν να παραχωρήσουν τον παραγκωνισμένο φέτος Ντε Χέα, ώστε να μην τον χάσουν ως ελεύθερο το ερχόμενο καλοκαίρι. Ωστόσο, η διοίκηση της Ρεάλ πέρασε στην (αντ)επίθεση, με ανακοίνωση που καταδεικνύει ως υπεύθυνη την αγγλική ομάδα. Αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «στείλαμε τα συμβόλαια στο Μάντσεστερ στις 13.39, ενώ η Γιουνάιτεντ έστειλε τα σχόλιά της έπειτα από 8 ώρες […] Εμείς, έχοντας τις υπογραφές των Ντε Χέα και Νάβας, αποστείλαμε τα συμβόλαια στις 23.32 […] Η Γιουνάιτεντ συνδέθηκε στο TMS στις 00.00 και η Ρεάλ τα έλαβε στις 00.02, αλλά το σύστημα είχε κλείσει […] Στις 00.26 η FIFA μάς κάλεσε να συμπληρώσουμε τα στοιχεία, αφού η μεταγραφική περίοδος στην Αγγλία ολοκληρώνεται την Τρίτη». Μονάχα που η Ισπανική Ομοσπονδία αρνήθηκε να δώσει παράταση στη Ρεάλ, ενώ η FIFA ανέφερε ότι δεν έλαβε καμία έφεση από την ομάδα της Μαδρίτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Φως στο τούνελ» για τον ηθοποιό Άγγελο Αντωνόπουλο

Ανησυχία στον καλλιτεχνικό κόσμο έχει προκαλέσει η «εξαφάνιση» ενός...

Κατερίνα Παναγοπούλου: Το «αντίο» που λύγισε τους πάντες – «Ένα μόνο δεν σου συγχωρώ»

Με λόγια που «σπάνε» την καρδιά, η Κατερίνα Παναγοπούλου...

Γιάννης Κολοτούρας: Πέθανε ο συνιδιοκτήτης της Zeus+Dione σε ηλικία 48 ετών

Θλίψη έχει προκαλέσει στον χώρο της ελληνικής μόδας η...

Έξαλλος ο Γιάννης Παπαμιχαήλ: «Ο Θεοφάνους τελικά είναι πάρα πολύ καβαλημένος»

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ ξέσπασε κατά του Γιώργου Θεοφάνους. Τι συνέβη;

Μυρτώ Αλικάκη για τους γονείς της: «Θα κλείσω τα 54 και δεν έχω καταφέρει να τους καταλάβω»

Η Μυρτώ Αλικάκη παραχώρησε μια προσωπική συνέντευξη στο περιοδικό...

Φαίη Σκορδά – Αλέξανδρος Αθανασιάδης: Μετακομίζουν σε νέο σπίτι πριν από τον γάμο

Η Φαίη Σκορδά φαίνεται πως διανύει μια ήρεμη και...

Εξοργισμένη η Φαίη Σκορδά: «Πόσο απάνθρωπο είναι αυτό που κάνεις, τι άνθρωπος είσαι;»

Συγκλονισμένη φάνηκε να είναι η Φαίη Σκορδά κατά τη...