Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Ανεξέλεγκτες καταστάσεις στη Μυτιλήνη με 20.000 μετανάστες

Πεδίο συγκρούσεων το νησί, μεταξύ Αστυνομίας και αλλοδαπών. Επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον οικογενειών Σύρων

Δίχως τέλος είναι ο εφιάλτης για τη Λέσβο που έχει μετατραπεί σε απέραντο καταυλισμό, αλλά και σε πεδίο βίαιων συγκρούσεων.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ξέσπασαν άγριες συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και παράτυπων μεταναστών, τόσο στο λιμάνι της Μυτιλήνης όσο και σε άλλες περιοχές, ενώ οικογένειες Σύρων, που έχουν κατασκηνώσει σε πάρκα της πόλης, δέχτηκαν επίθεση με βόμβες μολότοφ. Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη καθώς, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σπύρο Γαληνό, r4wr3q4r34 2 0ο αριθμός μεταναστών και προσφύγων που συνωστίζονται στο νησί αγγίζει τους 20.000. Το αποτέλεσμα είναι οι σκηνές να έχουν κατακλύσει τους δημόσιους χώρους και να ξεσπούν συνεχώς συγκρούσεις, τόσο μεταξύ των μεταναστών όσο και με τις δυνάμεις ασφαλείας, που ενισχύθηκαν χθες με δύο νέες διμοιρίες ΜΑΤ.

Κατάληψη από Αφγανούς

Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου, με πρωταγωνιστές κυρίως Αφγανούς, οι οποίοι «πολιόρκησαν» το λιμάνι της Μυτιλήνης, που είχε εκκενωθεί την Παρασκευή. Τελικά το λιμάνι «άνοιξε» για τους μετανάστες αργά το μεσημέρι, αλλά η ένταση δεν εκτονώθηκε. Το βράδυ περίπου 500 Αφγανοί κατέλαβαν τον καταπέλτη του πλοίου «Tera Jet» απαιτώντας να ταξιδέψουν για Πειραιά και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να απομακρυνθούν. Ανάλογο σκηνικό επαναλήφθηκε το πρωί της Κυριακής, με δυνάμεις των ΜΑΤ να απομακρύνουν εκατοντάδες Αφγανούς που επιχειρούσαν να εισβάλουν χωρίς ταυτοποίηση στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ανεμίζοντας σημαία της r4wr3q4r34 3πατρίδας τους! Το σκηνικό των συγκρούσεων μεταφέρθηκε στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όπου μεγάλες ομάδες νεαρών Σύρων ξεκίνησαν επεισόδια, απαιτώντας να προηγηθεί η δική τους καταγραφή. Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν δυο άνδρες του Λιμενικού και τρεις αλλοδαποί.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, στον δημοτικό κήπο, δύο οικογένειες προσφύγων δέχτηκαν επίθεση με μολότοφ, που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός Σύρου, ενώ μια δεύτερη μολότοφ έπεσε στο πάρκο Χατζηδήμου.

Η Αστυνομία συνέλαβε ως δράστες δύο 17χρονους που σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση, ο δήμαρχος Σπύρος Γαληνός προειδοποίησε με αποχή από τις εκλογές, αν δεν δοθεί άμεση λύση.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας επισκέφτηκε το νησί και ανακοίνωσε δέσμη μέτρων για την αποσυμφόρησή του. Μεταξύ άλλων, θα αυξηθούν τα δρομολόγια των πλοίων, θα τριπλασιαστεί ο ρυθμός καταγραφής αλλοδαπών από επιπλέον εξήντα αστυνομικούς και δέκα νέα μηχανήματα καταγραφής και θα ενταθεί η συνεργασία με τον Στρατό σε θέματα φιλοξενίας και σίτισης.

Στο μεταξύ, τον γύρο του κόσμου κάνει το σπαρακτικό βίντεο που κατέγραψε το CBS στην Κω και δείχνει έναν πρόσφυγα να ανταμώνει ξανά με τον γιο και την κόρη του, τους οποίους είχε χάσει στη διάρκεια του ταξιδιού. Με δάκρυα στα μάτια, ο πατέρας αγκαλιάζει τα παιδιά του λέγοντας «αγάπες μου, φτάσαμε στην Ευρώπη».

Συμβολή τού Στ. Χατζηιωάννου στη σίτιση των προσφύγων

Στη σίτιση των προσφύγων στη Σάμο θα συμβάλει ο ιδρυτής του ομίλου easyGroup Στέλιος Χατζηιωάννου. Οπως ανακοίνωσε, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα του δημάρχου Μιχάλη Αγγελόπουλου, τους επόμενους έξι μήνες θα χρηματοδοτήσει τη διανομή 130.000 κρουασάν σε όσους ανθρώπους έχουν ανάγκη και ιδιαίτερα στα παιδιά των προσφύγων. Η διανομή των σνακ είναι μέρος της δράσης «Φαγητό από καρδιάς», που χρηματοδοτείται από το ίδρυμα Stelios Philanthropic Foundation και θα υλοποιηθεί με τη βοήθεια του Δήμου Σάμου και εθελοντών. «Αναγνωρίζοντας την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που βιώνει η χώρα και τις δραματικές συνθήκες των ανθρώπων που έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές τους προσπαθώντας να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον, το πρόγραμμα “Φαγητό από καρδιάς” ταξιδεύει στη Σάμο θέλοντας να συνεισφέρει στην κάλυψη μιας βασικής ανάγκης, στο να έχουν όλοι οι συνάνθρωποί μας αδιακρίτως έστω ένα μικρό γεύμα. Εύχομαι πραγματικά να έρθει σύντομα η μέρα που δεν θα μας χρειάζονται» δήλωσε ο κ. Χατζηιωάννου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...