Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

«Σασμός»: Μαθιός και Καλλιόπη βλέπουν το τέλος να έρχεται!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η αποκάλυψη...

Ελένη Ράντου: Η συγκινητική φωτογραφία με την μητέρα της

Η Ελένη Ράντου έκανε μια τρυφερή ανάρτηση στον προσωπικό...

Ντοκιμαντέρ ξεγυμνώνει τον Κέβιν Σπέισι

Νέος εφιάλτης για τον Κέβιν Σπέισι, καθώς, μετά την...

Η Κιμ Καρντάσιαν στον Λευκό Οίκο για να της κάνει τη… Χάρις

Με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις συναντήθηκε στον...

Το γιοτ παγοθραυστικό

Ολλανδική εταιρία ετοιμάζεται να δημιουργήσει θαλαμηγό με εντυπωσιακή αυτονομία και μήκος που θα φτάνει τα 100 μέτρα

Ολλανδική εταιρία ετοιμάζεται να δημιουργήσει θαλαμηγό με εντυπωσιακή αυτονομία και μήκος που θα φτάνει τα 100 μέτρα

Είναι σίγουρα ριζοσπαστικό, αλλά αν θέλει κανείς να ακριβολογήσει, είναι παγοθραυστικό. Μια από τις κορυφαίες εταιρίες κατασκευής πολυτελών σκαφών αποκάλυψε κατά τη διάρκεια του Monaco Yacht Show τα σχέδιά της για τη δημιουργία ενός νέου σούπερ γιοτ, που θα μπορεί να μεταφέρει τους επιβάτες του ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά του πλανήτη.

To SeaXplorer, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε τρία μεγέθη, θα είναι το πρώτο γιοτ στην ιστορία της ναυπηγικής που θα μπορεί να σπάει ακόμα και τον πάγο της Αρκτικής.

1 184

Δεδομένου του επαναστατικού σχεδιασμού του και της συνολικής του υπεροχής, το γιοτ της ολλανδική εταιρίας Damen Group, που θα είναι από 65 μέχρι 100 μέτρα, έχει γίνει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην αγορά των πολυτελών ιδιωτικών σκαφών.
Η κατασκευάστρια εταιρία, με εμπειρία στον τομέα της ναυπήγησης πολεμικών πλοίων, έχοντας προφανώς κατά νου ένα κοινό που αρέσκεται στις περιπέτειες και τους εξωτικούς προορισμούς, στην παρουσίαση του νέου της στόλου έκανε λόγο για «εμπειρίες που αλλάζουν τη ζωή στην άκρη του πλανήτη». Βέβαια, παρέλειψε την αρκετά σημαντική «λεπτομέρεια» του κόστους, για το οποίο δεν έγινε καν νύξη.

Το ναυπηγικό θαύμα ωστόσο, που συντελέστηκε υπό την επίβλεψη του Μαρκ Βερμόιλεν μετά από χιλιάδες ώρες έρευνας και κατασκευών, σίγουρα δεν θα είναι προσιτό στον καθένα. Το SeaXplorer εκτός από τα τεχνολογικά του «στολίδια», προσφέρει και πολυτέλειες που απαιτούνται από τους «υψηλής γκάμας» πελάτες στους οποίους απευθύνεται.

Για παράδειγμα, κάθε μελλοντικός ιδιοκτήτης θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τον εσωτερικό διακοσμητή που θέλει να επιμεληθεί την αισθητική του πολυτελούς παγοθραυστικού του κατά τα γούστα του.

Χωρίς στάση

Θεωρείται απαραίτητο ο χώρος να είναι στα μέτρα του ιδιοκτήτη, αφού τόσο αυτός όσο και οι καλεσμένοι του μπορεί να είναι και σαράντα συνεχείς μέρες μέσα σε αυτό χωρίς στάση σε λιμάνι, χάρη στην εντυπωσιακή αυτονομία του.

2 93

Επίσης, το SeaXplorer δεν θα μπορούσε να μην έχει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για να φιλοξενεί υποβρύχια, μέχρι και δύο ελικόπτερα. Τέλος το γιοτ, που μπορεί να πιάσει ταχύτητα 16 κόμβων, έχει χώρους ικανούς να φιλοξενήσουν 30 επισκέπτες και 50μελές πλήρωμα.

«Κάποιοι πελάτες του τομέα των γιοτ με εμπειρία μάς πλησίασαν με την επιθυμία να προσαρμόσουμε τα επαγγελματικά σκάφη που παράγει η εταιρία μας, οπότε ξέραμε από την αρχή ότι λείπουν από την αγορά πολυτελή γιοτ για ανθρώπους που έχουν φιλοδοξίες εξερευνητή» δήλωσε ο Ρομπ Λούιτζεντζικ, διευθυντής του τομέα επαγγελματικών πλοίων του ομίλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 90% των σούπερ γιοτ δεν κινούνται πέρα από τη Μεσόγειο και την Καραϊβική, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι επιλέγουν να ταξιδεύουν ή να κάνουν διακοπές με αυτά έχουν πρόσβαση μόνο στο 6% της παγκόσμιας ακτογραμμής και μόλις στο 1,5% της συνολικής επιφάνειας θάλασσας της Γης.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...