Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025

Το αντίο του Σπύρου Μπιμπίλα στον Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Με ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρέτησε τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.

Η ελληνική εταιρεία Balloon Fire που κάνει κάθε γιορτή έκρηξη χαράς!

Όταν σχεδιάζετε μια εκδήλωση, είτε πρόκειται για έναν γάμο,...

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη...

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Η μεγάλη μάχη της Λεονάρδου

Η τραγουδίστρια (που έχει παίξει στο «Ρεμπέτικο» του Φέρρη) παλεύει με μία ασθένεια που επηρέασε τη φωνή της

Η τραγουδίστρια (που έχει παίξει στο «Ρεμπέτικο» του Φέρρη) παλεύει με μία ασθένεια που επηρέασε τη φωνή της

«Καίγομαι, καίγομαι, ρίξε κι άλλο λάδι στη φωτιά» τραγουδούσε η Σωτηρία Λεονάρδου στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στην ταινία «Ρεμπέτικο» -υποδυόμενη τη Μαρίκα Νίνου- και καθήλωνε το κοινό και τους κριτικούς. Τριάντα χρόνια μετά, η σπουδαία ερμηνεύτρια και ηθοποιός ανεβαίνει τον δικό της γολγοθά, δίνοντας μάχη με μια ασθένεια που επηρέασε νεύρα του εγκεφάλου της, προκαλώντας της κινητικά προβλήματα και στερώντας της τη δυνατότητα να κάνει αυτό που αγαπά περισσότερο απ’ όλα: να τραγουδάει.

Από τον Αλκίνοο Μπουνιά

«Η Σωτηρία πέρασε δύσκολες στιγμές. Η ασθένειά της, με την οποία παλεύει κάποια χρόνια, την είχε καταβάλει. Σήμερα έχει περάσει η μεγάλη μπόρα, είναι κάπως καλύτερα, έχει αρχίσει να περπατάει και μάλιστα γυμνάζεται κιόλας. Ολα δείχνουν ότι σιγά σιγά ξαναβρίσκει τον εαυτό της, αν και τα πράγματα από την αρχή δεν ήταν καθόλου εύκολα» λέει στην «Espresso» πηγή από το περιβάλλον της καλλιτέχνιδας και εξηγεί ότι η κόρη της, που είναι γιατρός στην Κρήτη, ερευνά με μεγάλη επιμέλεια τη φύση της ασθένειάς της, ώστε να έχει την κατάλληλη αγωγή.

Ο γολγοθάς

«Εδώ και καιρό τώρα, όσο η Σωτηρία ανεβαίνει γολγοθά, δεν έχει ασχοληθεί κανείς από τα μέσα ενημέρωσης με την περίπτωσή της. Λες και δεν υπάρχει στη ζωή, λες και κάποιοι την έχουν ξεγράψει» τονίζει η ίδια πηγή και συμπληρώνει ότι η Λεονάρδου, λίγο καιρό προτού αρρωστήσει, είχε μιλήσει σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της για τον πόλεμο που είχε δεχτεί από τα καλλιτεχνικά κυκλώματα. «Πιστεύω ότι έχω δεχτεί μεγάλο πόλεμο. Οταν η εταιρία απέσυρε το άλμπουμ “ΜΙΣ” από τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας, δεν είναι πόλεμος; Οταν δεν σε παίζουν τα ραδιόφωνα, δεν είναι πόλεμος; Τι είναι; Δεν κατάλαβα! Οταν κάνω φοβερές θεατρικές παραστάσεις, γράφονται καλά πράγματα και κανείς δεν τις γνωρίζει, δεν είναι πόλεμος; Οταν έχω τέτοια πορεία κι ο άλλος σου λέει “Α, αυτή που τραγουδάει ρεμπέτικα”, δεν είναι πόλεμος;» είχε απαντήσει στην ερώτηση αν πιστεύει ότι την πολεμούν.


Η Σωτηρία Λεονάρδου όχι μόνο πρωταγωνιστούσε, αλλά είχε γράψει και το σενάριο της θρυλικής ταινίας «Ρεμπέτικο», που το 1982 σκηνοθέτησε ο Κώστας Φέρρης, σαρώνοντας τα βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 1983 (καλύτερης ταινίας, α’ γυναικείου ρόλου, β’ γυναικείου ρόλου και ειδικό βραβείο μουσικής) και κερδίζοντας την Αργυρή Αρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου του 1984. Επίσης το 2000 ψηφίστηκε ως η δημοφιλέστερη ελληνική ταινία στο imdb. Παρά την επιτυχία του φιλμ, η πολύ ιδιαίτερη τραγουδίστρια και ηθοποιός («που κουβαλά το μεγαλείο όλων εκείνων των μεγάλων σταρ με το μπλαζέ ύφος», όπως έγραψε ο γερμανικός Τύπος μετά την προβολή του «Ρεμπέτικου») εξαφανίζεται από τη χώρα μας και πηγαίνει να ζήσει για τέσσερα χρόνια στη Ζιμπάμπουε. «Αν δεν τα βροντούσα να φύγω, ίσως να είχα αυτοκτονήσει! Ηταν μια εποχή πολύ ζόρικη για ανθρώπους με ευαισθησίες και οραματισμούς. Δεν βλέπαμε να έρχεται ένα ωραίο μέλλον, αλλά μία κατάσταση σαν κι αυτήν ακριβώς που ζούμε τώρα. Τρομοκρατία οικονομικής φύσης συνεχώς» έχει πει η ίδια για τη φυγή της.

Να σημειώσουμε ότι, μουσικά, είχε συνεργαστεί με τον επίσης ξεχωριστό καλλιτέχνη Νικόλα Ασιμο στις γνωστές «παράνομες κασέτες του», με νεότερους τραγουδοποιούς, ενώ έχει παίξει σε προχωρημένες ταινίες (τελευταία της είναι η «The last porn movie» του Κώστα Ζάππα το 2006) καθώς και σε ίδιου καλλιτεχνικού ύφους θεατρικές παραστάσεις. Παράλληλα έγραφε και μυθιστορήματα.

 

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες γύρω από άντρες ομοφυλόφιλους, είναι πραγματικά ξεχωριστό να βλέπουμε μια σειρά εποχής να τολμά να παρουσιάσει έναν γυναικείο έρωτα.

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί



Μποζουκια Αθηνα