Πρωτοχρονιά με ρωσικό χειμώνα

Την παραμονή αναμένεται κύμα κακοκαιρίας με κρύο, χιόνια και πολλά μποφόρ!

Την παραμονή αναμένεται κύμα κακοκαιρίας με κρύο, χιόνια και πολλά μποφόρ!

Ποδαρικό με τσουχτερό κρύο, χιόνια και θυελλώδεις βοριάδες θα κάνει το 2016! Η χριστουγεννιάτικη καλοκαιρία θα διαρκέσει έως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, αλλά από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αναμένεται σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που θα έρθει από τη Ρωσία, θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα και θα διαρκέσει έως και τα Φώτα!

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Νίκο Καντερέ, οι ασυνήθιστα καλές για την εποχή καιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν έως την ερχόμενη Τετάρτη. Ομως, από την Πέμπτη θα ξεκινήσει η ισχυρή μεταβολή του καιρού, που θα ενταθεί στην αυγή της νέας χρονιάς. «Ο ερχομός του 2016 θα συνοδευτεί από πραγματικά χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες, καθώς την παραμονή και ιδιαίτερα την Πρωτοχρονιά περιμένουμε ραγδαία επιδείνωση με κρύα που θα μας έρθουν από τη βορειοανατολική Ευρώπη και με χιονοπτώσεις, όχι μόνο στα ορεινά αλλά και στις πεδινές περιοχές της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας».

Το πρωτοχρονιάτικο κύμα κακοκαιρίας θα συνοδευτεί από θυελλώδεις βοριάδες, που θα φτάσουν τα 8-9 μποφόρ στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση και θα κυμανθεί σε επίπεδα 10-12 βαθμών Κελσίου κάτω από τα σημερινά. Οπως επισημαίνει ο κ. Καντερές, η κακοκαιρία αυτή δείχνει να κρατά και τις πρώτες ημέρες του νέου έτους, μη εξαιρουμένων των Θεοφανίων.

Σε αντίθεση με την Πρωτοχρονιά, ο εορτασμός των Χριστουγέννων γίνεται με καλό καιρό και από θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Συγκεκριμένα, για σήμερα (Παρασκευή) προβλέπεται ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα, με κάποιες τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βόρεια και θα φτάσει τους 14 βαθμούς. Στις υπόλοιπες περιοχές η μέγιστη τιμή θα αγγίξει τους 19 βαθμούς.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα παραμείνει καλός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κάποιες νεφώσεις και πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές στα ανατολικά και τα νότια. Ωστόσο, οι ενισχυμένοι βοριάδες (7 μποφόρ στα πελάγη) θα φέρουν πτώση της θερμοκρασίας κατά 3-5 βαθμούς σε όλη τη χώρα, ενώ παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά. Για τη Δευτέρα και την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα νότια και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Ανοικτά και την Κυριακή τα μαγαζιά

Το εορταστικό ωράριο συνεχίζεται και η τελευταία Κυριακή του χρόνου θα βρει τα μαγαζιά ανοιχτά και έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές που θα θελήσουν να συνδυάσουν την κυριακάτικη βόλτα τους με αγορές. Αυτήν την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν στις 11 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα. Από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη επανέρχονται στο διευρυμένο εορταστικό ωράριο και θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Την Πέμπτη, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα καταστήματα θα κατεβάσουν ρολά στις 6 το απόγευμα και θα ανοίξουν ξανά το πρωί της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον

Κεφαλονιά: Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή της – Δείτε όσα κατέθεσε

Την περασμένη Πέμπτη η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που πέθανε στην Κεφαλονιά μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών κατέθεσε όσα γνώριζε.

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής ερωτευμένος με εντυπωσιακή ηθοποιό!

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής είναι ζευγάρι με όμορφη ηθοποιό