Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. σε σκάνδαλο «μαμούθ!»

Γυναίκα ψυχολόγος και μάλιστα αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε...

Κρινιώ Νικολάου: Γιορτάζει με μοναδικό τρόπο τα 30 χρόνια της μουσικής πορείας...

Εχουν περάσει 30 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της...

Λουκία Πιστιόλα: Tα καρφιά για «σταρλετίτσες του Instagram με followers» και η...

Τη σημαντική ηθοποιό του θεάτρου μας Λουκία Πιστιόλα τη...

Alert για την «πέμπτη νόσο»

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές σε ολόκληρη τη...

Απεργία πείνας για να σώσει την κόρη του!

Ο τραγικός πατέρας ζητεί ευθανασία για το παιδί του που πάσχει από ανίατη ασθένεια, επειδή ο ΕΟΠΥΥ τους γύρισε την πλάτη.

Απεργία πείνας ξεκινά από σήμερα ο Νίκος Πουλκουρτζής από την Πάτρα, ο οποίος προκάλεσε αίσθηση όταν απείλησε ότι θα υποβάλει τη μοναχοκόρη του που πάσχει από σπάνια ασθένεια σε ευθανασία, αν δεν της χορηγήσουν επιτέλους τη φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεται! Ο τραγικός πατέρας αδυνατεί να καλύψει το κόστος και σε μια απελπισμένη κίνηση απευθύνθηκε στον ΕΟΠΥΥ, που ωστόσο αρνήθηκε τη δωρεάν χορήγηση φαρμάκων και αναλώσιμων υλικών.

Η ιστορία του κ. Πουλκουρτζή και της βαριά άρρωστης κόρης του, οι οποίοι χτυπήθηκαν ανελέητα από τη μοίρα και σαν να μην έφτανε αυτό αντίκρισαν το πιο σκληρό «πρόσωπο» της Πολιτείας, έχει προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση. Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ο τραγικός πατέρας αποφάσισε να μιλήσει στην «Espresso» για τον Γολγοθά που ανεβαίνει απευθύνοντας έκκληση στους υπεύθυνους να ενσκήψουν στο πρόβλημα της οικογένειάς του. Οπως είχε δηλώσει τότε, η 28χρονη Μαρία από τα έξι της χρόνια πάσχει από νευροεκφυλιστικό σύνδρομο, τόσο σπάνιο που σε ολόκληρη την Ελλάδα υπάρχει μόνο ένα περιστατικό ακόμα και πρέπει να βρίσκεται καθηλωμένη στο κρεβάτι.

Η τελευταία πράξη του δράματος της οικογένειας, που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αδυνατεί να καλύψει μόνη της τα έξοδα, άρχισε όταν ο κ. Πουλκουρτζής πήρε στα χέρια του την απάντηση του ΕΟΠΥΥ, με την οποία ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας απαντούσε αρνητικά στην απελπισμένη του αίτηση για δωρεάν χορήγηση αναλώσιμων υλικών. Τα υλικά αυτά (υπνοσέντονα, χαρτοβάμβακα, γάζες, γάντια μιας χρήσης και μια ειδική κρέμα) είναι άκρως απαραίτητα για τη διαβίωση του παιδιού και χωρίς αυτά η καθημερινότητά του είναι βέβαιο ότι θα μετατραπεί σε πραγματική κόλαση.

Μετά την απόφαση του κράτους να τους γυρίσει την πλάτη, ο κ. Πουλκουρτζής αποφάσισε να προβεί σε μια τελευταία, απεγνωσμένη κίνηση. Οπως διαμήνυσε, από σήμερα πρόκειται να ξεκινήσει απεργία πείνας έξω από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης αναρτώντας και ένα πανό, με το οποίο θα καλεί και πάλι το κράτος να χορηγήσει ένεση ευθανασίας στην κόρη του! Πλέον ελπίδα όλων είναι οι υπεύθυνοι να συγκινηθούν από το δράμα της οικογένειας και να δώσουν εντολή ώστε να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημά τους, που είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή και τη διατήρηση της αξιοπρέπειας μιας νέας κοπέλας.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Τατιάνα Μπλάτνικ – Γιώργος Μπαρμπαλιάς: Μόνο φίλοι ή μήπως κάτι παραπάνω;

Ο χρόνος μόνο θα δείξει τι πραγματικά παίζει στο...

Πέφτει οριστικά αυλαία για τη «Μουρμούρα»

Tέλος η «Μουρμούρα»! Στο κατώφλι της 12ης σεζόν, η...

Η Λίλιαν Αρχοντή ξαναβρήκε τον γιο της

Reunion για τη Λίλιαν Αρχοντή και τον τηλεοπτικό γιο...

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Δεν ισχύει ότι πούλησα το σπίτι στην Κινέτα»

Επίσημη διάψευση από τη Ζωζώ Σαπουντζάκη για την πώληση...

Στο Μιλάνο για δουλειές και relax η Αθηνά Οικονομάκου

Στις 26 Απριλίου έγινε γνωστό ότι η Αθηνά Οικονομάκου...

Έλιωσε ο πάγος για Γκρέυ και Ηλιάδη

Επρεπε να περάσουν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια για να μιλήσουν...