Απεργία πείνας για να σώσει την κόρη του!

Ο τραγικός πατέρας ζητεί ευθανασία για το παιδί του που πάσχει από ανίατη ασθένεια, επειδή ο ΕΟΠΥΥ τους γύρισε την πλάτη.

Απεργία πείνας ξεκινά από σήμερα ο Νίκος Πουλκουρτζής από την Πάτρα, ο οποίος προκάλεσε αίσθηση όταν απείλησε ότι θα υποβάλει τη μοναχοκόρη του που πάσχει από σπάνια ασθένεια σε ευθανασία, αν δεν της χορηγήσουν επιτέλους τη φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεται! Ο τραγικός πατέρας αδυνατεί να καλύψει το κόστος και σε μια απελπισμένη κίνηση απευθύνθηκε στον ΕΟΠΥΥ, που ωστόσο αρνήθηκε τη δωρεάν χορήγηση φαρμάκων και αναλώσιμων υλικών.

Η ιστορία του κ. Πουλκουρτζή και της βαριά άρρωστης κόρης του, οι οποίοι χτυπήθηκαν ανελέητα από τη μοίρα και σαν να μην έφτανε αυτό αντίκρισαν το πιο σκληρό «πρόσωπο» της Πολιτείας, έχει προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση. Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ο τραγικός πατέρας αποφάσισε να μιλήσει στην «Espresso» για τον Γολγοθά που ανεβαίνει απευθύνοντας έκκληση στους υπεύθυνους να ενσκήψουν στο πρόβλημα της οικογένειάς του. Οπως είχε δηλώσει τότε, η 28χρονη Μαρία από τα έξι της χρόνια πάσχει από νευροεκφυλιστικό σύνδρομο, τόσο σπάνιο που σε ολόκληρη την Ελλάδα υπάρχει μόνο ένα περιστατικό ακόμα και πρέπει να βρίσκεται καθηλωμένη στο κρεβάτι.

Η τελευταία πράξη του δράματος της οικογένειας, που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αδυνατεί να καλύψει μόνη της τα έξοδα, άρχισε όταν ο κ. Πουλκουρτζής πήρε στα χέρια του την απάντηση του ΕΟΠΥΥ, με την οποία ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας απαντούσε αρνητικά στην απελπισμένη του αίτηση για δωρεάν χορήγηση αναλώσιμων υλικών. Τα υλικά αυτά (υπνοσέντονα, χαρτοβάμβακα, γάζες, γάντια μιας χρήσης και μια ειδική κρέμα) είναι άκρως απαραίτητα για τη διαβίωση του παιδιού και χωρίς αυτά η καθημερινότητά του είναι βέβαιο ότι θα μετατραπεί σε πραγματική κόλαση.

Μετά την απόφαση του κράτους να τους γυρίσει την πλάτη, ο κ. Πουλκουρτζής αποφάσισε να προβεί σε μια τελευταία, απεγνωσμένη κίνηση. Οπως διαμήνυσε, από σήμερα πρόκειται να ξεκινήσει απεργία πείνας έξω από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης αναρτώντας και ένα πανό, με το οποίο θα καλεί και πάλι το κράτος να χορηγήσει ένεση ευθανασίας στην κόρη του! Πλέον ελπίδα όλων είναι οι υπεύθυνοι να συγκινηθούν από το δράμα της οικογένειας και να δώσουν εντολή ώστε να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημά τους, που είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή και τη διατήρηση της αξιοπρέπειας μιας νέας κοπέλας.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ ξεσπάει – «Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα»

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ φαίνεται να περνάει δύσκολες στιγμές. Τι συνέβη στον γιο της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ;

Έξαλλος ο Λιάγκας: «Η γυναίκα του χαροπαλεύει στη ΜΕΘ και ζητάει 1.000 ευρώ για να μας δώσει συνέντευξη»

«Όπως σας το λέω, η γυναίκα του χαροπαλεύει στη ΜΕΘ και αυτός ζήτησε από τη Γιώτα Κηπουρού και άλλους συναδέλφους 1000 ευρώ»

Νάρκη στον γάμο της Ελένης – Το τελεσίγραφο από την πεθερά της

Τι συνέβη και μαύρα σύννεφα γέμισαν το σπιτικό της Ελένης και του Ματέο στα βόρεια προάστια;

Ναταλία Λιονάκη: Πώς αντέδρασε όταν έμαθε για τα χρήματα που δικαιούται από το ΣΕΗ

Η πρώτη αντίδραση της Ναταλίας Λιονάκη για τα χρήματα...

Δανάη Μπάρκα – Φάνης Μπότσης: Μετακομίζουν σε νέο σπίτι στη Μεσσηνία

Η Δανάη Μπάρκα και ο Φάνης Μπότσης φαίνεται πως...