Η παγίδα από τη μίσθωση χωρίς ενοίκιο

Πώς κινδυνεύουν οι ιδιοκτήτες να χάσουν το ακίνητο.

Νοικιάζουν τα ακίνητά τους χωρίς… ενοίκιο, ελπίζοντας να γλιτώσουν το «χαράτσι», αλλά κινδυνεύουν να χάσουν τη χρήση τους χωρίς να το καταλάβουν! Ο λόγος για απελπισμένους ιδιοκτήτες σπιτιών και καταστημάτων που αδυνατώντας να βρουν ενοικιαστές και να πληρώνουν το «χαράτσι», ανταποκρίνονται σε σχετικές αγγελίες που υπόσχονται να τα μισθώσουν χωρίς ενοίκιο, παρά μόνο με καταβολή εξόδων συντήρησης, λογαριασμών αλλά και του φόρου ακινήτων.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει στην «Espresso» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στράτος Παραδιάς, η μίσθωση ακινήτων χωρίς ενοίκιο είναι μια νέα μόδα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους ιδιοκτήτες με επιφυλακτικότητα, αφού σε περίπτωση που προχωρήσουν σε μια τέτοια συμφωνία, κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και τη χρήση του ακινήτου τους για πάρα πολλά χρόνια. «Η ευθύνη της καταβολής του φόρου ενός πολίτη δεν μετακυλίεται με σύμβαση σε κάποιον άλλον» αναφέρει και συμπληρώνει: «Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ένας ιδιοκτήτης έρχεται σε συμφωνία με μια εταιρεία που υπόσχεται να του πληρώνει τους φόρους αντί ενοικίου, αλλά τελικά δεν ανταποκρίνεται στη δέσμευσή της. Τότε ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να κάνει τίποτα! Εχει ήδη δώσει τα κλειδιά του ακινήτου του σε κάποιους που έχουν εγκατασταθεί μέσα με νόμιμο τρόπο και κινδυνεύει να χάσει ακόμη και την περιουσία του».

Ο κ. Παραδιάς αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες αγγελίες χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και τονίζει: «Αυτού του είδους η δραστηριότητα ήταν άγνωστη μέχρι σήμερα. Με τον τρόπο που παρουσιάζεται δεν προσφέρει ασφάλεια στους ιδιοκτήτες ακινήτων, δεδομένου ότι κανείς δεν μπορεί να μετακυλίσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις με σύμβαση σε κάποιον άλλον και ταυτόχρονα να είναι βέβαιος ότι αυτός θα ανταποκριθεί σε αυτές».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ ξεσπάει – «Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα»

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ φαίνεται να περνάει δύσκολες στιγμές. Τι συνέβη στον γιο της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ;

Έξαλλος ο Λιάγκας: «Η γυναίκα του χαροπαλεύει στη ΜΕΘ και ζητάει 1.000 ευρώ για να μας δώσει συνέντευξη»

«Όπως σας το λέω, η γυναίκα του χαροπαλεύει στη ΜΕΘ και αυτός ζήτησε από τη Γιώτα Κηπουρού και άλλους συναδέλφους 1000 ευρώ»

Νάρκη στον γάμο της Ελένης – Το τελεσίγραφο από την πεθερά της

Τι συνέβη και μαύρα σύννεφα γέμισαν το σπιτικό της Ελένης και του Ματέο στα βόρεια προάστια;

Ναταλία Λιονάκη: Πώς αντέδρασε όταν έμαθε για τα χρήματα που δικαιούται από το ΣΕΗ

Η πρώτη αντίδραση της Ναταλίας Λιονάκη για τα χρήματα...

Κατερίνα Καινούργιου – Παναγιώτης Κουτσουμπής: Ποιος θα είναι ο κουμπάρος στον γάμο τους

Η Κατερίνα Καινούργιου και ο Παναγιώτης Κουτσουμπής ζουν μια...

Ανέστης Ευαγγελόπουλος για Μενεγάκη: «Της έστειλα μήνυμα και μου απάντησε ένα κατεβατό»

Ο Ανέστης Ευαγγελόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι»...