Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Το λικέρ της Κρήτης από καρπό… ελιάς!

Δημιουργία μιας 56χρονης στο Ασήμι της Γόρτυνας.

4f85f963Το λικέρ… ελιάς από την Κρήτη ξετρελαίνει τους ουρανίσκους Ελλήνων και ξένων τουριστών! Παρασκευάστρια του πρωτότυπου αυτού ποτού είναι η 56χρονη Καίτη Ντιναπόγια, η οποία έχει στήσει ένα μικρό εργαστήρι στο Ασήμι του δήμου Γόρτυνας. Εκεί φτιάχνει, εκτός από το καταπληκτικό λικέρ ελιάς, και διάφορα άλλα λικέρ από φρούτα και λουλούδια, αλλά και σιρόπια.

Οπως λέει η ίδια, ένας χωρισμός και ένα πρόβλημα υγείας την ανάγκασαν να δει τη ζωή αλλιώς και να αρχίσει να αξιοποιεί την αγάπη της για τη φύση. Ετσι άρχισε να μαζεύει λουλούδια, βότανα και φρούτα, τα οποία αξιοποίησε φτιάχνοντας γευστικότατα λικέρ αλλά και σιρόπια, ενώ τελευταία προχώρησε ένα βήμα παραπέρα παρασκευάζοντας το λικέρ από καρπό ελιάς. Το λικέρ αυτό, που αφήνει μια ελαφρώς πικρή γεύση στο στόμα, το παρουσίασε η 56χρονη πριν από λίγες μέρες στην έκθεση «Ημέρες Γαστρονομίας – Ονομασία Προέλευσης Ελληνική» που έγινε στο Μουσείο Μπενάκη. Η κυρία Καίτη γύρισε στην Κρήτη πανευτυχής και αισιόδοξη για το νέο της δημιούργημα, αφού το ιδιαίτερο λικέρ ελιάς τους άφησε όλους έκπληκτους με τη γεμάτη γεύση του και το ιδιαίτερο άρωμά του.

Οπως είπε η κυρία Καίτη, στην προσπάθειά της αυτή τη βοηθούν συγγενείς, φίλοι και γείτονες, οι οποίοι της δίνουν απλόχερα τα φρούτα από τους κήπους και τις βιοκαλλιέργειές τους, με τα οποία φτιάχνει τα θαυματουργά παρασκευάσματά της. Σύμφωνα με την ίδια, η φιλοσοφία στην παραγωγή λικέρ βασίζεται στην εκμετάλλευση του καρπού των φρούτων και όχι στη χρήση αρώματος. Οι πρώτες ύλες συνδυάζονται και δημιουργούν νέες, πρωτότυπες συνθέσεις. Τα λικέρ τα φτιάχνει από πορτοκάλι, μύρτο, ρόδι και τσίλι, αρμπαρόριζα, φασκόμηλο, εσπεριδοειδή και τσίλι, μέλι και ελιά, όπως προαναφέρθηκε, χρησιμοποιώντας τους ανθούς και τον καρπό της ελιάς.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...