Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Ο πρόεδρος Μόρσι απέρριψε το τελεσίγραφο του στρατού

Ιδιαίτερα ανήσυχος ο Ομπάμα και οι ΗΠΑ με την κατάσταση που επικρατεί στην Αίγυπτο.

Φόβοι για λουτρό αίματος στην Αίγυπτο ύστερα από την απόρριψη του τελεσιγράφου του στρατού από τον πρόεδρο της χώρας. Δηλώνοντας ότι η Αίγυπτος δεν θα επιτρέψει με κανέναν τρόπο την επιστροφή στο παρελθόν, όποιες και αν είναι οι συνθήκες, ο Μοχάμεντ Μόρσι εμφανίστηκε ως εγγυητής της εθνικής συμφιλίωσης και της κοινωνικής ειρήνης. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, από την οποία προέρχεται ο Μοχάμεντ Μόρσι, ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει το τελεσίγραφο του στρατού, ενώ λίγες ώρες αργότερα η κυβέρνηση έχανε και τέταρτο υπουργό.   Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε, από την πλευρά της, ότι δεν είναι υπέρ «ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος» και υπογράμμισε ότι το τελεσίγραφο που έθεσε ο στρατός στον Μοχάμεντ Μόρσι για την «ικανοποίηση των αιτημάτων του λαού» δεν σημαίνει ότι οι στρατιωτικοί θέλουν να διαδραματίσουν έναν πολιτικό ρόλο. «Εμείς δεν υποστηρίζουμε κανένα στρατιωτικό πραξικόπημα», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Μέτωπο Εθνικής Σωτηρίας (FSN), κύριος συνασπισμός της αντιπολίτευσης, και υπογραμμίζει ότι «εμπιστεύεται το στρατό όσον αφορά τη δήλωσή του ότι οι στρατιωτικοί δεν θέλουν να εμπλακούν με την πολιτική».

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τις εξελίξεις και ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, ενώ ο ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση για διάλογο, τονίζοντας ότι η έκβαση αυτής της κρίσης θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις εξελίξεις στις χώρες της περιοχής. Το ισλαμικό πανεπιστήμιο Αλ Αζχαρ, θεσμός υψηλής επιρροής στον μουσουλμανικό κόσμο, ανακοίνωσε ότι φοβάται «ένα νέο λουτρό αίματος» και εξέφρασε ανησυχία για την παρείσφρηση ενόπλων στις ειρηνικές συγκεντρώσεις.

Την ίδια στιγμή, αποκαλύπτεται ότι θύμα ομαδικού βιασμού έπεσε Ολλανδή φωτορεπόρτερ που κάλυπτε τις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταχρίρ. Σύμφωνα με την Αιγύπτια δημοσιογράφο Ντίνα Ζακάρια, η Ολλανδή βιάστηκε «από άντρες που αποκαλούσαν τους εαυτούς τους επαναστάτες». Μέσα στο γενικότερο κλίμα αναρχίας έχουν βιαστεί τουλάχιστον σαράντα τρεις γυναίκες από συμμορίες αντρών τις τελευταίες μέρες.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Βγαίνει στο σφυρί γράμμα της Νταϊάνα σε Τσιγγάνα μέντιουμ

Στο σφυρί βγαίνει χειρόγραφη επιστολή που έγραψε «από καρδιάς»...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος




Μποζουκια Αθηνα