Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» συνεχίζουν να φλέγονται

Η σύλληψη δύο μελών δείχνει ότι η οργάνωση είναι Λερναία Υδρα με συντονισμό μέσα από τις φυλακές

Με Λερναία Υδρα παρομοιάζουν την ένοπλη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς από το 2009 κι έπειτα «κόβουν κεφάλια» και ως εκ θαύματος στη θέση τους ξεφυτρώνουν καινούργια! Οι δύο νέες συλλήψεις μελών της «Συνωμοσίας» στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Πέμπτης απέδειξαν του λόγου το αληθές και παράλληλα έδειξαν στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής ότι από το 2008 κι έπειτα η στρατολόγηση νέων μελών στην οργάνωση είναι συνεχής.

Ακόμη και αυτή την περίοδο, που θεωρείται πως τα «χτυπήματα» που έχουν καταφέρει οι Αρχές στην οργάνωση είναι καίρια, αυτή είναι σε θέση να ανασυντάσσεται και να δημιουργεί νέους πυρήνες, έστω και ολιγομελείς. Βέβαια σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζουν τα ήδη συλληφθέντα μέλη της «Συνωμοσίας», τα οποία (κυρίως οι παλιοί) φαίνεται πως παίζουν ρόλο καθοδηγητών, ακόμη και εκπαιδευτών, στα νέα πρόσωπα που απαρτίζουν πλέον τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Το τηλεφώνημα

Σύμφωνα με μια πληροφορία που έγινε γνωστή από έγκυρη πηγή, η Αντιτρομοκρατική μπήκε στα ίχνη των δύο αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη έπειτα από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που έγινε στην Υπηρεσία, συγκεκριμένα στο τετραψήφιο νούμερο που είναι για το κοινό. Από εκεί κι έπειτα, οι αστυνομικοί αρχίζουν την παρακολούθηση των δύο υπόπτων και μάλιστα τους βλέπουν να συναντιούνται και να συνομιλούν για ώρες σε ερημική περιοχή στο Πανόραμα, όπου υπάρχει κι ένα αυτοσχέδιο σκοπευτήριο.

Ωστόσο, ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πως ενώ οι δύο ύποπτοι βρίσκονταν σε στενή παρακολούθηση, κατάφεραν να οργανώσουν τουλάχιστον δύο «χτυπήματα», με τελευταίο το τρομο-δέμα που είχε ως παραλήπτη των πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Δ. Χωριανόπουλο. Μια εξήγηση γι’ αυτό δίνει στην «Espresso» αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών: «Η τακτική ήταν συγκεκριμένη. Από αυτές τις παρακολουθήσεις καταφέραμε να έχουμε ολοκληρωμένη και συνολική εικόνα για τους νέους πυρήνες της οργάνωσης».

Από τη φυλακή η καθοδήγηση

ΜΕΣΑ από τις φυλακές γίνεται η καθοδήγηση των νέων μελών της ένοπλης οργάνωσης. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι υπεύθυνοι της Αντιτρομοκρατικής έπειτα από τις δύο νέες συλλήψεις «ανταρτών πόλης» στη Θεσσαλονίκη. Οπως διαπιστώθηκε από τους ερευνητές της Αντιτρομοκρατικής, το προσχέδιο της προκήρυξης που αφορά το τρομο-δέμα που έστειλε η «Συνωμοσία» στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Δ. Χωριανόπουλο έφτασε στα χέρια του ενός εκ των συλληφθέντων μέσα από τις φυλακές. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ο 30χρονος που συνελήφθη ήταν γνωστός για τη δράση του στον αντιεξουσιαστικό χώρο στη Θεσσαλονίκη και ήταν υπό διακριτική παρακολούθηση από την Αντιτρομοκρατική, από τις 2 Ιουνίου.

Διαπιστώθηκε λοιπόν πως αυτό το διάστημα μέχρι και τη σύλληψή του πραγματοποίησε τουλάχιστον τρία ταξίδια στην Αθήνα και επισκέφθηκε συγκεκριμένο κρατούμενο στις φυλακές Κορυδαλλού, ο οποίος είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην πρώτη ηγετική ομάδα της «Συνωμοσίας». Στην Αντιτρομοκρατική πιστεύουν ακράδαντα πως ο 30χρονος φερόμενος ως τρομοκράτης πραγματοποίησε τις επισκέψεις στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να πάρει οδηγίες για την κατασκευή του τρομο-δέματος, αλλά και το προσχέδιο της προκήρυξης.

Ευέλικτο «σχήμα»

ΠΑΡΑ τις απανωτές συλλήψεις μελών της «Συνωμοσίας» και τις κατασχέσεις μεγάλου αριθμού όπλων και εκρηκτικών, στην Αντιτρομοκρατική δεν πίστεψαν έστω και στο ελάχιστο πως η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» σήκωσε λευκή σημαία. Η κίνηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα το αντιτρομοκρατικό επιτελείο να είναι σε θέση να γνωρίζει το νέο οργανόγραμμα της ένοπλης οργάνωσης. Πρόκειται για ολιγομελείς πυρήνες των τριών-τεσσάρων ατόμων, οι οποίοι δεν έχουν συχνές επαφές, παρά μόνο όταν χρειάζεται, προκειμένου να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αντιτρομοκρατική ήδη είναι σε θέση να γνωρίζουν πως στην Αθήνα δρουν τουλάχιστον δύο πυρήνες της «Συνωμοσίας» και άλλοι τρεις στη Θεσσαλονίκη. Κατά συνέπεια εκτιμούν οι αστυνομικοί πως τα άτομα που στελεχώνουν αυτούς τους πυρήνες δεν ξεπερνούν τα δέκα.

Από τον

ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

[email protected]

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...