Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ηλίας Γκιώνης: Ο… Ρομπέν του instagram

Ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης έβγαλε στη φόρα τον πορνο-Στάθη και την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

Έφερε στο φως το σκάνδαλο με το revenge porn του Στάθη Παναγιωτόπουλου και την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στο ρεβεγιόν της φρίκης στη Θεσσαλονίκη. Κάπως έτσι ο Ηλίας Γκιώνης έγινε ξαφνικά το πρόσωπο των ημερών, με τους followers του στο Instagram, όπου συστήνεται ως «ο μικρός πριγκιπάκος», να οδεύουν αισίως προς τους 85.000 και το τηλέφωνό του να «σπάει» πλέον καθημερινά από τις κλήσεις. Του τηλεφωνούν δημοσιογράφοι που θέλουν να μάθουν περισσότερα γι’ αυτόν, άνθρωποι της διπλανής πόρτας που τον εμπιστεύονται για τις καταγγελίες τους, haters που θέλουν να τον βρίσουν ή και να τον απειλήσουν ακόμη, λόγω της ακτιβιστικής δράσης του ως μέλους της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας κι επειδή βγάζει στη φόρα στο διαδίκτυο πρόσωπα και πράγματα.

Φ5

«Αγωνίζομαι κυρίως για εμένα, γιατί ως πολίτης αυτής της χώρας δεν περνάω καλά και παλεύω για να έχω μια καλύτερη ζωή. Από κει και πέρα, έχοντας αποκτήσει μία δύναμη στον χώρο όπου κινούμαι, απλά το κάνω…» δήλωσε πρόσφατα για τον ακτιβισμό του στην εκπομπή της Μπέττυς Μαγγίρα, στο Open, όπου ξεδίπλωσε το νήμα της προσωπικής του ιστορίας. Μιας ιστορίας που περιλαμβάνει πρώτης τάξεως υλικό, ακόμη και για τη δημιουργία underground κινηματογραφικής ταινίας.

Ο Ηλίας Γκιώνης γεννήθηκε το 1998 στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, τόπο καταγωγής του πατέρα του. Η μητέρα του είναι από την Πολωνία και τα παιδικά του χρόνια υπήρξαν δύσκολα. «Η μητέρα μου μας εγκατέλειψε, όταν ήμουν πέντε ετών. Έφυγε για την Πολωνία. Από τότε μέχρι και σήμερα την έχω δει μία φορά κι αυτή ιντερνετικά. Αν κρίνω από το πόσο κακοποιητικός ήταν ο πατέρας μου με εμάς, φαντάζομαι ότι και η μητέρα μου ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας» περιέγραψε στην ίδια συνέντευξή του. Όπως ισχυρίστηκε, μάλιστα, ο πατέρας του κακοποιούσε τόσο εκείνον όσο και τις δύο αδελφές του. «Ως παιδί έχω δεχτεί άπειρη βία. Ο πατέρας μου με χτυπούσε με ζώνη και έσπασε ένα τραπέζι σαλονιού πάνω μου» εξομολογήθηκε.

Η πορεία της εφηβείας του υπήρξε το ίδιο δυσάρεστη. Όταν ήταν 17 ετών κι ενώ είχε ήδη μετακομίσει με τον πατέρα του στην Καλαμάτα, εκείνος τον έδιωξε από το σπίτι κι έτσι βρέθηκε στην Αθήνα. «Εκείνη την περίοδο κατάλαβα ότι είμαι ομοφυλόφιλος και τι δικαιώματα έχω ως πολίτης. Η βία που δέχτηκα στην επαρχία είναι λιγότερη από τη βία που δέχομαι τώρα στην Αθήνα. Εχει τύχει να περπατάω και να μου σπάσουν ένα μπουκάλι στο πρόσωπο, απλά επειδή περνούσα και είδαν ότι είμαι γκέι» αποκάλυψε ο Ηλίας Γκιώνης, ο οποίος ερχόμενος στην πρωτεύουσα υπήρξε για ένα διάστημα άστεγος και χωρίς καθόλου χρήματα.

Τότε όμως βρέθηκε στον δρόμο του ο Ζακ Κωστόπουλος, ο οποίος του πρότεινε να μείνει σπίτι του. Ο Ζακ, που ήταν γνωστός και ως «Zackie Oh», βοήθησε τον Ηλία στα πρώτα του βήματα στο σχέδιο μόδας και τον μύησε στον κόσμο του drag show. Κάπως έτσι «γεννήθηκε» η «Ginger Έλα», η δική του drag persona, η οποία διαθέτει μάλιστα ξεχωριστό λογαριασμό στο Instagram. Ο Ζακ έγινε η νέα οικογένειά του και ο τραγικός θάνατός του, το 2018, τον σόκαρε και τον συγκλόνισε.

φ4 1

Πριν από τέσσερα χρόνια ο Ηλίας Γκιώνης γράφτηκε ξανά στο σχολείο, αυτή τη φορά για να τελειώσει τη γ’ λυκείου που δεν είχε καταφέρει μέχρι τότε, επειδή εργαζόταν. Με αφορμή τις εκλογές για το 15μελές, εξομολογήθηκε σε ομιλία του στο προαύλιο πως είναι ομοφυλόφιλος και οι συμμαθητές του τον έβγαλαν πρώτο σε ψήφους. Αντέδρασαν όμως κάποιοι γονείς και έτρεξαν στο σχολείο να παραπονεθούν για το «ούφο από τον Υμηττό με τα πορτοκαλί μαλλιά», όπως τον χαρακτήρισαν.

«Ζήτησα βάσει καταστατικού οι υποψήφιοι για το 15μελές, που ήταν περίπου 50, να μιλήσουν πριν από την ψηφοφορία για το τι πιστεύουν, τι εκφράζουν. Μίλησα κι εγώ, έβγαλα έναν λόγο στο προαύλιο του σχολείου. Είπα τι θέλω και τι πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται στην κοινότητα του σχολείου. Ότι είμαστε μία κοινότητα μέσα στην κοινότητα της χώρας, πως πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη, ακόμα κι αν δεν συμπαθούμε ο ένας τον άλλον. Είπα ότι είμαι ένα cis ομοφυλόφιλο αγόρι για να πω ότι ξέρω πώς είναι να δέχεσαι bullying στο σχολείο, κι εγώ δέχομαι από μικρή ηλικία, δέχομαι και σε αυτό το σχολείο που είμαι τώρα. Και είπα πως αν είμαι στο 15μελές, δεν θα αφήνω να συμβαίνουν τέτοια» είχε αποκαλύψει τότε για το περιστατικό σε συνέντευξή του στο «Epsilon».

Ευρέως γνωστός ο Ηλίας Γκιώνης έγινε στις 23 Αυγούστου 2020, όταν περνώντας μπροστά από τη διμοιρία των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη κατήγγειλε πως άκουσε τους αστυνομικούς να τον περιγελούν προκλητικά για την εμφάνισή του. Τότε ξεκίνησε δυναμικά και τις καταγγελίες μέσω των social media, με τη συγκεκριμένη υπόθεση να αναπαράγεται εκτενώς στα ΜΜΕ. «Τους ακούω να λένε ο ένας στον άλλον “γύρνα να τον δεις, ρε, κοίτα τι φοράει”. Γυρνάω και τους λέω “συμβαίνει κάτι; Δεν το κρύβω ότι είμαι αδερφή, αλλά αυτό δεν σας δίνει το δικαίωμα να το κάνετε αυτό”» είχε δηλώσει σχετικά στην «Εφημερίδα των Συντακτών» εκείνη την εποχή. Η συνέχεια δόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, όπου πέρασε μία νύχτα και στη συνέχεια κατηγορήθηκε για απειλή και εξύβριση εις βάρος αστυνομικού. Στις 4 Σεπτεμβρίου 2020 αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών από το Β’ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

φ3

Στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, όταν ο χορογράφος Τάσος Ξιαρχό πρωταγωνίστησε αρνητικά στην επικαιρότητα, κοροϊδεύοντας δημοσίως μέσα από το Instagram μια νεαρή κοπέλα για τα κιλά της, ο Ηλίας Γκιώνης δημοσίευσε στα social παλαιότερα μηνύματα, τα οποία, όπως υποστήριξε, είχε λάβει από μαθητές του Ξιαρχό που τον κατηγορούσαν για bullying και όχι μόνο. Τότε ήταν που έγινε γνωστός σε ευρύτερη κλίμακα και ο λογαριασμός που διατηρεί στο Instagram. Στον «μικρό πριγκιπάκο» δημοσιεύτηκαν και οι καταγγελίες για τις δύο τελευταίες υποθέσεις που απασχόλησαν έντονα το Πανελλήνιο, του Στάθη Παναγιωτόπουλου και την πιο πρόσφατη, του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, που πρωταγωνιστεί στην επικαιρότητα αυτή τη στιγμή.

Απειλές για τη ζωή του και αποκαλύψεις για γνωστή οικογένεια από την Κύπρο

Σε μια εγκληματική οργάνωση που δρα με διάρθρωση όπως της Μαφίας παραπέμπουν οι καταγγελίες του ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη για το κύκλωμα που εκμεταλλεύεται γυναίκες. Κι αυτό επιβεβαιώνεται από τις απειλές που δέχεται μετά τις αποκαλύψεις του. Ο ακτιβιστής, που τράβηξε πρώτος την κουρτίνα για να αποκαλυφθεί ο δυσώδης κόσμος των νεαρών γόνων με γερά πορτοφόλια, περιγράφει τις ανατριχιαστικές απειλές που δέχτηκε για τη ζωή του.

«Αυτή τη στιγμή ο κόσμος που με βλέπει μου παρέχει προστασία. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να είμαι εδώ… Δέχομαι απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο τηλέφωνό μου με εκφράσεις όπως “τι νούμερο τσιμέντο φοράς στα πόδια;” και απειλές ότι “αρχίζω να μοιάζω με τον δολοφονημένο Γιώργο Καραϊβάζ”…» είπε στην ΕΡΤ ο Ηλίας Γκιώνης.

Όμως επανέλαβε με θάρρος τις καταγγελίες του για το πολυπλόκαμο κύκλωμα, στο οποίο, όπως υποστηρίζει, εμπλέκονται και αστυνομικοί σε Ελλάδα και Κύπρο:

«Αν αύριο μεθαύριο εγώ βρεθώ δολοφονημένος, τα στοιχεία θα αποκαλυφθούν… Είμαι ένας ερασιτέχνης και κάνω μια έρευνα. Δεν έχω κάποιο στοιχείο και ούτε έχω τις άκρες για να μπορέσω να διεξαγάγω μια έρευνα που θα βοηθήσει τις Αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου» συμπλήρωσε ο ακτιβιστής και περιέγραψε το εύρος της εγκληματικής δράσης των εμπλεκομένων:

«Αυτό το κύκλωμα υπάρχει πολλά χρόνια σε Ελλάδα και Κύπρο και σε άλλες χώρες και εμπλέκεται σε υποθέσεις από τζόγο, εμπορία ανθρώπων, ναρκωτικά και διακίνηση όπλων, μέχρι και διακίνηση υλικού με ανηλίκους σε πορνογραφικά σάιτ. Αυτές τις καταγγελίες τις έχω από τον κόσμο και την τοπική κοινωνία. Τις εξακριβώνω με στοιχεία και δεν ξέρω τι άλλο θα δούμε τις επόμενες ημέρες» επισήμανε ο κ. Γκιώνης.

Ακόμα μια φορά ο ακτιβιστής εκτόξευσε «βόμβες», μιλώντας για μια οικογένεια στην Κύπρο, «η οποία είναι η ίδια με γνωστή οικογένεια στην Ελλάδα και έχουν δικούς τους ανθρώπους στο πολιτικό σύστημα. Υπάρχουν κοπέλες οι οποίες έχουν στοιχεία και σιγά- σιγά δίνουν τα στοιχεία…».

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι εμπλέκονται επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και ότι σύντομα θα παραδώσει στις Αρχές ντοκουμέντα και καταγγελίες που του έχουν σταλεί.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...