Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Γιάφκα «εκδότη» με… άρωμα Βασίλη Παλαιοκώστα!

Από τη Νάντια Αλεξίου

Με αιφνιδιαστικές εφόδους που θύμιζαν ταινία δράσης η Αντιτρομοκρατική ξετρύπωσε σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας, στο Κουκάκι, γιάφκα με όπλα και εκρηκτικά, τα οποία πιθανολογείται ότι ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α.), που δρούσε εδώ και επτά χρόνια!

Οι κομάντος έκαναν έρευνες σε τέσσερα διαμερίσματα και πέρασαν χειροπέδες σε δύο άνδρες και μία γυναίκα με εμπλοκή στο ένοπλο αντάρτικο πόλης, ενώ οι συλλήψεις αναδίδουν και έντονο «άρωμα» Παλαιοκώστα!

Το υπόγειο-αποθήκη μιας πολυκατοικίας επί της οδού Αναστασίου Ζίννη 16, στο Κουκάκι, βρέθηκε στο επίκεντρο της έρευνας το απόγευμα της Τετάρτης και εκεί συνελήφθη έπειτα από έφοδο ο 42χρονος εκμισθωτής Πολύκαρπος Γεωργιάδης, γνωστό στέλεχος του αντιεξουσιαστικού χώρου με καταδίκες για εμπρηστικές επιθέσεις και με συμμετοχή στην απαγωγή του αλευροβιομήχανου Γιώργου Μυλωνά το 2008 στη Θεσσαλονίκη, που είχε οργανώσει και εκτελέσει ο καταζητούμενος «φαντομάς» Βασίλης Παλαιοκώστας.

Σύμφωνα με το αντιτρομοκρατικό επιτελείο, ο Γεωργιάδης φέρεται ότι είχε επιχειρήσει να εγκαταλείψει τη χώρα και να διαφύγει στο εξωτερικό το 2014, χωρίς να το καταφέρει. Πρόσφατα, όμως, εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου με έδρα την οδό Καλλιδρομίου, στα Εξάρχεια, ο οποίος μάλιστα είχε εκδώσει και το βιβλίο του άφαντου «μετρ» των αποδράσεων.

Κατά την έρευνα στην υπόγεια αποθήκη κατασχέθηκαν επτά κυλινδρικές φύσιγγες με την εκρηκτική ύλη αμμωνίτιδα, συνολικού βάρους περίπου 11,2 κιλών, 14 κοινοί και δύο ηλεκτρικοί πυροκροτητές, δύο πυροκροτητές Nonel, ένας κοινός πυροκροτητής με αυτοσχέδια μετατροπή σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου καλάσνικοφ.

5152601

Ως αργά χθες ήταν σε εξέλιξη ταυτόχρονες αιφνιδιαστικές έρευνες σε τέσσερα διαμερίσματα σε Νέα Ιωνία, Κυψέλη, Πετράλωνα και στην επαρχία. Στο διαμέρισμα στα Πετράλωνα συνελήφθησαν ο Μ.Τ., επίσης στέλεχος του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο οποίος είχε συλληφθεί στα σοβαρά επεισόδια που είχαν γίνει στη Θεσσαλονίκη το 2003, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής. Μαζί του συνελήφθη και η 36χρονη φίλη του, ενώ από τον χώρο κατασχέθηκαν δύο πιστόλια.

Επιπλέον, στα σπίτια των συλληφθέντων, που κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών, κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (υπολογιστές, tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), που εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης «αλληλέγγυοι» των συλληφθέντων συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, περιμένοντας τη μεταγωγή τους στον εισαγγελέα.

5152603

Το αντιτρομοκρατικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να συμμετείχαν σε τρομοκρατικές ενέργειες που είχαν γίνει την τελευταία επταετία στην Αττική, την ευθύνη των οποίων είχε αναλάβει η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, ενώ ερευνάται και τυχόν συμμετοχή τους σε εγκλήματα του κοινού Ποινικού Δικαίου σε όλη την επικράτεια.

Η ΟΛΑ θεωρείται μετεξέλιξη της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας του καταδικασμένου τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του Πόλας Ρούπα. Μάλιστα, σε τουλάχιστον δύο επιθέσεις της, στην ισραηλινή πρεσβεία και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, υπήρχαν πληροφορίες για τη συμμετοχή μιας γυναίκας, που επιβεβαιώθηκε από το υλικό το οποίο κατέγραψαν κάμερες.

Από την επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ. έως την έκρηξη βόμβας έξω από τον Σκάι

Την πιθανότητα οι συλληφθέντες να ανήκουν στην Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α.) βλέπει το αντιτρομοκρατικό επιτελείο εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων στα ευρήματα. Η δράση της Ο.Λ.Α., που θεωρείται μετεξέλιξη του Επαναστατικού Αγώνα και φέρεται ότι διαθέτει βαρύ οπλισμό, αντιαρματικά και εκρηκτική ύλη ANFO, περιλαμβάνει απροειδοποίητες επιθέσεις από το 2013, με τη συμμετοχή μιας γυναίκας σε τουλάχιστον δύο από αυτές.

14/01/2013: Η πρώτη επίθεση είχε στόχο τα τότε γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, τα οποία οι τρομοκράτες «γάζωσαν» με καλάσνικοφ και πιστόλι Μagnum 38 special, τρυπώντας το τζάμι του γραφείου του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

30/12/2013: Η Ο.Λ.Α. «γαζώνει» με 50 σφαίρες από δύο καλάσνικοφ την οικία του Γερμανού πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολτ στο Χαλάνδρι, χωρίς να τραυματίσει τον αστυνομικό φρουρό που βρισκόταν μέσα στο κουβούκλιο.

12/1/2014: Η επίθεση με ρουκέτα στις εγκαταστάσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Mercedes – Benz στη Βαρυμπόμπη αποτυγχάνει και υπολείμματα εντοπίζονται σε παρακείμενο χώρο, έπειτα από κείμενο της οργάνωσης, στο οποίο κατηγορούσε τις Αρχές για αποσιώπηση.

12/12/2014: Δύο ένοπλοι «γαζώνουν» με 54 σφαίρες από τα δύο Καλάσνικοφ-σφραγίδες της Ο.Λ.Α. το κτίριο της ισραηλινής πρεσβείας επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο Παλαιό Ψυχικό, με τις κάμερες να αποτυπώνουν την επίθεση, η οποία διήρκεσε 10 δευτερόλεπτα.

24/11/2015: Έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα προκαλεί εκτεταμένες ζημιές. Μία εβδομάδα αργότερα η Ο.Λ.Α. ανέλαβε την ευθύνη με προκήρυξη σε usb που εντοπίστηκε σε ΚΑΦΑΟ της ΔΕΗ στον λόφο του Στρέφη.

22/12/2017: Ισχυρότατη έκρηξη προκαλεί εκτεταμένες ζημιές στο Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως, πολύ κοντά στο μέγαρο της ΓΑΔΑ. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα, που έδινε χρονικό περιθώριο 40 λεπτών. Οι δύο τρομοκράτες πυροβόλησαν κατά του σκοπού χωρίς να τον τραυματίσουν και διέφυγαν με όχημα, το οποίο πυρπόλησαν στα Εξάρχεια.

17/12/2018: Έκρηξη βόμβας μεγάλης ισχύος έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, στο Νέο Φάληρο, προκαλεί σοβαρές υλικές ζημιές στο κτίριο, αλλά δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...