Η συμβουλή του «ξανθού» σε Ανδριανό

Ο Γιάννης Ιωαννίδης του πρότεινε «να κοπεί ο ομφάλιος λώρος με τους οικειοθελείς υποβιβασμούς».

Τον ομφάλιο λώρο που οδηγεί τις ομάδες σε οικειοθελείς υποβιβασμούς για να γλιτώσουν τα χρέη θα προσπαθήσει να κόψει ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός μέσα στους επόμενους μήνες ακολουθώντας τη συμβουλή που του έδωσε ο προκάτοχός του Γιάννης Ιωαννίδης.

Οι δύο άντρες είχαν συζήτηση μετά τον ανασχηματισμό για θέματα της αρμοδιότητάς τους και ο «ξανθός» έθιξε στον διάδοχό του το θέμα με τις ομάδες που θέλουν να πέσουν από την Α’ στη Γ’ Εθνική, «φωτογραφίζοντας» την ΑΕΚ, προκειμένου να μηδενίσουν τα χρέη τους και να ξεκινήσουν πάλι από την αρχή, αλλά με το Δημόσιο και τα φυσικά πρόσωπα να βγαίνουν ζημιωμένα. Αλλωστε η «Espresso» είχε αποκαλύψει ότι ο πρώην υπουργός Αθλητισμού δεχόταν εισηγήσεις από τους συνεργάτες του να καταθέσει τροπολογία στον αθλητικό νόμο για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο, ώστε να πάψουν οι ομάδες να δημιουργούν χρέη και στο τέλος να πέφτουν κατηγορία ή κατηγορίες για να αποφύγουν να πληρώσουν τις οφειλές τους. «Γιάννη, πρέπει να δεις αυτό το θέμα, γιατί η κατάσταση δεν πρέπει να συνεχιστεί άλλο. Πρέπει να κοπεί αυτός ο ομφάλιος λώρος».

«Η Γ’ Εθνική μετατράπηκε σε ερασιτεχνική κατηγορία και θα δεις ότι και άλλες ομάδες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της ΑΕΚ. Αυτό πρέπει να βρεις τρόπο να σταματήσει» φέρεται να είπε ο Γιάννης Ιωαννίδης στον διάδοχό του, ώστε οι ομάδες και οι ιδιοκτήτες τους να μην έχουν το δικαίωμα του οικειοθελούς υποβιβασμού. Αλλωστε τα γεγονότα στη συνέχεια δικαίωσαν απόλυτα τον «ξανθό», αφού ακόμη μία ιστορική ομάδα, η Λάρισα, υποβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική, ενώ την ακολούθησε και η Κέρκυρα.

Ο Γιάννης Ανδριανός εξετάζει λοιπόν προσεκτικά την πρόταση – συμβουλή του προκατόχου του και δεν αποκλείεται λίαν συντόμως να βάλει με τροπολογία ή νέο νομοσχέδιο φρένο στις ομάδες που δημιουργούν χρέη, δεν πληρώνουν και στο τέλος μετατρέπονται σε ερασιτεχνικές για να απαλλαγούν.

Π. ΚΑΤΩΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ