Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στον ναό των Μουσών στην Ακαδημία Πλάτωνος, σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές, ο...

Τον τάφο του Πλάτωνα υποστηρίζουν ότι εντόπισαν στην Αθήνα...

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

«Kalimera» Ελλάδα με άρωμα Χόλιγουντ

Οι «φυλές» των ξένων σταρ που είναι εξαρτημένοι πλέον στις made in Greece διακοπές,

Ερχονται στη χώρα μας σαν σταρ και φεύγουν με στόφα Ελληνα! Απολαμβάνοντας τις διακοπές τους στη χώρα μας επηρεάζονται τόσο από το απέραντο γαλάζιο και τον τρόπο ζωής, που στο τέλος τους αρέσει να υιοθετούν καθετί ελληνικό. Οι περισσότεροι μάλιστα μιλούν με περηφάνια μέχρι και σπαστά ελληνικά, με τις αγαπημένες τους λέξεις να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο λεξιλόγιο τους: «Kalimera», «Kalispera», «Efκaristo», «Parakalo».

Μαντόνα, Τομ Χανκς, Μόνικα Μπελούτσι, Τζόρτζιο Αρμάνι, Ναόμι Κάμπελ, Σοφία Βεργκάρα είναι κάποια από τα παγκοσμίου φήμης ονόματα που μέχρι αυτή την ώρα έχουν αφήσει στη χώρα μας λίγη από τη χρυσόσκονή τους. Λαμπεροί αστέρες της παγκόσμιας βιομηχανίας του θεάματος που δηλώνουν γοητευμένοι από τις ομορφιές της Ελλάδας έρχονται και ξανάρχονται -συχνά επιμένοντας στους ίδιους προορισμούς-, με αποτέλεσμα να θεωρούνται επάξια επίτιμοι κάτοικοι της χώρας μας. Η «Espresso της Κυριακής» αναλύει την περίφημη λίστα με τους επώνυμους επισκέπτες, βάζει στη σειρά τους σταρ και τους απονέμει τίτλους με γνώμονα την αγάπη τους για την Ελλάδα, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τη συχνότητα του ταξιδιού τους στο ελληνικό όνειρο.

Οι νεοφώτιστοι

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ζούσα επί 49 χρόνια σε αυτόν τον πλανήτη και δεν είχα επισκεφτεί ποτέ τα ελληνικά νησιά. Yassou, Mykonos! Θα επιστρέψω» έγραψε πριν από έναν μήνα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο διάσημος ηθοποιός Ράσελ Κρόου, ο οποίος πέρασε ένα φανταστικό τριήμερο στο αιγαιοπελαγίτικο νησί μαζί με τη νεαρή ηθοποιό Σαμάνθα Μπαρκς. Στους νέους λάτρεις της χώρας μας -για την ακρίβεια της Μυκόνου- συγκαταλέγεται και η «γαζέλα» της πασαρέλας Ναόμι Κάμπελ. Το μοντέλο έχει επισκεφτεί και παλαιότερα την Ελλάδα, πρώτη φορά για δουλειές τη δεκαετία του ’90 (σε επίδειξη μόδας του Βασίλειου Κωστέτσου), ωστόσο φέτος ήταν η μόνη χρονιά που παρέμεινε τόσο πολλές ημέρες. Το Νησί των Ανέμων διάλεξε φέτος και η Κολομβιανή ηθοποιός Σοφία Βεργκάρα, η οποία ναι μεν είχε έρθει και το 2011 στη χώρα μας, αλλά τότε δεν ήταν και τόσο αναγνωρίσιμη, με αποτέλεσμα το όνομά της και οι χυμώδεις καμπύλες της να περάσουν στα ψιλά.

Στη Μύκονο σεργιάνισε και το ζευγάρι Κρίστοφερ Λαμπέρ – Σοφί Μαρσό, καθώς και το σούπερ τοπ μόντελ Μπαρ Ρεφαέλι, που αναστάτωσε το 2012 τους λουόμενους της Ψαρούς όταν αποχωρίστηκε το διάφανο φόρεμα της για να μείνει μόνο με το αποκαλυπτικό μαγιό της. Η πρώην του Λεονάρντο ντι Κάπριο ήρθε και φέτος στην Ελλάδα και πρόσφατα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ανέβασε μια φωτογραφία με τον τίτλο «Just Breath – Greece». Τη Μύκονο λάτρεψε και η διάσημη οικογένεια Καρντάσιαν, που ήρθε στο νησί για χάρη των γυρισμάτων του ριάλιτι στο οποίο πρωταγωνιστεί «Keep Up With The Kardashians» και προβάλλεται από το τηλεοπτικό δίκτυο E! Entertainment. Η διάσημη Κιμ, που βρισκόταν τότε σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, υποσχέθηκε πως θα ξανάρθει, αφού θέλει να ξεναγηθεί και σε άλλα ελληνικά μέρη. Οι αδελφές της πάντως επισκέφτηκαν και τη Σαντορίνη και έδειξαν να το απολαμβάνουν.

Οι φανατικοί

Η Μαντόνα ακόμη μία φορά επέλεξε μαζί με τα παιδιά της την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές διακοπές της. Η ιέρεια της ποπ βρέθηκε στο πανέμορφο νησί του Οδυσσέα, την Ιθάκη, την οποία είχε επισκεφτεί την εποχή που ήταν παντρεμένη με τον διάσημο σκηνοθέτη Γκάι Ρίτσι. Φαν της χώρας μας και η ηθοποιός με τις θανατηφόρες καμπύλες και το μεσογειακό ταμπεραμέντο που ακούει στο όνομα Μόνικα Μπελούτσι. Η Ιταλίδα ηθοποιός απαθανατίστηκε από τους φωτογράφους στην Πάρο μαζί με τα παιδιά της. Η ντίβα είχε έρθει και παλαιότερα στη χώρα μας. Την πρώτη φορά φιλοξενήθηκε στο γιοτ των διάσημων Dolce & Gabbana, τη δεύτερη στη θαλαμηγό του Λάπο Ελκάν, εγγονού του Τζιάνι Ανιέλι και την τρίτη παραθέρισε μαζί με τα αδέλφια Ντιν και Νταν, τους διάσημους Dsquared.

Κρουαζιέρα με υπερπολυτελή θαλαμηγό στο Αιγαίο και στάση στην Κω έκαναν ο Μάικλ Ντάγκλας και η σύζυγός του Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, με το διάσημο ζευγάρι να επισκέπτεται για δεύτερη συνεχή χρονιά τη χώρα μας, αφού δηλώνει φαν των θαλασσών μας και των ελληνικών γεύσεων. Στους φαν και ο Χάρισον Φορντ, που τόσο φέτος όσο και πέρσι επέλεξε να περάσει τις διακοπές του στη μαγευτική Σύρο. Τον ηθοποιό φέτος συνόδευαν στο νησί οι δύο κόρες του, ενώ παλαιότερα είχε φιλοξενηθεί από τον φίλο του Τομ Χανκς στην Αντίπαρο. Στη Σαντορίνη έχει βρεθεί το ζευγάρι Αντζελίνα Τζολί – Μπραντ Πιτ, οι οποίοι φημολογείται πως ενδιαφέρονται ακόμα για να αγοράσουν σπίτι με θέα προς το ηφαίστειο. Η εκρηκτική ηθοποιός είχε ενθουσιαστεί με το νησί όταν βρέθηκε εκεί για τις ανάγκες της ταινίας «Λάρα Κροφτ: Το λίκνο της ζωής». Διακοπές φέτος στη χώρα μας μαζί με την οικογένειά του έκανε και ο ηθοποιός Ιθαν Χοκ. Η διάσημη οικογένεια, που δεν είναι η πρώτη φορά που μας επισκέπτεται, βρέθηκε στην Μεσσηνία, όπου απόλαυσε τη θάλασσα και τους τοπικούς μεζέδες. Ο ηθοποιός ενθουσιάστηκε τόσο με το μέρος κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Before midnight», που αποφάσισε να επιστρέψει μαζί με την οικογένειά του.

Οι βετεράνοι

Ο χολιγουντιανός σταρ Τομ Χανκς και η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον κάθε καλοκαίρι ζουν το όνειρό τους στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη βίλα τους στην Αντίπαρο. Εδώ και έντεκα χρόνια η Αντίπαρος αποτελεί το ησυχαστήριο του ζευγαριού. Στους βετεράνους δεν γίνεται να μη συμπεριλάβουμε και τα διάσημα αδέλφια Ντιν και Νταν, τους ξακουστούς Dsquared, που κάθε χρόνο αναστατώσουν το νησί της Μυκόνου με τα καπρίτσια τους. Ακόμα δεν μπορούν να ξεχάσουν στο νησί το ξέφρενο πάρτι που έδωσαν πέρσι με θέμα την αρχαία Ελλάδα και καλεσμένους πολλούς επώνυμους της εγχώρια showbiz. Στους «βετεράνους» συμπεριλαμβάνεται φυσικά και ο Τζόρτζιο Αρμάνι, ο οποίος φέτος βρέθηκε με την 65 μέτρων θαλαμηγό του «Main» στην Κεφαλλονιά, όπου έφαγε στην αγαπημένη του Τασία. Ο διάσημος μόδιστρος πέρασε και από την Κρήτη, για την ακρίβεια από τα Χανιά. Ο Αρμάνι επισκέπτεται τα ελληνικά νησιά σχεδόν κάθε χρόνο, ενώ διατηρεί και φιλικές σχέσεις με πολλούς Ελληνες, όπως είναι η Μίκη Μπρούνη και η Αννα Βίσση.

Κάθε χρόνο στη χώρα μας έρχεται και η πριγκίπισσα του Μαρόκου, Λάλα Σάλμα, η οποία για πέμπτη συνεχόμενη φορά επισκέφτηκε με τον γιο της τη μοναδική Κέρκυρα. Η πριγκίπισσα έχει επισκεφθεί επίσης την Ηπειρο και την Αχαΐα.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...