Αρωμα σκανδάλου στο ίδρυμα της Κ. Μπρούνι

Κατηγορείται ότι έκανε φιλανθρωπίες με χρήμα από τα Ηλύσια Πεδία.

Οσμή σκανδάλου με πρωταγωνίστρια την Κάρλα Μπρούνι και θέμα τη φιλανθρωπική της οργάνωση φέρνει ξανά στο προσκήνιο τη θητεία Σαρκοζί. Ιστοσελίδα κοινωνική δικτύωσης καλεί την πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας να επιστρέψει χρηματοδότηση που πήρε όσο ήταν στα Ηλύσια Πεδία, εκείνη όμως απαντά πως όλα έγιναν νόμιμα. Διαφορετική άποψη από την Μπρούνι έχει το Ελεγκτικό Συνέδριο της Γαλλίας, που σε πρόσφατη έκθεσή του αναφέρει πως κάτι δεν πάει καλά με τις εν λόγω χρηματοδοτήσεις.

Ο ιστότοπος www.Change.org ανακοίνωσε μάλιστα πως έχει ενυπόγραφη υποστήριξη από 62.000 πολίτες για την πρωτοβουλία του να διεκδικηθούν από τη σύζυγο του Γάλλου τέως προέδρου 410.000 ευρώ (330.000 το 2011 και άλλες 80.000 έως τις 15 Μαΐου του 2012), που χρεώθηκαν «ως κρατικά έξοδα» για να είναι σε λειτουργία η ιστοσελίδα του δικού της ιδρύματος (www.carlabrunisarkozy.org.)

Και παρ’ ότι η τέως πρώτη κυρία της Γαλλίας στην ιστοσελίδα αυτή βεβαιώνει ότι τα πράγματα δεν έχουν γίνει έτσι, η έκθεση του γαλλικού Ελεγκτικού Συνεδρίου καταλόγισε «ατασθαλίες στη διαχείριση των κονδυλίων για την επικοινωνία στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων την εποχή της προεδρίας Σαρκοζί», σημειώνοντας ότι κακώς χρήματα από τον προϋπολογισμό της προεδρίας κατέληξαν στην ιστοσελίδα του ιδρύματος της Μπρούνι. Ολο αυτό, σημειώνεται στην έκθεση, που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα Ιουλίου, σταμάτησε μόλις ανέλαβε την προεδρία ο Φρανσουά Ολάντ. Στην ιστοσελίδα του ιδρύματός της η Μπρούνι υποστήριξε ότι μέσα σε μια τετραετία λειτουργίας το ίδρυμά της πρόσφερε αθροιστικά περίπου οκτώ εκατομμύρια ευρώ σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες, ώστε να έχουν πρόσβαση σε γεγονότα πολιτιστικά. Κάνει επίσης λόγο για αυθαίρετη συρραφή γεγονότων από την πλευρά του www.Change.org., η οποία (συρραφή) «προσβάλλει και τη σοβαρότητα αλλά και τη λιτή διαχείριση” που διακρίνει το ίδρυμα Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνονται καταγγελίες για τα οικονομικά του ιδρύματος. Στις αρχές του 2012 το περιοδικό «Μαριάν» έγραψε ότι με τρόπο αμφιλεγόμενο και αντικανονικό το Παγκόσμιο Ταμείο κατά του AIDS ενίσχυσε με 2,7 εκατομμύρια τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της τότε Πρώτης κυρίας της Γαλλίας, αλλά και το φιλανθρωπικό έργο φιλικών της προσώπων από το στενό περιβάλλον της.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΥΝΔΟΥΛΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η εντυπωσιακή 40χρονη τρανς από την Αθήνα και ο ρόλος στην υπόθεση της Μυρτώς

Μία 40χρονη τρανς γυναίκα υπήρξε ρόλος κλειδί στην υπόθεση...

Αποκάλυψη για υπόθεση θανάτου Μυρτώς: «Πήγαν στο ξενοδοχείο για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις του 66χρονου»

Οι αποκαλύψεις στην υπόθεση του θανάτου της 19χρονης Μυρτώς έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Όλη η αλήθεια για τον 66χρονο που συνομιλούσε η Μυρτώ – Η αστυνομία έκανε φύλλο και φτερό το σπίτι του

Πολλά ερωτηματικά προέκυψαν με την εμπλοκή του 66χρονου στην υπόθεση θανάτου της Μυρτώς στην Κεφαλονιά.

Η τρανς «Ολίβια» «σπάει» τη σιωπή της μέσα από τις φυλακές – Τι αποκαλύπτει για το μοιραίο βράδυ;

Η 23χρονη τρανς «Ολίβια» είναι το «κλειδί» στην υπόθεση θανάτου της Μυρτώς στην Κεφαλονιά.

Έφυγε από την Κεφαλονιά η μητέρα της Μυρτώς – Ψυχολογικά ράκος

Η οικογένεια της 19χρονης Μυρτώς που έχασε τη ζωή...

«Πάγωσε» στον αέρα η Μαρία Ηλιάκη: «Πέθανε; Πότε;»

Απρόσμενη στιγμή στον αέρα της εκπομπής «Νωρίς Νωρίς» το πρωί της Δευτέρας όταν μια πληροφορία άφησε τη Μαρία Ηλιάκη κυριολεκτικά άφωνη.

Αυτός είναι ο επίγειος παράδεισος του Γιώργου Λιάγκα στην Τήνο – Φωτογραφίες από το εξοχικό του

Τον επίγειο παράδεισό του έχει φτιάξει στην Τήνο ο Γιώργος Λιάγκας.

Δικηγόρος οικογένειας Μυρτώς: Η αποκάλυψη για τα νέα στοιχεία που θα έρθουν στο φως

Ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Μυρτώς στην Κεφαλονιά...