Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Αναζητώντας τον δολοφόνο

Το κατώφλι της ανακρίτριας Ηρακλείου περνούν σήμερα τρεις για τον φόνο του 19χρονου Βρετανού στα Μάλια.

Ποιος είναι τελικά ο δολοφόνος (ή οι δολοφόνοι) του 19χρονου Βρετανού Μάθιου Μπάρτον στα Μάλια; Απάντηση σ’ αυτό το βασανιστικό ερώτημα θα επιχειρήσει να δώσει σήμερα η ανακρίτρια Ηρακλείου, το κατώφλι της οποίας θα περάσουν ο 19χρονος βασικός κατηγορούμενος Λίτμορ Μάιλς, ο 19χρονος συμπατριώτης του που ισχυρίζεται ότι το φονικό  μαχαίρι του ανήκει, αλλά κι ακόμη ένας νεαρός, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη γιατί γρονθοκόπησε φίλο του θύματος.

Για τους δύο τελευταίους η ανακρίτρια επέκτεινε την κατηγορία για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία, ότι δηλαδή με την παρουσία τους στη συμπλοκή ενθάρρυναν τον δράστη να τελέσει την εγκληματική πράξη.

Στο μεταξύ, στην πατρίδα τους επέστρεψαν οι 19 Βρετανοί, φίλοι του θύματος και του δράστη, μετά την απόφαση των δικαστικών λειτουργών να αφεθούν ελεύθεροι, αφού άλλωστε η δίωξη που τους είχε ασκηθεί ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Μετά τη μαραθώνια διαδικασία των καταθέσεων ενώπιον της εισαγγελέως, που κάλεσε ξανά και ξανά μια κοπέλα, φίλη του θύματος, που φέρεται να είδε σχεδόν «αγκαλιά» τον βασικό κατηγορούμενο με το θύμα, η υπόθεση περνάει στα χέρια της ανακρίτριας που αναμένεται (ίσως και με κατ’ αντιπαράσταση εξέταση) να διαλευκάνει ποιος ή ποιοι ήταν οι δράστες του μακελειού στα Μάλια. Η ανακρίτρια θα κληθεί να διαπιστώσει αν ο 19χρονος βασικός κατηγορούμενος είναι ο δράστης (κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά) ή στην υπόθεση έχει άμεση εμπλοκή και ο δεύτερος 19χρονος που την περασμένη  Τετάρτη κατέθεσε ότι ο ίδιος κρατούσε μαχαίρι και «ίσως τραυμάτισε κάποιον» στην προσπάθειά του να ξεφύγει από την άγρια συμπλοκή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, προηγήθηκε της άγριας συμπλοκής άλλη φασαρία σε μπαρ των Μαλίων. Οι εμπλεκόμενοι διασκέδαζαν σε διαφορετικές παρέες. Αντάλλαξαν χλευαστικά σχόλια στο πρώτο μπαρ, όπως αναφέρεται, και στη συνέχεια τα μέλη των δύο ομάδων, μετακινούμενα επί της οδού Δημοκρατίας διαπληκτίστηκαν και πάλι, με αποτέλεσμα τη συμπλοκή μεταξύ τους. Εκσφενδόνιζαν ο ένας προς τον άλλο φιάλες με αλκοολούχα ποτά και ποτήρια, ενώ στη συνέχεια αλληλοχτυπήθηκαν. Σύμφωνα πάντα με τα δικόγραφα της Αστυνομίας, ο 19χρονος φερόμενος ως δολοφόνος με μαχαίρι κατάφερε δύο χτυπήματα στο θύμα. Το πρώτο χτύπημα έπληξε τον πνεύμονα και την καρδιά, ενώ το δεύτερο χτύπημα δεν ήταν σοβαρό. Σύμφωνα πάντως με την ιατροδικαστική έκθεση, το θύμα χτυπήθηκε προτού δεχτεί την μαχαιριά που τον σκότωσε. Ο ιατροδικαστής έκανε λόγο για πλήγματα που προήλθαν από δύο μαχαίρια.

Σε βάρος του 19χρονου βασικού κατηγορουμένου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοφορία και οπλοχρησία για το μαχαίρι.

Στο μεταξύ και ενώ σήμερα τόσο στη Βρετανία όσο και στην Ελλάδα όλοι περιμένουν με αγωνία να μάθουν ποιοι κρύβονται πίσω από την άγρια δολοφονία του 19χρονου Μάθιου Μπάρτον, στην Κρήτη βρίσκεται η τραγική μητέρα του για να κανονίσει τις διαδικασίες για τη μεταφορά της σορού του παιδιού της στο ανατολικό Λονδίνο. Η χαροκαμένη μάνα συναντήθηκε, μάλιστα, με τον Βρετανό πρέσβη στην Ελλάδα, ο οποίος μετέβη στο νησί για να παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις της υπόθεσης.

Πυρά κατά των Αρχών

Πυρά κατά των ελληνικών διωκτικών αρχών εξαπέλυσε η βουλευτής των Εργατικών Stella Creasy ισχυριζόμενη πως «είναι ψεύδος το ότι οι εμπλακέντες στην υπόθεση αποτελούσαν μέλη κάποια συμμορίας. Είμαι εξοργισμένη που η Ελληνική Αστυνομία ανέφερε πως τα παιδιά αποτελούσαν κάποια συμμορία. Δεν ισχυρίζομαι πως τα παιδιά αυτά δεν ενεπλάκησαν σε κάτι σοβαρό, αλλά μεταξύ αυτού και της “οργανωμένης συμμορίας” υπάρχει μια διαφορά» είπε χαρακτηριστικά η Βρετανίδα βουλευτής.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...