Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Καθηγητής στις… μίζες από καντίνες

Με τα λεφτά στο χέρι πιάστηκε αντιδήμαρχος δήμου της δυτικής Αττικής ύστερα από καταγγελία επιχειρηματιών για εκβιασμούς.

Ενώπιον των δικαστικών λειτουργών αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα το πρωί ο 45χρονος αντιδήμαρχος δήμου της δυτικής Αττικής, ο οποίος συνελήφθη από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας και της απόπειρας εκβίασης.

Ο αιρετός υπάλληλος του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης φέρεται να εκβίαζε ιδιοκτήτες της περιοχής προκειμένου να τους χορηγεί άδεια, αλλά και για να τους επιτρέπει να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους! Μάλιστα, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που έπαιρνε από έναν 52χρονο το ποσό των 1.000 ευρώ προκειμένου να μην προβεί στη σφράγιση της καντίνας του.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή του άρχισε πριν από μερικές ημέρες, όταν ο 52χρονος ιδιοκτήτης καντίνας, μη μπορώντας άλλο να αντέξει τους σκληρούς εκβιασμούς, κατέφυγε στους άντρες των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ζητώντας βοήθεια. Οπως κατήγγειλε στους «Αδιάφθορους», ο αντιδήμαρχος του ζήτησε εκβιαστικά 1.000 ευρώ, ενώ απαιτούσε 1.000-1.200 ευρώ το δίμηνο προκειμένου να του εξασφαλίζει την άδεια για να λειτουργεί. «Με απείλησε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα μου έστελνε τη Δημοτική Αστυνομία για να μου σφραγίσει στην καντίνα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στους αστυνομικούς.

Μετά τη διερεύνηση της καταγγελίας οι άντρες της Ασφάλειας είπαν στον 52χρονο να κλείσει ραντεβού με τον αντιδήμαρχο για να του δώσει την «ταρίφα». Προσημείωσαν τα χρήματα και έστησαν καρτέρι. Ο αιρετός εμφανίστηκε στην καντίνα και αφού βεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει πελάτης, πλησίασε και πήρε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ. Ομως δεν πρόλαβε να τα χαρεί… Δευτερόλεπτα μετά οι αστυνομικοί τού πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια. Πάνω του βρέθηκαν συνολικά 4.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ η προέλευση των υπολοίπων εξετάζεται.

Φιλόλογος

Σημειώνεται ότι ο 45χρονος αντιδήμαρχος, ο οποίος είναι καθηγητής φιλόλογος και είχε εκλεγεί πρώτος δημοτικός σύμβουλος, ήταν -εκτός των άλλων- αρμόδιος για τα οικονομικά θέματα του δήμου και επομένως από εκείνον δίνονταν οι άδειες για τις καντίνες, τα καταστήματα και τις λοιπές επιχειρήσεις.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης προέκυψε και δεύτερος ιδιοκτήτης καντίνας, ο οποίος κατέθεσε ότι είχε δεχτεί και εκείνος παρόμοιο εκβιασμό από τον αντιδήμαρχο. Οπως είπε στους αστυνομικούς, ο αντιδήμαρχος  του ζήτησε το ποσό των 5.000 ευρώ για να ανανεώσει την άδεια της καντίνας του, η οποία είχε λήξει στις αρχές του 2013. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της καντίνας είναι πολύτεκνος, πατέρας τεσσάρων ανήλικων παιδιών, ο αιρετός δεν θέλησε να κάνει καμία εξαίρεση. Δεν έκανε διακρίσεις και προσέγγιζε όλους τους καταστηματάρχες, ανεξαρτήτως κοινωνικής θέσης και οικονομικής επιφάνειας.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...