Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Μπλόκο σε κύκλωμα trafficking!

Χειροπέδες σε μέλη σπείρας που φυλάκιζε και εκβίαζε μετανάστες προκειμένου να πάρει χρήματα για να τους μεταφέρει σε άλλες χώρες.

Ισχυρό πλήγμα σε αδίστακτο κύκλωμα, που έφερνε μετανάστες στην Ελλάδα και έπειτα τους εκβίαζε, κατάφεραν οι διωκτικές αρχές στην Αττική. Υστερα από εκτενή έρευνα οι άντρες της Ασφάλειας κατάφεραν να εντοπίσουν και να περάσουν χειροπέδες σε πέντε Αφγανούς, ενώ αναζητείται ένας Τούρκος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Τα πέντε μέλη της σπείρας, ηλικίας 18, 22, 25, 36 και 26 ετών, συνελήφθησαν από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, οι πέντε μαζί με τον Τούρκο που αναζητείται και ο οποίος φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που έφερνε μετανάστες από τις χώρες καταγωγής τους προς την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ομως, με το που πατούσαν το πόδι τους στη «Γη της Επαγγελίας» ξεκινούσε ο εφιάλτης τους. Οι δράστες τούς κρατούσαν φυλακισμένους σε διαμέρισμα και τους ζητούσαν χρήματα για να τους μεταφέρουν σε άλλες χώρες.

Τα μέλη της οργάνωσης διατηρούσαν διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως κέντρο συγκέντρωσης των μεταναστών, αλλά και ως χώρο της παράνομης κράτησής τους, με σκοπό να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τους ίδιους και τους συγγενείς τους. Ο 18χρονος ήταν υπεύθυνος για την ανεύρεση των παράνομων μεταναστών, τους οποίους οδηγούσε στο διαμέρισμα. Εκεί τους παρέδιδε στον 22χρονο και τον 25χρονο, οι οποίοι είχαν τον ρόλο «δεσμοφυλάκων» αλλά και «βασανιστών». Χτυπούσαν και ασκούσαν ψυχολογική βία στα θύματά τους, με σκοπό να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.Ο 36χρονος διατηρούσε κατάστημα μεταφοράς χρημάτων και συναλλάγματος στο κέντρο της Αθήνας, με υπάλληλο τον 26χρονο, τον οποίο χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης για τη διακίνηση των χρημάτων που αποσπούσαν.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί τρεις περιπτώσεις που αφορούν δύο μετανάστες από το Ιράν και έναν από τη Συρία, οι οποίοι κρατούνταν έγκλειστοι στο διαμέρισμα και από τους συγγενείς των οποίων τα μέλη της σπείρας είχαν πάρει χρήματα για τη μεταφορά τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Εναντίον των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αρχηγού τους.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...