Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Η «μαύρη αγορά» δοτών σπέρματος

Τη «μαύρη αγορά» των σούπερ δοτών σπέρματος στις ΗΠΑ...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...

Η αλήθεια για τη ληστεία στον Πάριο

Γιατί οι Ρομά δράστες επέστρεψαν τα χρήματα έναν μήνα μετά – Γιατί τους συγχώρεσε τελικά ο τραγουδιστής του έρωτα – Γιατί μετά από τρεις ένορκες καταθέσεις τα άλλαξε όλα ο οδηγός του

Ηταν τόσο μεγάλοι… fans του Γιάννη Πάριου που όταν έμαθαν ότι τα 40.000 ευρώ που είχαν αρπάξει από στενό συνεργάτη του ανήκαν στον τροβαδούρο του έρωτα, τα επέστρεψαν στο ακέραιο! Μάλιστα σε μια κίνηση μεγαλοψυχίας ο δημοφιλής τραγουδιστής όχι μόνο τους συγχώρεσε, αλλά και ζήτησε να μη διωχθούν ποινικά. Ομως οι δράστες παραμένουν ακόμη πίσω από τα κάγκελα της φυλακής…

Η «Espresso» ανοίγει τον φάκελο της ληστείας που έγινε πριν από περίπου ένα χρόνο εις βάρος του Γιάννη Πάριου και αποκαλύπτει όλη την αλήθεια γι’ αυτή την περίεργη υπόθεση που περιέχει κινηματογραφικές παρακολουθήσεις, μεταφορές χρημάτων, κλοπές, χλιδή, αλλά και μεταμέλεια των δραστών!226j998j79

Τον λατρεύουν

«Οι εντολείς μου» λέει ο δικηγόρος των τριών συλληφθέντων «έμαθαν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι η βαλίτσα με τα 40.000 ευρώ που είχαν στην κατοχή τους ανήκε στον Γιάννη Πάριο, έναν άνθρωπο που λατρεύουν, και κίνησαν άμεσα τις διαδικασίες για να του τα επιστρέψουν. Οπως και έγινε… Λίγες ημέρες μετά την κλοπή στις 15 Οκτωβρίου του 2012 συντάχθηκε ιδιωτικό συμφωνητικό και ο στενός συνεργάτης του κ. Πάριου Στέργιος Θαλασσής παρέλαβε τα 40.000 ευρώ. Ωστόσο, αν και οι κατηγορούμενοι επέστρεψαν το ποσό στον τραγουδιστή, γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε και από τον ίδιο μέσω εκπροσώπου του ενώπιον της ανακρίτριας, αποσαφηνίζοντας ότι δεν επρόκειτο για ληστεία, όπως αρχικώς είχε διατυπωθεί εκ παραδρομής, αλλά για απλή κλοπή, παρ’ όλα αυτά αδίκως συνεχίζεται η κράτησή τους στις φυλακές Κορυδαλλού και χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό».

Συγχώρεση

Οπως τόνισε ο Γιάννης Καλογριδάκης, «ο κ. Πάριος δέχτηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν δείξει ειλικρινή μεταμέλεια και τους συγχώρεσε. Ζήτησε να μη διωχθούν ποινικά. Οι Αρχές όμως δεν το έκαναν δεκτό. Παρά το γεγονός μάλιστα ότι με πρόσφατο νόμο ορίζεται πως σε περίπτωση επιστροφής χρημάτων στον παθόντα παύει οριστικά η δίωξη».

Σύμφωνα με τα έγγραφα, τα οποία φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Espresso», η ληστεία που διαπράχθηκε εις βάρος του τροβαδούρου του έρωτα στις 24 Σεπτεμβρίου του 2012 έξω από το σπίτι του στη Γλυφάδα και όσα ακολούθησαν μέχρι να του επιστραφούν τα χρήματα μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Μιας ταινίας με πλούσια δράση, παρασκήνιο και σασπένς…

Το χρονικό

Ολα άρχισαν στις 4.15 το μεσημέρι της 24ης Σεπτεμβρίου του 2012. Οπως αναφέρεται στη δικογραφία, ο Ιωάννης Βαρθακούρης και ο στενός συνεργάτης του Στέργιος Θαλασσής επέστρεφαν με το αυτοκίνητο του τραγουδιστή στην Αθήνα από την πόλη των Ιωαννίνων, όπου το προηγούμενο βράδυ ο 67χρονος καλλιτέχνης είχε δώσει συναυλία. Μόλις το αυτοκίνητο σταμάτησε έξω από το σπίτι του Γιάννη Πάριου στη Γλυφάδα, τρεις άγνωστοι επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά στον συνεργάτη του Στέργιο Θαλασσή χτυπώντας τον με γροθιές και κλοτσιές και του άρπαξαν μια τσάντα που περιείχε το ποσό των 40.000 ευρώ και προσωπικά έγγραφα του τραγουδιστή.

Στις 14 Δεκεμβρίου του 2012 οι διωκτικές αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη τριών Ρομά, καθώς και την εμπλοκή τριών ακόμη που αναζητούνται τόσο για την υπόθεση του Γιάννη Πάριου όσο και για δύο άλλες ληστείες.  Ο Στέργιος Θαλασσής, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας και αναγνώρισε από φωτογραφίες σεσημασμένων τους Σ.Κ., Ν.Β και Α.Θ. ως τα άτομα που του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν και του πήραν την τσάντα.

Στον αέρα τινάχτηκαν τρεις ένορκες καταθέσεις

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ο Στέργιος Θαλασσής κατέθεσε τρεις φορές ενόρκως ότι οι δράστες τον χτύπησαν «με κλοτσιές και μπουνιές», με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά -συγκεκριμένα, στις 24 Σεπτεμβρίου (ημέρα της ληστείας), στις 25 και στις 28 Σεπτεμβρίου του 2012- όταν πέρασε ξανά την πόρτα της ανακρίτριας, πέντε μέρες μετά τις συλλήψεις στις 19 Δεκεμβρίου, τα πήρε όλα πίσω!

Οπως κατέθεσε: «Οι κατηγορούμενοι δεν με χτύπησαν ούτε με κλοτσιές ούτε με μπουνιές. Υπάρχει μια δόση υπερβολής στις καταθέσεις που έχω δώσει στην αστυνομία…. Κάποιος από αυτούς, που δεν τον θυμάμαι, μου απώθησε βίαια το χέρι για να μου πάρει την τσάντα κι εγώ ξαφνιάστηκα. Την πήραν την τσάντα κι έφυγαν. Τους κυνήγησα στα πέντε μέτρα… Υστερα από περίπου δέκα ημέρες και αφού είχε δημοσιευτεί το γεγονός, επικοινώνησαν μέσω του δικηγόρου τους με τον δικηγόρο μου και συνεννοήθηκαν οι δικηγόροι να παραδώσουν τα χρήματα… Εδωσαν τα χρήματα στο γραφείο του δικηγόρου και μας μετέφεραν τη μεταμέλεια και τη συγγνώμη τους».369h889j

Απαντώντας στην ερώτηση της ανακρίτριας γιατί κατέθεσε τρεις φορές ότι τον χτύπησαν και τώρα τα αναιρεί όλα, ο Στέργιος Θαλασσής τόνισε: «Ημουν πολύ εξοργισμένος και σοκαρισμένος, γιατί μου πήρανε τα χρήματα που έπρεπε να δώσω και ήθελα να τους εκδικηθώ, γιατί είχα τρελαθεί εκείνη τη στιγμή».

Μάλιστα προσκόμισε και το ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο είχε γίνει στις 15 Οκτωβρίου, ημέρα που είχαν επιστραφεί τα χρήματα. Στο συγκεκριμένο έγγραφο ο στενός συνεργάτης του Γιάννη Πάριου «δεσμεύεται ότι ενώπιον πάσης αστυνομικής και δικαστικής αρχής που θα κληθεί θα επιβεβαιώσει την έλλειψη βίας και απειλής, καθώς και την πλήρη αποκατάσταση της ζημίας του, παραιτείται δε ρητώς του δικαιώματός του να παραστεί ως πολιτικώς ενάγων».

Η σπείρα από τη Βέροια, η μεγάλη ζωή, οι μεζονέτες της χλιδής και οι συλλήψεις

Οι τρεις Ρομά και οι άλλοι τρεις που αναζητούνται κατηγορούνται ότι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που έκανε ληστείες. Στις 24 Σεπτεμβρίου οι έξι δράστες φέρονται να ακολούθησαν από τα Γιάννενα τον Γιάννη Πάριο και τον συνεργάτη του, με στόχο τα χρήματα που πήρε ως αμοιβή για τη συναυλία που έδωσε στην πόλη. Οταν έφτασαν στη Γλυφάδα κι ενώ ο ερμηνευτής βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού, επιτέθηκαν στον συνεργάτη του τη στιγμή που βγήκε από το όχημα για να ανοίξει το πορτμπαγκάζ. Σύμφωνα με την κατάθεσή του Στέργιου Θαλασσή, μέσα στη βαλίτσα είχε το κοντρόλ που άνοιγε το γκαράζ. Οι δράστες βρήκαν την ευκαιρία να του επιτεθούν και αφού τον χτύπησαν, του άρπαξαν την καφέ βαλίτσα με τα χρήματα και εξαφανίστηκαν με αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια βρέθηκε εγκαταλειμμένο σε αγροτική περιοχή στα Σπάτα. Μέσα στο όχημα βρέθηκε η βαλίτσα, η οποία περιείχε τα προσωπικά έγγραφα του Ιωάννη Βαρθακούρη, τα οποία του αποδόθηκαν…

Οπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η σπείρα είχε πανελλαδική δράση και με ορμητήριο τη Βέροια, απ’ όπου κατάγονται, τα μέλη της πήγαιναν με αυτοκίνητα σε διάφορες πόλεις, όπου εντόπιζαν άτομα που μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά ή κοσμήματα. Οταν τα θύματα επιβιβάζονταν στο αυτοκίνητό τους, τα μέλη της σπείρας τα ακολουθούσαν και μόλις έφταναν στον προορισμό τους, τα χτυπούσαν και άρπαζαν τα χρήματα ή το αυτοκίνητο, στον χώρο αποσκευών του οποίου υπήρχαν τα κοσμήματα.

Η μεγάλη ζωή σε μεζονέτες και οι πολυτέλειες τους πρόδωσαν, οπότε η Αστυνομία έφτασε στην εξάρθρωση της σπείρας. Υστερα από επιχείρηση αστυνομικών συνελήφθησαν στη Βέροια δύο μέλη της σπείρας, ηλικίας 22 και 28 ετών, και στις Αχαρνές ακόμα ένας, 24χρονος, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις Ρομά, ηλικίας 17, 19 και 21 ετών. Με τον τρόπο που λήστεψαν τον Γιάννη Πάριο και τον συνεργάτη του οι δράστες κατηγορούνται ότι λήστεψαν δύο πλασιέ κοσμημάτων στα Βριλήσσια στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου. Ωστόσο οι ίδιοι αρνούνται κατηγορηματικά τις συγκεκριμένες ληστείες.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...