Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Stelios Foundation Conference Hall – Cine Paris – Σάββατο...

«Survivor»: Ο Γιάννης απείλησε με «κάνα χαστούκι» τη Σταυρούλα, που τον αποκάλεσε...

Αδιανόητα πράγματα στο «Survivor». Ο Γιάννης Περπατάρης απείλησε «να...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Χρήστος επισκέπτεται τον Δονάτο στη φυλακή και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

Εκανε ταινία τον πόνο του για την Ελλάδα!

Kέα, Αίγινα, Αγκίστρι και η ελληνική πρωτεύουσα θα βρίσκονται σε πρώτο πλάνο στην ταινία «The Journey» που αναμένεται σύντομα στη μεγάλη οθόνη.

H Kέα, η Αίγινα, το Αγκίστρι και η Αθήνα πρωταγωνιστούν στα πλάνα της ταινίας ελληνοβρετανικής παραγωγής με τίτλο «The Journey», που αναμένεται σύντομα στους κινηματογράφους. Η αληθινή ιστορία του σκηνοθέτη Lance Nielsen και το όνειρο πέντε νεαρών κοριτσιών-παραγωγών από την Ελλάδα που έχουν ιδρύσει μια εταιρεία παραγωγής με έδρα το Λονδίνο, στάθηκαν η αφορμή για να ξεκινήσει το κινηματογραφικό ταξίδι του 40άρη ήρωα της ταινίας, Jason, που υποδύεται ο ηθοποιός Duncan Pow. Στην ταινία παίζει και ο Jason Flemyng, γνωστός από τις ταινίες «X-Men» και «Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον». Ηδη τα μισά γυρίσματα της ταινίας που έχει φόντο την Ελλάδα έχουν ολοκληρωθεί, ενώ πριν από λίγες ημέρες ετοιμάστηκε και το τρέιλερ.

Πριν από μερικά χρόνια ο Nielsen έχασε από αιφνίδιο θάνατο τη γυναίκα που επρόκειτο να παντρευτεί. Ενας φίλος τού συνέστησε να ταξιδέψει μέχρι την Ελλάδα προκειμένου να μπορέσει να απαλύνει τον πόνο του. Μέσα στην οδύνη του χαμού της ο Nielsen ήρθε στη χώρα μας, όπου και κατάφερε να επουλώσει εν μέρει τις πληγές της ψυχής του. Η αληθινή ιστορία του σκηνοθέτη ξεδιπλώνεται τώρα στη μεγάλη οθόνη. «Τη βοήθεια που εισέπραξε απλόχερα θέλησε να τη μεταφέρει στον κινηματογράφο. Ενας από τους στόχους του είναι να “ανταποδώσει” αυτό που του πρόσφερε η χώρα, προσπαθώντας μέσω της ταινίας να επαναφέρει την όμορφη εικόνα της στο εξωτερικό, προβάλλοντάς την όπως πραγματικά είναι, με τα πανέμορφα τοπία, την ελληνική φιλοξενία και την κουλτούρα της» μας αποκαλύπτει η μία εκ των παραγωγών, Κυριακή Φωτιάδου, που συμπληρώνει την… πεντάδα με τις Αγγελική Αγγελίδη, Ιωάννα Πετειναράκη, Κάρμεν Ζωγράφου και Ηρια Πιζάνι.

Στην ταινία συμμετέχει και ο Τάσος Νούσιας, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός από τον ρόλο του προέδρου της Σπιναλόγκας στην τηλεοπτική σειρά «Το Νησί» που προβλήθηκε από το Mega.

Εθελοντές

Το εκπληκτικό είναι πως η ταινία έχει καταφέρει να γυριστεί με χορηγίες απλών πολιτών, ενώ οι ηθοποιοί παίζουν εθελοντικά. «Η ταινία δεν έχει χορηγηθεί από κάποιον κρατικό φορέα ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Η παραγωγή χρησιμοποιεί την ευρέως χρησιμοποιούμενη μέθοδο Crowd Funding για τη χρηματοδότησή της, δηλαδή, βασίζεται στη συμμετοχή του κοινού, στο οποίο απευθύνεται εκ των προτέρων. Ετσι, συγκεντρώνει σινεφίλ που εμπλέκονται από νωρίς στην ταινία και παρακολουθούν τη δημιουργική της πορεία. Ηδη μας έχουν βοηθήσει 41 φίλοι και ευελπιστούμε και σε άλλους. Ακόμη και δέκα ευρώ είναι σημαντικά» εξηγεί η Κυριακή Φωτιάδου. Τα υπόλοιπα γυρίσματα αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σε αρκετές σκηνές συμμετέχουν και οι κάτοικοι των περιοχών όπου γυρίστηκαν τα πλάνα.

ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...