Η κοινωνική σύμπραξη Εκκλησίας – Πολιτείας

Κοινή δήλωση Σαμαρά και Αρχιεπισκόπου.

Ως κοινωνική σύμπραξη που σκοπό έχει την ανακούφιση των σκληρά δοκιμαζόμενων πολιτών και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής χαρακτηρίζουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος τη σύμπλευση ελληνικού Δημοσίου και Αρχιεπισκοπής Αθηνών μέσω της κοινής Εταιρίας Αξιοποίησης Ακίνητης Εκκλησιαστικής Περιουσίας.

Ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος σε κοινή δήλωσή τους αναφέρονται στο ιστορικό αλλά και στους σκοπούς της εταιρείας που συστήνεται από κοινού μεταξύ της Πολιτείας και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. «Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα και την κοινωνία μας, που απαιτεί λύσεις και απαντήσεις στις βαρύτατες επιπτώσεις της σοβαρότερης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης των τελευταίων εξήντα και πλέον ετών, Εκκλησία και Πολιτεία συνεργάζονται για την εξυπηρέτηση του κοινού καλού. Με την Εκκλησία να θέτει ουσιαστικά για μία ακόμη φορά την περιουσία της στη διάθεση της Πολιτείας και του λαού μας. Πρόκειται για μία κοινωνική σύμπραξη στο ανώτατο θεσμικό επίπεδο με μοναδικό σκοπό την ανακούφιση των σκληρά δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

Με τη σύμπραξη αυτή η Αρχιεπισκοπή θα «ξεμπλοκάρει» ακίνητα-φιλέτα (που είχε μπλοκάρει η Πολιτεία), όπως η έκταση στον Λαιμό Βουλιαγμένης και στην Πεντέλη, το πάρκινγκ στη Λ. Αλεξάνδρας, το κτίριο στην οδό Μητροπόλεως 15 (εκεί όπου στεγαζόταν το υπουργείο Παιδείας και το οποίο σαπίζει), καθώς και άλλα ακίνητα στο κέντρο και στα νότια προάστια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ