Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Πλωτό οπλοστάσιο

Διεθνή τρομοκρατία «μυρίζει» η υπόθεση με το οπλοστάσιο που βρέθηκε σε ταχύπλοο ανοιχτά της Χίου με προορισμό την Τουρκία.

Συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, την ΕΥΠ και το ΓΕΣ σήμανε ο εντοπισμός χθες τα ξημερώματα ενός πλωτού σκάφους φορτωμένου με όπλα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών. Το οπλοστάσιο είχε προορισμό την Τουρκία και θα έφτανε σε χέρια Κούρδων αντικαθεστωτικών, αλλά εκείνο που ερευνούν οι ελληνικές αρχές, οι οποίες έχουν ήδη κάνει δεκατέσσερις προσαγωγές και συλλήψεις, είναι από πού προέρχεται ο οπλισμός.266jh89j85

Οι Αρχές θεωρούν «μείζονος εθνικής ασφάλειας» την εξαιρετικά λεπτή υπόθεση που «μυρίζει» διεθνή τρομοκρατία, αλλά η εμπλοκή Ελλήνων παραπέμπει σε διασυνδέσεις εξόριστων Κούρδων με αντιεξουσιαστικές οργανώσεις και λαθρεμπόρους όπλων. Γι’ αυτό οι έρευνες συνεχίζονται με απόλυτη μυστικότητα προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να διαλευκανθούν πλήρως οι σχέσεις και να εντοπιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Ο έλεγχος

Ολα ξεκίνησαν από έναν τυχαίο έλεγχο που έκανε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού σε ένα φουσκωτό μήκους επτά μέτρων με τέσσερις επιβάτες. Στο ταχύπλοο εντοπίστηκε πολεμικό υλικό που αποτελούνταν από δύο αντιαρματικούς πυραύλους LAW, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, 200 σφαίρες και εκρηκτικούς μηχανισμούς. Αμέσως οι δύο Ελληνες και οι δύο τουρκικής υπηκοότητας επιβάτες συνελήφθησαν. Οι δύο αλλοδαποί, που είναι κουρδικής καταγωγής, ανήκουν στην οργάνωση Κούρδων αντικαθεστωτικών «Επαναστατικό Απελευθερωτικό Λαϊκό Μέτωπο» (DHKP-C) και είναι καταζητούμενοι στην Τουρκία για συμμετοχή σε ένοπλες επιθέσεις!

Μίσθωση

Οι Κούρδοι ομολόγησαν ότι είχαν μισθώσει αντί 500 ευρώ το σκάφος με κυβερνήτη έναν 22χρονο σπουδαστή της Σχολής Εμποροπλοιάρχων στον Ασπρόπυργο για να τους μεταφέρει στα τουρκικά παράλια. Ο 22χρονος και ο 51χρονος συγκυβερνήτης, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία για ποινικές υποθέσεις, ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν τι ήταν το φορτίο τους. Αλλοι δύο άνδρες -ένας Ελληνας και ένας Κούρδος- συνελήφθησαν στη Χίο, όταν εντοπίστηκαν από λιμενικούς να κινούνται ύποπτα κοντά στο σημείο που είχε αγκυροβολήσει το σκάφος. Στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν ένα σωσίβιο, σχοινί και άλλα αντικείμενα που κατασχέθηκαν.

Εφοδοι

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έκαναν έφοδο στα γραφεία επιτροπής αλληλεγγύης για Κούρδους κρατούμενους στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια, απ’ όπου προσήγαγαν άλλα οκτώ άτομα και κατάσχεσαν υπολογιστές και αρχειακό υλικό το οποίο μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας. Ερευνες έχουν γίνει σε γραφεία της κουρδικής οργάνωσης στο Λουτράκι και τη Θεσσαλονίκη, όπου δεν έγιναν προσαγωγές, καθώς οι ενοικιαστές τα είχαν εγκαταλείψει.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το οπλοστάσιο προοριζόταν για τρομοκρατικές ενέργειες στην Τουρκία και προσπαθούν να εξακριβώσουν την προέλευση των όπλων, τα οποία δεν φέρουν σειριακούς αριθμούς. Σύμφωνα με πηγές από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, δεν έχει καταγραφεί κλοπή σε στρατιωτική μονάδα, αν και προληπτικά έχουν ξεκινήσει καταμετρήσεις σε όλα τα στρατόπεδα.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...