«Κλικ» σε στιλ Matrix όταν ο χρόνος παγώνει

Αιωρείται στο… κενό ανέκφραστος!

2326l5l9958Οι ταινίες «Matrix» αποτέλεσαν χωρίς αμφιβολία σχολή από πλευράς εφέ. Φαίνεται όμως ότι η επιρροή τους δεν έμεινε αυστηρά και μόνο στον χώρο του κινηματογράφου, αλλά πέρασε και στον τομέα της φωτογραφίας. Βρετανός δάσκαλος παρουσίασε συλλογή φωτογραφιών α λα Matrix με πρωταγωνιστή τον εαυτό του, στις οποίες ο χρόνος «παγώνει» τη στιγμή που εκείνος βρίσκεται σε διάφορες επικίνδυνες στάσεις. Αυτό που είναι το πιο εντυπωσιακό στις φωτογραφίες του 27χρονου Μπραντ Χάμοντς ωστόσο είναι η παντελής έλλειψη έκφρασης στο πρόσωπό του, παρά το γεγονός ότι στις περισσότερες λήψεις είναι σαφές ότι βρίσκεται δευτερόλεπτα πριν από μια οδυνηρή πτώση.

Ο Χάμοντς εμπνεύστηκε το εν λόγω κόνσεπτ σκεπτόμενος την ιδέα της «συναισθηματικής καθυστέρησης». «Το θέμα των φωτογραφιών επικεντρώνεται στο γεγονός ότι δεν μπορούμε ποτέ να βιώσουμε απόλυτα την κάθε στιγμή, μέχρι αυτή να περάσει. Στις φωτογραφίες μου ο θεατής μπορεί να με δει να αιωρούμαι στο κενό, να κρέμομαι στιγμιαία από επικίνδυνα σημεία, αλλά η έκφραση του προσώπου μου και ολόκληρη η γλώσσα του σώματός μου παραμένει ήρεμη και αποστασιοποιημένη, σαν να αγνοώ ή να μην ενδιαφέρομαι γι’ αυτό που έρχεται μερικές στιγμές αργότερα» εξηγεί ο ίδιος επισημαίνοντας ότι είναι δέκτης ποικίλων αντιδράσεων από τον κόσμο που βλέπει τις φωτογραφίες του. «Η πιο κοινή αντίδραση είναι η έκπληξη και αμέσως μετά η περιέργεια. Ο κόσμος ενδιαφέρεται να μάθει πώς εκτελέστηκαν οι φωτογραφίες».

Η φωτογράφηση με τίτλο «Falling through Space» έγινε στην Πράγα, ωστόσο ο Χάμοντς δεν θέλησε να αποκαλύψει λεπτομέρειες αναφορικά με το πώς κατάφερε να φτάσει σε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Περιορίζεται απλώς να πει ότι η εκτέλεσή τους δεν είναι τόσο πολύπλοκη όσο φαίνεται.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ