Προετοιμάστε το ενυδρείο σας για τις διακοπές

Τα ψαράκια δεν θα αισθανθούν καθόλου την απουσία σας, αρκεί να τους παρέχετε τα απαραίτητα «τεχνολογικά» αξεσουάρ!.

Είστε έτοιμοι να αναχωρήσετε για τον προορισμό των διακοπών σας, αλλά σας τρομάζει η ιδέα να αφήσετε τα ψαράκια σας μόνα στο σπίτι; Μην ανησυχείτε. Η τεχνολογία σάς παρέχει όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ για να μην… αισθανθεί το ενυδρείο στιγμή την απουσία σας.

Αν μέχρι πριν από μερικά χρόνια οι διακοπές συνεπάγονταν να μεταφέρετε όλα τα ψαράκια σας σε μια γυάλα και να τη φορτωθείτε επ’ ώμου στην παραλία, τότε σίγουρα θα ανακουφιστείτε διαβάζοντας ότι πλέον δεν υπάρχει λόγος να μπείτε σε τέτοια… μετακόμιση. Αν πρόκειται να λείψετε λίγες μόνο μέρες -μέχρι τέσσερις-, τότε μπορείτε να ρυθμίσετε τη διατροφή των υδάτινων φίλων σας με ειδικές παστίλιες τροφής αργής διάλυσης. Με μια ελαφριά πίεση προσκολλώνται στο εσωτερικό τζάμι του ενυδρείου και απελευθερώνουν αργά τα θρεπτικά συστατικά τους. Για να μην ξαφνιαστούν οι μικροί κολυμβητές δοκιμάστε να τους συνηθίσετε σε αυτόν τον νέο τύπο τροφής λίγες μέρες πριν από την αναχώρησή σας. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σε ένα υγιές ενυδρείο τα ψάρια δεν παθαίνουν τίποτα αν μείνουν μερικές μέρες εντελώς νηστικά.

Αν όμως σκοπεύετε να λείψετε πολλές μέρες, τότε τη λύση θα σας δώσει μία αυτόματη ταΐστρα. Πρόκειται για μια μικρή συσκευή, η οποία προσαρμόζεται στο καπάκι του ενυδρείου και ρυθμίζεται με χρονοδιακόπτη, έτσι ώστε να ρίχνει τροφή μέσα στο νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Προτιμήστε τροφή σε κόκκους, γιατί οι νιφάδες απορροφούν υγρασία και αλλοιώνονται.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξετε και σε ό,τι αφορά τον φωτισμό, που είναι ζωτικής σημασίας τόσο για τα ψάρια όσο και για τα φυτά. Αν το ενυδρείο πρόκειται να μείνει μέσα σε ένα ολοσκότεινο δωμάτιο, τότε θα χρειαστεί να προσαρμόσετε σε αυτό μια ειδική λάμπα φωτισμού, καθώς και ένα χρονοδιακόπτη για να ανάβει και να σβήνει. Στην περίπτωση που έχετε φυτά, η λάμπα θα πρέπει να μένει περίπου δέκα ώρες αναμμένη, ενώ διαφορετικά αρκούν τέσσερις-πέντε ώρες την ημέρα. Σε κάθε περίπτωση σημειώστε να δοκιμάσετε τις νέες συσκευές λίγες μέρες πριν από την αναχώρησή σας για να βεβαιωθείτε ότι οι χρονοδιακόπτες λειτουργούν πράγματι… ρολόι!

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ