Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η «σκοτεινή» Eurovision της Γιάννας Tερζή

Αποκαλύψεις για τη «σκοτεινή» πλευρά της Eurovision έκανε η...

H Αχτσιόγλου υπέκυψε στο trend πειρασμό και μας έδειξε ένα άλλο...

Mια... άλλη Εφη Αχτσιόγλου από αυτήν που ξέρουν οι...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ....

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...

Το «φως» που… λύγισε τη Σκορδά

«Λύγισε» η Φαίη Σκορδά μπροστά στις κάμερες την ώρα...

Η Ελλάδα αποτελεί παρελθόν!

Ο 33χρονος Αγγελος Χαριστέας μετά την εμπειρία του στα Εμιράτα αναζητεί και πάλι την τύχη του στο εξωτερικό!

Πριν από εννέα χρόνια ήταν ο απόλυτος εθνικός ήρωας με το αξέχαστο γκολ στον τελικό του Euro της Πορτογαλίας που ανέβασε την εθνική μας ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης. Εννέα χρόνια μετά, με τα φώτα μιας μεγάλης καριέρας να χαμηλώνουν, θέλει να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπάει, αλλά με τους δικούς του όρους και προϋποθέσεις. Ο Αγγελος Χαριστέας -περί ου ο λόγος-παραμένει μάχιμος και αναζητεί τον επόμενο σταθμό του έπειτα από μια πολύ όμορφη εμπειρία που έζησε για τέσσερις μήνες στην Αλ Νασρ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στα 33 του χρόνια πλέον (οδεύει στα 34) ο διεθνής άσος βλέπει τις δυνάμεις του να μην τον έχουν εγκαταλείψει, το αντίθετο, διψάει για ποδόσφαιρο. Μιλώντας στην «Espresso της Κυριακής» δεν έκρυψε την επιθυμία του να παίξει πάλι στο εξωτερικό και είναι διατεθειμένος μάλιστα να περιμένει όσο χρειαστεί: «Η Ελλάδα αποτελεί παρελθόν για εμένα και εννοώ το πρωτάθλημα της χώρας μας. Εχοντας περάσει τόσα χρόνια στο εξωτερικό βλέπω ότι οι διαφορές είναι τόσο μεγάλες που σε καμία περίπτωση δεν θα γυρνούσα πίσω. Και δεν μου έχει περάσει καν από το μυαλό μου η ιδέα να επιστρέψω. Το έκανα πριν από δύο χρόνια για να παίξω σε μια πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα, τον Παναιτωλικό, αλλά με αυτά που είδα ως προς τις συνθήκες του πρωταθλήματος δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψω».

Τώρα λοιπόν τι; «Από τη στιγμή που δεν το συζητώ για Ελλάδα θα περιμένω μια καλή πρόταση από το εξωτερικό που θα μου δώσει κίνητρο. Δέχτηκα δύο προτάσεις, μία από Ρωσία και μία από Πολωνία, αλλά δεν ήταν αυτό που θέλω και τις απέρριψα. Σε συνεργασία με τον εκπρόσωπό μου νομίζω ότι θα γίνει αυτό που πρέπει». Ο Αγγελος Χαριστέας κρατάει πάντως πολύ καλές αναμνήσεις από τη σύντομη θητεία του στην Αλ Νασρ: «Εζησα μια θετική εμπειρία, συνάντησα ανθρώπους που αγαπάνε το ποδόσφαιρο και άνοιξα μια πόρτα για το μέλλον. Για έναν Ελληνα είναι δύσκολη η ζωή στη Σαουδική Αραβία, αλλά νομίζω ότι άξιζε τον κόπο».

Ο εθνικός «ήρωας» του 2004 ετοιμάζει ακαδημία που θα φέρει το όνομά του

Ο Αγγελος Χαριστέας από φέτος το καλοκαίρι κάνει ένα νέο βήμα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ιδρύει ακαδημία ποδοσφαίρου που θα φέρει το όνομά του στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Με βασικό συνεργάτη τον Χρήστο Ταουσιάνη φιλοδοξεί να μεταδώσει τις εμπειρίες από τη μεγάλη καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα στα μικρά παιδιά και να τα γαλουχήσει σε μια διαφορετική νοοτροπία από εκείνη που έχουμε μάθει τόσα χρόνια. Το «συν» του Αγγελου είναι ότι στη δική του ακαδημία μπορεί να φέρει και γνωστούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου από το εξωτερικό, οι οποίοι θα μπορούν να διδάξουν κι εκείνοι τους λιλιπούτειους άσους.

Οπως αναφέρεται στην ιδρυτική διακήρυξη του συλλόγου: «Σκοπός μας είναι να μεταλαμπαδεύσουμε στους νέους αθλητές την εμπειρία μας, το ήθος, τη συνέπεια και την αγωνιστικότητα. Σε συνεργασία με αξιόλογους επαγγελματίες του χώρου καθώς και με τη δημιουργία των ιδανικότερων συνθηκών η διαδικασία εκμάθησης της τέχνης του ποδοσφαίρου γίνεται μαγεία, χαρά, ικανοποίηση. Θέτουμε τον πήχη ψηλά για να φτάσουν οι αθλητές μας ψηλότερα. Μέριμνά μας, η διαρκής τους πρόοδος και η μετέπειτα ποδοσφαιρική τους καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ο σύλλογός μας δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο παρά μόνο συνέπεια της αγάπης των ιδρυτών για τα παιδιά και φυσικά για τη στρογγυλή θεά, την μπάλα».

Π. ΚΑΤΩΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...