Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Ψωμιάδη

Ο «Big Mac» παίρνει άδεια για τον γάμο της κόρης Χριστίνας με τον Μπουρούση και αποφυλακίζεται τον Οκτώβριο από τον Κορυδαλλό.

Τις τελευταίες μέρες της (δικαστικής) περιπέτειάς του έχει αρχίσει να διανύει στον Κορυδαλλό ο Μάκης Ψωμιάδης ο οποίος ετοιμάζεται να επιστρέψει πάλι στους ρυθμούς μιας φυσιολογικής ζωής, μακριά από της φυλακής τα σίδερα. Ο «Big Mac» είναι ο μοναδικός παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου που εξακολουθεί να βρίσκεται προφυλακισμένος, λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων που ξέσπασε πριν από δύο χρόνια, αλλά είναι πλέον θέμα χρόνου να αποφυλακιστεί και αυτός, το πιθανότερο μάλιστα πριν από την έναρξη της δίκης. Ο αέρας της ελευθερίας που έχει αρχίσει να αναπνέει του έχει αλλάξει την ψυχολογία, όπως άλλαξε την ψυχολογία του και ο επικείμενος γάμος της κόρης του Χριστίνας με τον διεθνή μπασκετμπολίστα Γιάννη Μπουρούση.

Μάλιστα το αίτημα να πάρει άδεια και να βρεθεί κοντά στην πιο ευτυχισμένη μέρα της αγαπημένης του κόρης έχει γίνει αποδεκτό και μέσα στις επόμενες μέρες θα ταξιδέψει στην Καρδίτσα, όπου θα τελεστεί το μυστήριο (το ζευγάρι δεν έχει ανακοινώσει δημόσια την ημερομηνία του γάμου του για να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας). Από εκεί το επόμενο βήμα για τον Μάκη Ψωμιάδη είναι ξεκάθαρο: Τον Οκτώβριο -αν όχι νωρίτερα- θα αφήσει τον Κορυδαλλό, γιατί έχει θα έχει συμπληρώσει δεκαοκτώ μήνες προφυλακισμένος. Στις φυλακές βρίσκεται από τον Απρίλιο του 2012, ενώ προηγουμένως είχε και πέντε μήνες προφυλάκιση στα Σκόπια, όπου αρχικά είχε συλληφθεί πίνοντας αμέριμνος τον καφέ του σε πλατεία της πρωτεύουσας. Ο «Big Mac» περιμένει πάντως το Συμβούλιο Εφετών που θα κρίνει αν θα παραπεμφθεί σε δίκη ή θα απαλλαγεί από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, αλλά σε κάθε περίπτωση, όταν θα ξεκινήσει η δίκη θα είναι εκτός των φυλακών Κορυδαλλού.

Π. ΚΑΤΩΝΗΣ


Με ρυθμό… χελώνας προχωράει η ανάκριση για τους στημένους αγώνες

Με πολύ αργό αλλά σταθερό, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ρυθμό κυλά η ανάκριση στην υπόθεση των φερόμενων ως στημένων αγώνων, η οποία το καλοκαίρι του 2011 συντάραξε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πιο παράδοξο είναι ότι ο βασικός ανακριτής που έχει στα χέρια του τον τεράστιο φάκελο της δικογραφίας συνταξιοδοτήθηκε πριν από λίγες μέρες. Ο ειδικός εφέτης-ανακριτής Γιώργος Καλόφωνος αποχώρησε από τον δικαστικό κλάδο χωρίς η ανάκριση να έχει καν ξεκινήσει.

Η μοναδική πρόοδος που σημειώθηκε όλο αυτό το διάστημα ήταν η αύξηση του αριθμού των κατηγορουμένων από 83 που ήταν εξ αρχής σε 188, καθώς οι 105 νέοι κατηγορούμενοι προέκυψαν μέσα από τις ανακρίσεις. Ο αριθμός αυτός βέβαια είναι πολύ μεγάλος γι’ αυτό και όταν κάποια στιγμή η υπόθεση πάρει τη δικαστική οδό ίσως «σπάσει» ο φάκελος σε διαφορετικές δίκες και διαχωριστεί σε πλημμελήματα και κακουργήματα.

Το κενό που προέκυψε μετά από τη συνταξιοδότηση του Γιώργου Καλόφωνου πρέπει ωστόσο να καλυφθεί αμέσως από κάποιο άλλον έμπειρο ανακριτή. Το πιθανότερο είναι να αναλάβει ο Γιώργος Αυγέρης που συνέδραμε τον τελευταίο καιρό στην πορεία της ανάκρισης, έστω και αν όλα έχουν μείνει τελικά στάσιμα.

Π.Κ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...