Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Γιάννης Φέρτης: «Έφυγε» σε ηλικία 83 ετών ο ηθοποιός!

«Ηθοποιός σημαίνει φως» ερμήνευε κάποτε ο μεγάλος Δημήτρης Χορν,...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για τη Δευτέρα 15 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δείχνετε περισσότερο από όσο πρέπει ότι σας ενοχλεί...

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ο διωγμός του Πέτρου Φυσσούν και τα χτυπήματα της μοίρας

Ο ηθοποιός εκδιώχθηκε από το σπίτι του και αργότερα εισήχθη στο νοσοκομείο με αναπνευστικό.

Ούτε σε σενάριο μίας από τις δεκάδες ταινίες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει θα μπορούσε να συναντήσει ο Πέτρος Φυσσούν τα όσα τον έφεραν στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες. Ο βραβευμένος ηθοποιός έγινε πρωταγωνιστής, μαζί με τη σύζυγό του και κόρη του αείμνηστου ηθοποιού Κώστα Χατζηχρήστου Νικολέττα Φυσσούν, σε μια ιστορία που μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει.

Το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης το ζευγάρι εκδιώχθηκε από το σπίτι στο οποίο έμενε στην Πεύκη, από την ιδιοκτήτρια Δροσούλα Χαραλάμπους, καθώς, σύμφωνα με τη σύζυγο του ηθοποιού, χρωστούσαν 400 ευρώ από το ενοίκιο. Αποτέλεσμα; Ο Πέτρος Φυσσούν μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα, καθώς πάσχει από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και παθαίνει συχνά κρίσεις, όπως αποκάλυψε στην «Espresso» η σύζυγός του, ενώ η Νικολέττα Φυσσούν ψάχνει λύσεις για το πού θα μείνουν.22g55hg55h54

«Παλιά κόντρα»

Απορία πάντως δημιούργησε στη Νικολέττα Φυσσούν το γεγονός ότι η ιδιοκτήτρια του σπιτιού είναι πολύ καλή φίλη της τελευταίας συζύγου του πατέρα της, Βούλας Χατζηχρήστου. Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο γυναίκες υπήρξαν τεταμένες και πλέον ανύπαρκτες εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μάλιστα στην κηδεία του δημοφιλούς ηθοποιού εκτυλίχθηκαν ανάρμοστες σκηνές, όταν, κατά τη διάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος της σορού του Κώστα Χατζηχρήστου, η Νικολέττα, συνοδευόμενη από τον Πέτρο Φυσσούν και την κόρη τους Αννια, θέλησε να μείνει για λίγα λεπτά μόνη μαζί του, με αποτέλεσμα να προκληθεί επεισόδιο με τη Βούλα Χατζηχρήστου, το οποίο λύθηκε μάλιστα με την παρέμβαση της Αστυνομίας. «Δεν πιστεύω στις συμπτώσεις. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο» είπε η Νικολέττα Φυσσούν, η οποία ακόμη έχει παράπονο για το γεγονός ότι η Βούλα Χατζηχρήστου, όπως είπε, «δεν με άφησε να τον νεκροφιλήσω».

Η τελευταία σύζυγος του αξέχαστου ηθοποιού δεν έχει εμφανιστεί στην όλη υπόθεση, ενώ υπήρξαν προσπάθειες επικοινωνίας μαζί της, με την ελπίδα να μπορέσει να δώσει λύση μεσολαβώντας στη φίλη της. Κάτι τέτοιο στάθηκε αδύνατο και τώρα η Νικολέττα σκέφτεται ακόμη και να ακολουθήσει την κόρη της και καλόγρια αδερφή Πορφυρία στο μοναστήρι της Εύβοιας, όπου κατοικεί τα τελευταία χρόνια. Οσο για τον Πέτρο Φυσσούν, κάτοικος της Ελάτειας Φθιώτιδας προσφέρθηκε να τον φιλοξενήσει σε ξενώνα που διατηρεί στην περιοχή.55846665823

Η «Πορφυρία»

Πριν από εννέα χρόνια ο Πέτρος Φυσσούν είχε βρεθεί μπροστά σε ακόμη μία δοκιμασία. Η κόρη του Αννια, φέρελπις ηθοποιός, που μάλιστα είχε αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές στις δουλειές στις οποίες είχε συμμετάσχει, αποφάσισε να αφήσει τα πάντα πίσω της, καριέρα και οικογένεια, και να αφιερωθεί στον μοναχισμό.

Η απόφασή της βρήκε μάλλον απροετοίμαστους τους γονείς της, παρ’ όλα αυτά, ακολούθησε τον δρόμο που επέλεξε και μετά τη χειροτονία της πήρε το όνομα Πορφυρία. Αρχικά βρέθηκε σε ένα μοναστήρι της Βοιωτίας, ωστόσο στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ένα άλλο, στην Εύβοια αυτή τη φορά.

«Κανενός γονιού δεν είναι προτεραιότητα το παιδί του να μπει σε μοναστήρι. Με όλη αυτή τη φασαρία, όμως, που γίνεται από τα μέσα δεν την αφήνουν να συγκεντρωθεί και να πάρει τη σωστή απόφαση» είχε πει όταν της ζήτησαν να σχολιάσει την απόφαση της Ναταλίας Λιονάκη να ακολουθήσει κι εκείνη τον δρόμο του μοναχισμού. Στο άκουσμα, πάντως, της είδησης ότι ο πατέρας της νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα υγείας, έσπευσε να αφήσει το μοναστήρι της Εύβοιας και να βρεθεί αμέσως κοντά σ’ εκείνον αλλά και τη μητέρα της. Μάλιστα, στη σκέψη των δύο γυναικών είναι η Νικολέττα να ακολουθήσει την κόρη της στο μοναστήρι, στην Εύβοια, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Μια καριέρα γεμάτη λαμπερά φώτα και αμέτρητες διακρίσεις

Βραβευμένος και πάντα επιλεκτικός στις δουλειές του, ο Πέτρος Φυσσούν «έχτισε» την καριέρα του πάνω στο πηγαίο ταλέντο του, σε συνδυασμό με την έμφυτη αριστοκρατικότητά του. Γεννημένος το 1933 στο Αγρίνιο (άλλοι υποστηρίζουν ότι γεννήθηκε στη Ρωσία), αποφοίτησε από το Θέατρο Τέχνης κι έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο σανίδι το 1953, με το έργο του Θόρντον Γουάιλντερ «Η μικρή μας πόλη».4546h85f63

Από το 1961 και για τα τέσσερα επόμενα χρόνια συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, όπου και καθιερώθηκε ως πρωταγωνιστής, ενώ στη συνέχεια έφτιαξε τον δικό του θίασο και για δέκα χρόνια ανέβασε με μεγάλη επιτυχία πολύ σημαντικές παραστάσεις σε Αθήνα και περιφέρεια. Το 1990 εμφανίστηκε στην Επίδαυρο με την παράσταση «Αντιγόνη», στον ρόλο του Κρέοντα, με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Στο σινεμά έκανε ντεμπούτο με την ταινία «Μια λατέρνα, μια ζωή» του Σωκράτη Καψάσκη. Από τότε έλαβε μέρος σε 23 ταινίες, ανάμεσά τους «Ο διωγμός», «Γενναίοι του Βορρά», «Μαντώ Μαυρογένους» στο πλευρό της Τζένης Καρέζη, ενώ για τις ερμηνείες του στις ταινίες «Αδερφός Αννα» (όπου συμπρωταγωνιστούσε με τον Μάνο Κατράκη και την Ξένια Καλογεροπούλου) και «Προδοσία» (στο πλευρό του η Ελλη Φωτίου) κέρδισε το βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το 1963 και το 1964 αντίστοιχα.

Επίσης, έχει κερδίσει βραβείο ερμηνείας της Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου για την ταινία «Οι ένοχοι». Τελευταία του συμμετοχή σε ταινία ήταν το 2010, στην ελληνοαμερικανική παραγωγή του Νίκου Τζίμα «Το πέταγμα του κύκνου», όπου συμμετείχαν μεγάλα ονόματα του παλιού και σύγχρονου σινεμά, όπως ο Θανάσης Βέγγος, ο Αγγελος Αντωνόπουλος, ο Γιάννης Βούρος, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και πολλοί άλλοι.

Στο θέατρο εμφανίστηκε το 2010 μαζί με τον Γρηγόρη Βαλτινό στην παράσταση «Κάτω από τη γέφυρα» του Αρθουρ Μίλερ. Στην τηλεόραση έχει συμμετάσχει σε σειρές που πρωταγωνίστησαν στις προτιμήσεις του κοινού, όπως «Ο κίτρινος φάκελος», «Ακριβή μου Σοφία» και «Αγγιγμα ψυχής».

Οσο για την προσωπική του ζωή, υπήρξε πάντοτε προστατευμένη, εκτός από όλες εκείνες τις περιστάσεις που τρίτοι «ανάγκαζαν» να έρθει το όνομά του στην επικαιρότητα. Πρώτη του σύζυγος υπήρξε η Σουηδή ηθοποιός Μοντ Χόνσον, ωστόσο ο γάμος τους δεν κράτησε. Συνοδοιπόρος της ζωής του μέχρι σήμερα είναι η κόρη του αείμνηστου κωμικού ηθοποιού Κώστα Χατζηχρήστου και της Μαίρης Νικολαΐδου, Νικολέττα Φυσσούν.

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...