Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Ντου διαρρηκτών στο σπίτι του Λούκα Βιλντόζα!

Θύμα διάρρηξης έπεσε το βράδυ της Τρίτης ο Αργεντινός...

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αποκάλυψε τον φόβο της για τα πουλιά!

Στο... κλαμπ της πτηνοφοβίας εντάσσεται πλέον και η Ευρυδίκη...

Οι καταθλιπτικές ώρες του Βίκτωρα Ρέστη στο κελί!

Οι πρώτες ώρες του εφοπλιστή στον Κορυδαλλό, η ξενάγηση και συζήτηση του με τον Ακη!

Οταν περνάς την πόρτα της φυλακής, τελειώνει ο «έξω κόσμος». Οταν είσαι άνθρωπος «πιο έξω κι απ’ τον έξω κόσμο», το βάρος είναι διπλό. Η περίπτωση του Βίκτωρα Ρέστη, που από τη χλιδή βρέθηκε πίσω απ’ τα κάγκελα των φυλακών Κορυδαλλού, είναι μία από εκείνες που καταγράφονται ως «γεγονότα στις φυλακές που φιλοξένησαν από πρώην αντιβασιλείς, Προέδρους της Δημοκρατίας, πρωθυπουργούς, υπουργούς και τραπεζίτες.

Ο Ρέστης είναι ο τέταρτος τραπεζίτης που πέρασε την πύλη της φυλακής, μετά τον Γιώργο Κοσκωτά, τον Παύλο Ψωμιάδη και τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ενας άνθρωπος με στόλο δεκάδων πλοίων, με επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με ιδιωτικό αεροπλάνο και γιοτ πέρασε την ίδια πόρτα με τα κλεφτρόνια, τα πρεζάκια, τους ληστές και τους δολοφόνους, για να επαληθευθεί το ρηθέν από παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ: «Το μοναδικό γραφείο από το οποίο δεν ξέρεις πώς θα βγεις είναι εκείνο του ανακριτή».3396gh85h98

Ο Βίκτωρας Ρέστης διάβηκε το κατώφλι της φυλακής το πρωί της περασμένης Δευτέρας, αφού είχε περάσει αρκετές ημέρες κρατούμενος στον 13ο όροφο της ΓΑΔΑ εν αναμονή της απολογίας του. Η προφυλάκισή του αποφασίστηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής και λόγω του Σαββατοκύριακου έμεινε στο κτίριο της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Εκεί τον επισκέφθηκαν οι δικοί του, του πήγαν ρούχα για την περιπέτεια που τον περίμενε, μίλησαν μαζί του επί μακρόν, προσπάθησαν να του δώσουν κουράγιο και, φυσικά, τον διαβεβαίωσαν ότι θα καταβληθεί κάθε νομική προσπάθεια για να αποφυλακιστεί.

Στενό συγγενικό του πρόσωπο, μάλιστα, τον πληροφόρησε ότι όλοι οι επιφανείς νομικοί με τους οποίους επικοινώνησε τόνισαν ότι «δεν είναι δυνατόν να προφυλακίζεται κάποιος, αφού επέστρεψε τα χρήματα για τα οποία κατηγορείται, με υπόνοιες ότι αυτά αποτελούν μέρος και άλλων ποσών, για τα οποία δεν έχει κατηγορηθεί».

Είναι βέβαιο ότι η συνομιλία αυτή μεταφέρθηκε «αρμοδίως» και την Τρίτη ο κ. Ρέστης κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία για ακόμη ένα δάνειο (στεγαστικό) ύψους 10.000.000 ευρώ!

Ο εφοπλιστής και πρώην τραπεζίτης μόλις πέρασε την πόρτα οδηγήθηκε στο σημείο της «φωτογράφησης». Εκεί, τον φωτογράφισαν για το αρχείο της φυλακής, του μέτρησαν και του κατέγραψαν το ύψος (επώδυνο για όποιον του λείπει το μπόι), ετοίμασαν την καρτέλα και τον έστειλαν στην «γκαρνταρόμπα». Εκεί αφήνεις ό,τι πράγματα έχεις μέχρι να τελειώσεις τις διατυπώσεις.

Κατά πληροφορίες, ο Ρέστης οδηγήθηκε για λίγο (μέχρι να βρεθεί ο χώρος διαμονής του) στο γραφείο της διευθύντριας των φυλακών, με την οποία είχε ολιγόλεπτη συζήτηση. Αυτό συμβαίνει με κάθε «ιδιαίτερο» κρατούμενο, που φυσικά, δεν είναι κακοποιός ή επικίνδυνο στοιχείο, αν και «συνομιλίες» έχουν ενίοτε οι διευθυντές και οι αρχιφύλακες και με κάποιους «επώνυμους» κακοποιούς, τους οποίους η φυλακή «χρειάζεται» κατά καιρούς για πολλές και διάφορες υποθέσεις.  Μετά το πρώτο σοκ, ο εφοπλιστής, που έδειχνε να μην έχει καταλάβει τι συμβαίνει, οδηγήθηκε στην έκτη πτέρυγα (που εθιμοτυπικά αποκαλείται VIP και φιλοξενεί άτομα τα οποία χρήζουν προστασίας από τους κοινούς ποινικούς) και του υποδείχθηκε να καταλύσει στο κελί που κρατείται ο συγκατηγορούμενος του Ακη Τσοχατζόπουλου, πρώην «άρχων της Πιερίας» Γιώργος Σαχπατζίδης, μαζί με ακόμη έναν κρατούμενο. Στο ακριβώς διπλανό κελί κρατείται ο πρώην υπερυπουργός του ΠΑΣΟΚ.45hj896j859

Ο Ρέστης κάθισε για πολλή ώρα στην πλαστική πολυθρόνα που του δόθηκε. Το δωμάτιο έχει διαστάσεις 3×3, έχει δύο κουκέτες (κοιμίζει δηλαδή τέσσερα άτομα) και μια κοινή τούρκικη τουαλέτα, που χωρίζεται από τον υπόλοιπο χώρο με μια πλαστική «κουρτίνα λουτρού». Ασφαλώς, χώρος πολύ διαφορετικός και μικρότερος ακόμη και από μια καμπίνα πληρώματος σε ένα μεσαίας κατηγορίας σκάφος!

Την ώρα εκείνη (και μέχρι αργά το απόγευμα) ο Ακης και οι λοιποί της «παρέας» βρίσκονταν στο δικαστήριο. Τον Ρέστη υποδέχθηκαν και χαιρέτησαν άλλοι της πτέρυγας, που προθυμοποιήθηκαν να τον κατατοπίσουν για τα ωράρια, την καντίνα, τα επισκεπτήρια και τον προαυλισμό.

Ο εφοπλιστής έφερε τα πράγματά του από την «γκαρνταρόμπα». Είχε μαζί του χαρτιά και στυλογράφους καθώς και φακέλους με τη δικογραφία του. Από την ώρα που βρέθηκε στο κελί μελετάει συνεχώς, καθώς αναμενόταν και νέα απολογία του. Στα επισκεπτήρια έχει μέχρι τώρα συναντηθεί με τη σύζυγό του και τους δικηγόρους του. Φαγητό δεν έβαλε στο στόμα του την πρώτη ημέρα, ενώ από τη δεύτερη τού έφεραν κάποια τρόφιμα, με τα οποία τη βγάζει, αφού δεν φαίνεται να έχει όρεξη για φαγητό. Αυτό συμβαίνει σχεδόν με όλους τους κρατουμένους, εκτός των «φυλακόβιων», που δεν έχουν πρόβλημα προσαρμογής.

Κατά πληροφορίες, ο Ρέστης έχει εκδηλώσει ήδη συμπτώματα κατάθλιψης, κάτι που επίσης είναι συνηθισμένο για κάποιον που βρίσκεται ξαφνικά υπό συνθήκες περιορισμού. Σε σύντομες, πάντως, συνομιλίες που είχε με συγκρατουμένους του, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα αποφυλακιστεί γρήγορα και ότι είναι θύμα των συγκυριών και της περιρρέουσας ατμόσφαιρας.

Με τον Ακη Τσοχατζόπουλο είχε κάποιες σύντομες συζητήσεις, με τον πρώην υπουργό να του εξιστορεί «την τραγωδία της γυναίκας και των παιδιών του». Στο προαύλιο ο Βίκτωρ Ρέστης βγήκε μετά τη δεύτερη μέρα, ντυμένος με τζιν και πόλο μπλουζάκι και συζητούσε με συγκρατούμενό του από την 6η πτέρυγα. 66h985j98

Η σύζυγος του Κορίνα, η άστοχη δήλωση και το ιδιωτικό αεροπλάνο

Η οικογένεια του Βίκτωρα Ρέστη κατοικεί σε ένα πολυτελέστατο σπίτι στη Βούλα. Διαθέτει πολλά και πανάκριβα αυτοκίνητα, ελικόπτερο, ιδιωτικό αεροσκάφος, τη 42 μέτρων θαλαμηγό «Blue Bell» και ένα μικρότερο σκάφος. «Ο ουρανός δεν είναι το όριο για εµάς» δηλώνει ο εφοπλιστής, αλλά μία άλλη του δήλωση «έγραψε» αρνητικά, εκείνη µε την οποία απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για υψηλή φορολογία στα μεγάλα εισοδήματα.

«Δεν μπορείς να λες στους πλοιοκτήτες που έχουν ένα βαθμό φορολογικής ασυλίας σε όλον τον κόσμο “θα σε φορολογήσω”. Βρες με πρώτα!» δήλωσε ο Βίκτωρ στο Bloomberg εκνευρίζοντας τον εφοπλιστικό χώρο, που ήδη είχε δεχτεί χτυπήματα για την «απροθυμία» του να συμβάλει στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Δύο φορές παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών, έχει αποκτήσει δύο αγόρια και µια κόρη από τον πρώτο του γάμο και μια κόρη 3 ετών από τον δεύτερο, με την πρώην δημοσιογράφο του Mega (όλως τυχαίως ο Βίκτωρ είναι μέτοχος στο κανάλι) Κορίνα Συνοδινού, που τον τέλεσε στο Μαυροβούνιο, στο ξενοδοχείο «Σαν Στεφάν». Εκεί, στο Μαυροβούνιο, που το αποκαλεί «Μονακό της Βαλκανικής», έχει αγοράσει το ομώνυμο με το ξενοδοχείο νησάκι.

Οσοι γνωρίζουν καλά την πορεία της συζύγου λένε πως από μικρή είχε τη φιλοδοξία να γίνει δημοσιογράφος. Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε είπε «αντίο» στο μόντελινγκ, μιας και είχε ως προτεραιότητά της τις σπουδές της στη σχολή του ΑΝΤ1. Οταν τις ολοκλήρωσε, εργάστηκε αμέσως στο ραδιόφωνο του ομίλου και συγκεκριμένα στην εκπομπή του γνωστού συγγραφέα Χρήστου Χωμενίδη. Την περίοδο που εργαζόταν ως πολιτική συντάκτρια του Mega πολλοί έκαναν λόγο για τη σχέση της με τον Βίκτωρα Ρέστη και για τις αφίξεις της στο κανάλι με Mercedes!

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...