Ο αρκούδος που δεν λέει μόνο παιδικά παραμύθια

Super Toy Teddy λέγεται και έχει πολλά… ταλέντα.

Ο Teddy Ruxpin, το χνουδωτό αρκουδάκι που έλεγε παραμύθια και μάγευε τα παιδιά, τα οποία κρέμονταν από τα χείλη του τη δεκαετία του ’80, επιστρέφει. Μόνο που ο Super Toy Teddy, όπως ονομάζεται, είναι ψηφιακός και απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά, τα οποία  έχουν ήδη αρκετή εξοικείωση με smartphones και tablets. Το σούπερ high-tech αρκουδάκι μιλάει σε τριάντα γλώσσες και χρησιμοποιεί τεχνολογίες που του δίνουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδρά με τους φίλους του, απαντώντας ακόμα και σε ερωτήσεις. Μπορεί ακόμα να «υποστηρίξει» διαλόγους ιδιαίτερα πολύπλοκους.

Δημιουργοί του παιχνιδιού είναι οι Βρετανοί Ασλι Κόνλαν και Κάρτσεν Φλούεγκ που πιστεύουν ότι θα βρει μεγάλη απήχηση στο αγοραστικό κοινό όταν κυκλοφορήσει, τον Νοέμβριο. Η τιμή του εκτιμάται πως θα κυμαίνεται στα 45 ευρώ, οπότε δεν είναι απαγορευτική για να το κάνει κάποιος δώρο, ίσως τα Χριστούγεννα. 

Το αρκουδάκι, διάδοχος εκείνου της δεκαετίας του ’80, δεν έχει πλέον κασέτα κρυμμένη στην πλάτη του, αλλά ένα smartphone που διαχειρίζεται τις εντολές που λαμβάνει, συνδέεται με το Ιντερνετ και εκτελεί τις εντολές. Αν και φαίνεται ένα απλό παιχνίδι, όταν αρχίσεις να «παίζεις» μαζί του εκπλήσσεσαι, αφού είναι σε θέση να απαντήσει σε ερωτήσεις, όπως «τι ώρα είναι τώρα στο Λονδίνο;» ή «τι καιρό θα κάνει το απόγευμα;». Ακόμη μπορεί να παίζει κομμάτια μουσικής, να σας θυμίσει να ποτίσετε τα λουλούδια ή ακόμα και να στείλει e-mail. 

Το σούπερ παιχνίδι γίνεται ένα είδος έμπιστου ρομπότ, το οποίο είναι σε θέση να θυμηθεί τις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν, τι αρέσει ή δεν αρέσει στον χρήστη, ακόμη και να προσαρμόσει την ομιλία του ανάλογα με το ύφος και την ένταση της συζήτησης.

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ