Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Το στοίχημα Σαμαρά

Το πρόγραμμα στις ΗΠΑ – Ποιους θα δει και με ποιους θα δειπνήσει

Σε πτήση για την Ουάσινγκτον με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος Gulfstream βρίσκεται Αντώνης Σαμαράς την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές. Ο πρόεδρος της κυβέρνησης ποντάρει πολλά σε αυτό το ταξίδι. Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα βαρύ, με αλλεπάλληλες συναντήσεις, γεύματα και ομιλίες, ενώ η κορύφωση θα έρθει με την κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχει στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα του κ. Σαμαρά θα ξεκινήσει ουσιαστικά την Τετάρτη. Αύριο το πρωί, ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει την ημέρα του με πρωινό που θα πάρει μαζί με το εκδοτικό επιτελείο της εφημερίδας «Washington Post» και νωρίς το μεσημέρι θα ακολουθήσει κλειστό γεύμα με εκπροσώπους ομίλων σκέψης και προβληματισμού (των περιβόητων think tank) που ασκούν επιρροή στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Αμέσως μετά, η ελληνική αποστολή θα επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Το ταξίδι διαρκεί περίπου μία ώρα. Θα λέγαμε ότι πρόκειται για μια απόσταση σχεδόν όσο από την Αθήνα μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Στη Νέα Υόρκη θα παρακαθίσει σε δείπνο, επίσης κλειστό, με εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων, όπου θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να επενδύσουν στη χώρα μας, η οποία θεωρείται για την κυβέρνηση μια αναδυόμενη αγορά με σημαντικές προοπτικές. Να σημειωθεί ότι σε όλο το ταξίδι του τον κ. Σαμαρά δεν συνοδεύει κανένα μέλος της κυβέρνησης. Απλώς, μόνο όσο θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, θα δώσει το «παρών» και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης που δεν επιβαίνει στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Από τη Νέα Υόρκη η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει στην Ουάσινγκτον.

Η Πέμπτη είναι η… μεγάλη μέρα. Στις 3.00 το μεσημέρι ώρα Ηνωμένων Πολιτειών ο κ. Σαμαράς θα γίνει δεκτός στον Λευκό Οίκο από τον πλανητάρχη για συνάντηση περίπου μιας ώρας. Το βράδυ, ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του θα επιστρέψουν στη Νέα Υόρκη, καθώς το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός θα έχει επαφές με τον πανίσχυρο δήμαρχο της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ. Ακολούθως θα συναντήσει το επιτελείο της εφημερίδας «New York Times» και νωρίς το απόγευμα θα βρεθεί στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να κουβεντιάσει με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν από το Σκοπιανό και το Κυπριακό, μέχρι τις εξελίξεις στη Συρία. Τέλος, τον λόγο θα έχει η ομογένεια, καθώς ο πρωθυπουργός θα παραστεί σε ανοιχτή εκδήλωση που ετοιμάζεται προς τιμήν του. Το ελληνικό λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες καλά κρατεί.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...