Υγεία: Ολο το σχέδιο για την κινητικότητα

Από ποια νοσοκομεία θα προέλθουν οι 1.618 υπάλληλοι που θα τοποθετηθούν σε νέες θέσεις.

Η σειρά των εργαζομένων του υπουργείου Υγείας να βγουν σε διαθεσιμότητα ήρθε, καθώς, σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε χθες ο υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης, θα μπουν στο εν λόγω καθεστώς μέχρι τις 13 του μηνός 1.618 υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και 210 γιατροί του ΙΚΑ. «Δεν θα υπάρξει καμία απόλυση στους εργαζομένους του ΕΣΥ, με εξαίρεση όσους έχουν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά ή εκκρεμούν σε βάρος του πειθαρχικά παραπτώματα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι σήμερα θα ανακοινωθεί η κοινή υπουργική απόφαση που θα αναφέρει ενδελεχώς τα κριτήρια αξιολόγησης των εργαζομένων. Η αξιολόγηση θα ξεκινήσει από την Τετάρτη, με στόχο να έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα μέχρι την προπαραμονή της Παναγίας. Ολες δε οι μετακινήσεις, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου.

Θα πρόκειται για μεταφορά υπαλλήλων από νοσοκομεία που είχαν μειωμένη πληρότητα σε μεγάλα νοσοκομεία όπου υπάρχουν ελλείψεις. Οι μετακινήσεις θα προέλθουν από την Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Υγείας, από την Πολυκλινική Αθηνών, το νοσοκομείο Πατησίων, το «Αμαλία Φλέμινγκ», το Σπηλιοπούλειο και το «Αγία Βαρβάρα», ενώ όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη θα προέλθουν από το Αφροδίσιων Νοσημάτων, το Ειδικών Παθήσεων, το «Παναγία» και το Ινστιτούτο Νοσημάτων Θώρακος. Μετά τα νοσοκομεία που αλλάζουν μορφή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα εξεταστούν και οι αλλαγές χρήσης σε νοσοκομεία της περιφέρειας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χθες σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ότι η αξιολόγηση που διενεργεί η κυβέρνηση αυτό τον καιρό δεν αφορά το σύνολο των υπαλλήλων, αλλά μόνο αυτούς που δουλεύουν σε τομείς με πλεονάζον προσωπικό. «Η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων (στην πλήρη της ανάπτυξη των 25.000 υπαλλήλων) θα αφορά μόνο το 4% του Δημοσίου. Οι δε απολύσεις (που θα φτάσουν τις 15.000 μέχρι το τέλος του 2014) θα αφορούν κάτι λιγότερο από το 2% του Δημοσίου» είπε. Ανέφερε επίσης ότι θα γίνουν από 5.000 έως 10.000 προσλήψεις μέσα στο 2013, τόσο στο πλαίσιο της αναλογίας «μία πρόσληψη για κάθε απόλυση», όσο και «μιας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ