Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Το… image του Kασσελάκη στα χέρια του Σπηλιωτόπουλου

O πολιτικός αρραβώνας που κρατά από το 2019 έγινε...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Μετά τα «πανηγύρια» έπεσαν οι «καμπάνες»

Δεκαπέντε μήνες με αναστολή στην κόρη του ιδιοκτήτη του κέντρου όπου εμφανίστηκε ο Κιάμος – Τα σχόλια των πολιτών

Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου η κόρη του ιδιοκτήτη του κέντρου «Summer Fix» της Χαλκιδικής, που συνελήφθη επειδή αγνόησε το λουκέτο του ΣΔΟΕ, παρ’ ότι υποστήριξε πως δεν πήρε η ίδια την απόφαση να ανοίξει το κέντρο αλλά ο πατέρας της, ο οποίος αναζητείται από την Αστυνομία. Αθώος κρίθηκε ο προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης.

Το κλίμα στα social media για την υπόθεση ήταν «πολεμικό», αφού οι χρήστες σχολίασαν ποικιλοτρόπως την εμφάνιση του Πάνου Κιάμου στο σφραγισμένο από το ΣΔΟΕ νυχτερινό κέντρο.

Ανακοινώσεις

Μετά τον σάλο που ξέσπασε ο δημοφιλής τραγουδιστής ανέφερε χαρακτηριστικά μέσω Facebook: «Σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα στο κέντρο “Summer Fix” της Χαλκιδικής, όπως είναι προφανές, ουδόλως ευθύνομαι. Εν προκειμένω τήρησα, όπως πάντα κάνω και ως και εκ του νόμου οφείλω, τις απορρέουσες από την έγγραφη συμφωνία μου με την επιχείρηση υποχρεώσεις μου».

Την ίδια στιγμή στην επίσημη ιστοσελίδα του νυχτερινού κέντρου στο Facebook αναρτήθηκε σχετική δημοσίευση που ευχαριστεί τον τραγουδιστή για τη συνεργασία του: «Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Πάνο Κιάμο για την υπέροχη συνεργασία και τα δύο υπέροχα βράδια που μας πρόσφερε. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια και τον περιμένουμε ξανά. Εμείς συνεχίζουμε και σας περιμένουμε όλους».

Οι δύο ανακοινώσεις προκάλεσαν αντιδράσεις από τους χρήστες του Ιντερνετ, που δεν έχασαν την ευκαιρία να τις σχολιάσουν. «Δεν θα είχε καμία ποινική ευθύνη, αφού εκ του νόμου η επιχείρηση δεν λειτουργούσε. Γιατί ακριβώς δεν μπορούσε να μην εμφανιστεί; Με ενοχλεί όμως να με δουλεύουν. Και αυτό έκανε με την ανακοίνωσή του» ανάφερε ένα από τα μηνύματα στο Facebook, ενώ ακολούθησαν αρκετά ακόμη, όπως: «Πολύ καλά κάνατε και το ανοίξατε. Σιγά, και τι θα γίνει; Θα πάνε αυτόφωρο ένα βράδυ ο υπεύθυνος και κάνας άλλος, άντε και κανένα πρόστιμο», «Τραγικοί που δεν κόβετε αποδείξεις», «Εκτός από νομική ευθύνη που μπορεί να μην έχετε, έχετε ως δημόσιο πρόσωπο και κοινωνική ευθύνη. Τελικά καταδικάζετε το γεγονός της φοροδιαφυγής των νυχτερινών κέντρων ή δεν σας αφορά;».

Βέβαια δεν λείπουν και οι υποστηρικτές του Πάνου Κιάμου, που έγραψαν χαρακτηριστικά: «H ανακοίνωση του Πάνου είναι σαφέστατη. Κατ’ αρχάς νομική ευθύνη δεν έχει ο ίδιος για το συγκεκριμένο συμβάν, αλλά καταλαβαίνουμε όλοι πως θα είχε, αν είχε παραβεί τη συμφωνία που υπέγραψε. Δεν μπορούσε να μην εμφανιστεί τη δεύτερη βραδιά, από τη στιγμή που το μαγαζί άνοιξε. Παράνομα ή όχι, δεν το αποφασίζει ο Πάνος, εγώ ή ο οποιοσδήποτε».

Αργότερα ο Πάνος Κιάμος ανακοίνωσε (και πάλι μέσω Facebook) τα εξής: «Για την αξία μου ως καλλιτέχνη ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του άποψη. Δεν υποχρεώνω κανέναν ούτε να με ακούει ούτε να διασκεδάζει με τη δουλειά μου. Αυτοί που με αγαπούν και ευτυχώς είναι πολλοί το ξέρουν καλύτερα από όλους.

»Σχετικά με το νυχτερινό κέντρο το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες για φορολογικές παραβάσεις και στο οποίο εμφανίστηκα, θα ήθελα να γνωρίζουν οι φίλοι μου, όσον αφορά το πρόσωπό μου, ότι είχα φροντίσει να εκδώσω όλα τα νόμιμα παραστατικά, όπως άλλωστε βεβαίωσε και το ελεγκτικό κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που ήταν παρόν την Παρασκευή το βράδυ».

Μετά το φιάσκο, σαφάρι του ΣΔΟΕ στη Χαλκιδική

Μετά το φιάσκο με το κέντρο που αγνόησε το «λουκέτο» του ΣΔΟΕ, η Αστυνομία της Θεσσαλονίκης άρχισε «σαφάρι» για φορολογικές και άλλες παραβάσεις σε όλα τα κέντρα διασκέδασης στην περιοχή της Χαλκιδικής, σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία, κάνοντας «φύλλο και φτερό» γνωστά κλαμπ και καταστήματα στην Κασσάνδρα και τη Σιθωνία. Κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν σαρωτικούς ελέγχους σε πάνω από εκατό καταστήματα, μπαρ, κλαμπ, εστιατόρια και χώρους αναψυχής, βεβαιώνοντας συνολικά 63 παραβάσεις. Μεταξύ των κλαμπ που ελέγχθηκαν είναι δύο από τα μεγαλύτερα της Χαλκιδικής, χωρητικότητας άνω των 3.000 πελατών, όπου διαπιστώθηκαν σοβαρές φορολογικές παραβάσεις, κυρίως στη μη έκδοση αποδείξεων. Μάλιστα, σε μία περίπτωση βρέθηκε μια τσάντα με δεσμίδες χρημάτων, προερχόμενα από το ταμείο του καταστήματος, ώστε να μη φαίνεται σε ενδεχόμενο έλεγχο ο ακριβής τζίρος! Ομως και σε άλλα καταστήματα στα οποία πραγματοποιήθηκε έλεγχος βεβαιώθηκαν επίσης σοβαρές φορολογικές παραβάσεις, ενώ με τη διαδικασία του αυτοφώρου συνελήφθησαν συνολικά οκτώ άτομα, τα οποία σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...