Οι επαγγελματίες «αυτοφωράκηδες»!

Παρουσιάζονται ως υπεύθυνοι νυχτερινών κέντρων και δέχονται μετά… χαράς τις χειροπέδες!

Πληρώνονται για να… κάθονται και αν συλληφθούν από την Αστυνομία και οδηγηθούν στο αυτόφωρο, τότε κερδίζουν χρηματικό μπόνους ύψους 100 ευρώ! Ο λόγος για τους επαγγελματίες «αυτοφωράκηδες», τους ανθρώπους που παρουσιάζονται ως υπεύθυνοι νυχτερινών κέντρων και συλλαμβάνονται μετά χαράς για λογαριασμό του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος όταν βλέπει την Αστυνομία ή το ΣΔΟΕ να εισβάλλει στο μαγαζί του, γίνεται… καπνός!

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα και με αφορμή τους συνεχείς ελέγχους της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος το επάγγελμα του «αυτοφωράκια» έχει γίνει περιζήτητο, με το νυχτοκάματο να κυμαίνεται από 40 μέχρι και 50 ευρώ. Ποιο είναι όμως το προφίλ των ανθρώπων που καταλαμβάνουν αυτά τα πόστα, ποιες οι αρμοδιότητές τους και πόσα χρήματα κερδίζουν κάθε φορά που συλλαμβάνονται;

Ποιοι είναι

Τις περισσότερες φορές τον ρόλο του «αυτοφωράκια» παίζουν χαμηλοσυνταξιούχοι που έχουν οικονομικό πρόβλημα ή άνεργοι που αδυνατούν να βρουν μια άλλη δουλειά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουν συλληφθεί οι πορτιέρηδες του καταστήματος ή ακόμη και απότακτοι αστυνομικοί. Ο «αυτοφωράκιας» συνήθως απασχολείται κάνοντας διάφορες βοηθητικές δουλειές στο μαγαζί, ενώ όταν εμφανιστεί η Αστυνομία και ψάξει τον ιδιοκτήτη, έχει την υποχρέωση να παρουσιαστεί ως υπεύθυνος καταστήματος και να υποστεί τις όποιες συνέπειες, που δεν είναι άλλες από τη σύλληψη για λογαριασμό του ιδιοκτήτη!

Με 100 ευρώ!

Κάθε σύλληψη που στη συνέχεια οδηγεί στο αυτόφωρο επιβραβεύεται από το «αφεντικό» με μπόνους της τάξης των 100 ευρώ, ενώ στο δικαστήριο ο «αυτοφωράκιας» δεν είναι ποτέ μόνος, αφού στο πλευρό του βρίσκεται δικηγόρος που συνήθως είναι έμπιστος του επιχειρηματία του κέντρου.

Πάντως μπορεί το επάγγελμα του «αυτοφωράκια» να βρίσκεται στην άνθησή του, αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως η καριέρα στον συγκεκριμένο τομέα είναι σύντομη, αφού τις περισσότερες φορές τα πόστα αλλάζουν πρόσωπα προκειμένου να έχουν πάντα καθαρό ποινικό μητρώο!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ