Εγραφαν υπερωρίες από το… σπίτι τους!

Εκθεση-κόλαφος του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης – Κοπανατζήδες το 70% των υπαλλήλων σε ΕΟΤ και ΤΕΑΥΕΚ

Απίστευτα στοιχεία για τους κοπανατζήδες του Δημοσίου αποκάλυψε το «σαφάρι» ελέγχων που πραγματοποίησε το Σώμα Ελεγκτών – Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, καθώς, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν χθες, υπάρχουν υπηρεσίες που οι επτά στους δέκα υπαλλήλους όχι απλώς δεν πήγαιναν όλες τις ώρες στη δουλειά τους, αλλά ως… επιβράβευση οι προϊστάμενοι των τμημάτων όπου υπηρετούσαν τους έβαζαν από πάνω και υπερωρίες που ποτέ δεν είχαν κάνει για να αυξάνεται ακόμη περισσότερο ο μισθός τους! Χαρακτηριστικές του πάρτι που γινόταν και της ατιμωρησίας που υπήρχε είναι οι περιπτώσεις των υπαλλήλων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του πρώην Ταμείου Επικουρικής Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων (ΤΕΑΥΕΚ).

– Στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, που ελέγχθηκε δειγματοληπτικά, μόνον το 30,4% των υπαλλήλων είχε τηρήσει την υποχρέωση ανελλιπούς συμπλήρωσης του χρόνου εργασίας. Αντίθετα, το 69,60% των υπαλλήλων δεν συμπλήρωσε τον απαιτούμενο από τη σύμβασή του χρόνο εργασίας και μια ή περισσότερες ημέρες δεν σήμανε στο ηλεκτρονικό σύστημα την προσέλευση και / ή την αποχώρηση από την υπηρεσία. Κοινώς, δεν χτύπησε κάρτα. Από τους 121 υπαλλήλους που αποδεδειγμένα δεν τήρησαν το ωράριο ο υπολειπόμενος χρόνος τριάντα τριών εξ αυτών ξεπέρασε αθροιστικά τον εργασιακό χρόνο μιας ημέρας, ενώ εξήντα πέντε υπάλληλοι είχαν για τουλάχιστον τρεις ημέρες «παραλείψει» να χτυπήσουν την κάρτα τους. Ο εν λόγω έλεγχος έγινε τον περασμένο Νοέμβριο.

– Στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ, πρώην ΤΕΑΥΕΚ), από την άλλη πλευρά, κατά τους μήνες Οκτώβριο του 2012 και Φεβρουάριο του 2013 το 74,54% και 67,27% των υπαλλήλων αντίστοιχα δεν συμπλήρωσε τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας!

Από την πλευρά τους, «οι αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού και των δύο φορέων δεν μερίμνησαν, ως όφειλαν, για την ανάλογη περικοπή αποδοχών και τον πειθαρχικό έλεγχο των υπαλλήλων. Αντίθετα μάλιστα, σε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων με ελλιπές ωράριο χορηγήθηκε αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση», όπως αναφέρει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Προσθέτει, τέλος, ότι «για πρώτη φορά συστηματική προσπάθεια ελέγχου του δημόσιου τομέα για την τήρηση του ωραρίου αφενός επιβραβεύει τη μεγάλη πλειοψηφία των συνεπών και εργατικών υπαλλήλων και αφετέρου δίνει ξεκάθαρο μήνυμα μη ανοχής στους κοπανατζήδες».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ