Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Κυριακή 11/8/2013

Ο ερχομός της Αφροδίτης και οι ευνοημένοι του πλανήτη.

Κριός: Και να μια εβδομάδα που το ενδιαφέρον στρέφεται σε έναν πολυαγαπημένο και πονεμένο τομέα, τις σχέσεις σου. Ολων των ειδών, αλλά κυρίως τις συνεργασίες και τη συντροφική σου σχέση. Τελευταία έγιναν πολλά, τσίτωσες με όσους δικούς σου προσπάθησαν να σε χειριστούν και να σου επιβάλουν τη γνώμη τους, πληγώθηκες με αυτούς που πηγαινοέρχονται αδιαφορώντας για τα συναισθήματά σου, στενοχωρήθηκες με αυτούς που ήρθαν με ενθουσιασμό και μετά εξαφανίστηκαν σαν να μην τρέχει μία. Και ως Κριός δεν το έβαλες κάτω, φυσικά, αντίθετα, αποδέχτηκες τους άλλους με την κουλαμάρα τους και πιθανώς αποτραβήχτηκες σε μια ερημιά για να δεις τι σου γίνεται και τι θέλεις από φίλους, συνεργάτες, γκόμενες, γκόμενους, οικογένεια. Και τώρα που η Αφροδίτη από τις 16 περνάει στον Ζυγό, στις σχέσεις σου δηλαδή, όλα ξαφνικά αρχίζουν να γίνονται πιο εύκολα.

Ταύρος: Η Αφροδίτη, η οποία κυβερνάει και το ζώδιό σου, όπως και του Ζυγού, θα βρίσκεται στον οίκο που αφορά την υγεία, τη σωματική σου κατάσταση, την εμφάνιση και την εργασία. Οταν η Αφροδίτη αγγίζει έναν τομέα, αυτά που τον αφορούν γίνονται πιο εύκολα. Σαφώς πρέπει να συνεχίσεις τις προσπάθειες, αλλά και να απολαμβάνεις τις εξελίξεις που θα είναι ταχύτερες. Στην προκειμένη περίπτωση, εύκολα μπαίνεις σε πρόγραμμα, εύκολα λύνεις προβλήματα, αρχίζεις δίαιτα και την κρατάς, κάνεις αλλαγές στην εμφάνισή σου και ανανεώνεσαι. Είναι και μια καλή περίοδος για να ανανεώσεις το βιογραφικό σου και να αναζητήσεις εργασία, αν είσαι στο ψάξιμο, ή να αναλάβεις ένα ενδιαφέρον επαγγελματικό έργο. Φαίνεται ότι τα τέλη του μήνα και ο Σεπτέμβριος έχουν κάτι να προσφέρουν στα επαγγελματικά. Στην αρχή της εβδομάδας πρόσεξε την επικοινωνία σου με συγκατοίκους και οικογενειακά πρόσωπα, ιδιαίτερα αν μένεις μαζί τους.

Δίδυμοι: Και εκεί που βρίσκεις ισορροπίες, ενδεχομένως μόνος σου, και ασχολείσαι με αυτά που σε ενδιαφέρουν και δομείς τη ζωή σου έτσι ώστε να είναι όσο πιο κοντά σε αυτό που θέλεις, παίζει ένα από τα δύο σενάρια. Το πρώτο είναι ότι συνεχίζεις να τα βρίσκεις με τον εαυτό σου και στην καθημερινότητά σου βάζεις και έναν δημιουργικό στόχο που τη γεμίζει με περισσότερο νόημα. Το δεύτερο σενάριο είναι ότι ερωτεύεσαι και χάνεσαι μέσα στο δυνατό συναίσθημα. Η Αφροδίτη περνάει στο φυσικό της σπίτι, τον Ζυγό, που για σένα είναι ο οίκος του έρωτα. Αν, πάντως, προκύψει κάτι τέτοιο στη ζωή σου, συνέχισε να εστιάζεις στις ανάγκες σου, στα χόμπι σου, στις επιθυμίες σου. Δεν εννοούμε να μην ασχολείσαι με τον άλλον, αλλά να μη ρίξεις ξαφνικά όλη την προσοχή πάνω του και χάσεις τον εαυτό σου.

Καρκίνος: Από τις 16 η Αφροδίτη θα βρίσκεται στον Ζυγό, τον οίκο που για σένα αφορά την κατοικία και την οικογένεια. Κατά την παραμονή της σε αυτό το σημείο δεν παίζουν μόνο τα σενάρια μιας μετακόμισης ή βελτίωσης των σχέσεων με την οικογένεια, αλλά και άλλα, πιο συναισθηματικά. Ο εν λόγω οίκος αφορά τα βαθιά συναισθήματά σου, την αίσθηση ασφάλειας και την αίσθηση «οικογενειακής φροντίδας», την οποία βέβαια μπορείς να εισπράξεις και από πρόσωπα με τα οποία δεν συνδέεσαι συγγενικά. Η Αφροδίτη μπορεί να σε τροφοδοτήσει με συναίσθημα και, ως εκ τούτου, να αντλήσεις ενέργεια και δύναμη για να κυνηγήσεις έναν στόχο σου. Πάντως, έχε υπόψη σου ότι αν δεν είσαι ευχαριστημένος με τον εαυτό σου, θα ήταν καλό να ασχοληθείς με αυτό το θέμα. Προφανώς το ζήτημα δεν είναι πόσο καλός, κακός, επαρκής ή ανεπαρκής είσαι, αλλά πόσο εσύ αισθάνεσαι άνετα με εσένα τον ίδιο.

Λέων: Η Αφροδίτη από τις 16 θα βρίσκεται στον Ζυγό, τον τρίτο οίκο σου, δηλαδή, που αφορά την επικοινωνία, κατά βάση, αλλά και τη λογική σκέψη και τις συμφωνίες. Αυτό σημαίνει ότι περνάς σε μια σαφώς πιο κοινωνική φάση, κατά την οποία θα γνωρίσεις νέους ανθρώπους και ιδέες. Επειδή η περίοδος είναι πολύ καλή σε επίπεδο επικοινωνίας, θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις κάποιες επιδιορθωτικές κινήσεις σε ορισμένες σχέσεις. Κάποιες από αυτές, πάντως, είναι προφανές ότι χρειάζονται όρια. Αν είσαι διατεθειμένος να ασχοληθείς, τότε να ξέρεις ότι η «θεωρία» περί ορίων δεν αρκεί. Χρειάζεται οπωσδήποτε πράξη. Αν, για παράδειγμα, κάποιος σε προσβάλλει, ζητείς να μην το κάνει και συνεχίζει, τότε δεν το ξαναζητάς. Φεύγεις. Μετά σίγουρα θα σε υπολογίζει περισσότερο, καθότι οι πράξεις αποτυπώνονται.

Παρθένος: Από τις 16 που σταδιακά ο κόσμος αρχίζει να μπαίνει σε έναν τρόπο προετοιμασίας για τη «νέα χρονιά» που ξεκινάει από Σεπτέμβριο, η Αφροδίτη θα βρίσκεται στον Ζυγό, για να σε βοηθήσει να τακτοποιήσεις τα οικονομικά σου και για να φέρει και ευκαιρίες σε αυτόν τον τομέα. Κάποιες από τις ευκαιρίες για βελτίωση της γενικότερης κατάστασης, ενδεχομένως μπορείς να τις δημιουργήσεις και εσύ. Μια ιδέα, για παράδειγμα, μπορεί να ανοίξει δρόμους ευημερίας. Βγάλε λοιπόν όλο τον δημιουργικό σου εαυτό, γιατί μπορούν να ξεκινήσουν πολλά, και συζήτησε με ανθρώπους που η γνώμη τους μετράει. Ο στόχος σου αυτές τις ημέρες καλό θα ήταν να είναι να νιώσεις περισσότερο ασφαλής και φυσικά για να γίνει κάτι τέτοιο, δεν αρκεί να πηγαίνουν μόνο τα οικονομικά οκέι. Ακόμη και σε περιόδους που ο κόσμος είχε περισσότερα χρήματα θυμάσαι πολλούς να νιώθουν «ασφαλείς»; Αυτό σημαίνει ότι η ασφάλεια είναι εσωτερικό – συναισθηματικό θέμα κυρίως.

Ζυγός: Από τις 16 η Αφροδίτη θα βρίσκεται στο ζώδιό σου, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου για να ευνοεί όλους τους τομείς της ζωής σου. Είναι και κυβερνήτης σου και αυτό σημαίνει ότι στον Ζυγό νιώθει στα νερά της – και κάπως έτσι θα νιώθεις κι εσύ με την παρουσία της. Αυτά, λοιπόν, που προηγουμένως γίνονταν δύσκολα ή δεν γίνονταν καθόλου, θα σου φανούν ευκολότερα. Σαν ένα μαγικό χέρι να σε οδηγεί στις κατάλληλες επιλογές και να φέρνει τους κατάλληλους ανθρώπους μπροστά σου. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι όλα θα γίνουν μόνα τους, χωρίς τη δική σου συνδρομή, σίγουρα όμως κάποιες ευκαιρίες θα έρθουν από το πουθενά και οι προσπάθειές σου θα ανταμείβονται. Εξελίξεις θα δεις κυρίως στον συναισθηματικό τομέα και στα οικονομικά σου. Η Αφροδίτη είναι και κυβερνήτης του όγδοου οίκου σου που τα αφορά, οπότε είναι πιθανό και το κέρδος αυτήν την περίοδο.

Σκορπιός: Από τις 16 η Αφροδίτη θα βρίσκεται στον ηλιακό οίκο σου που αφορά το υποσυνείδητο, την ψυχολογική σου ισορροπία και τη δημιουργική απομόνωση και θα παραμείνει σε αυτό το σημείο μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Ως Σκορπιός η μοναχικότητα για σένα είναι σχεδόν πάντα δημιουργική, ενώ είναι πολύ πιθανό να θέλεις να νιώθεις δίπλα σου τους ανθρώπους σου, αλλά να είσαι ταυτόχρονα λίγο αποστασιοποιημένος στις σκέψεις ή τις δραστηριότητές σου. Αυτή η περίοδος είναι ιδανική για σένα. Δεν είναι μόνο ότι θα χαλαρώσεις μακριά από «θορύβους», είναι και ότι θα ανακτήσεις τις δυνάμεις σου, θα θέσεις νέους στόχους και θα νιώσεις περισσότερο πλήρης και, ως εκ τούτου, περισσότερο δυνατός. Η περίοδος είναι ιδανική αν θέλεις να απαλλαγείς από μια συνήθεια ή να υιοθετήσεις έναν νέο τρόπο ζωής. Θα έχεις στη διάθεσή σου χρόνο για να σχεδιάσεις ένα πλάνο δράσης για όλα αυτά.

Τοξότης: Το πέρασμα της Αφροδίτης στον Ζυγό από τις 16 και μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου έχει πολλές ενδιαφέρουσες πτυχές. Πρώτα από όλα έρχεσαι σε επαφή με αρκετό κόσμο αυτό το διάστημα, γίνεσαι περισσότερο δραστήριος κοινωνικά και γνωρίζεις νέους ανθρώπους. Με κάθε καινούργια επαφή, ως Τοξότης, νιώθεις ότι διευρύνονται οι ορίζοντές σου και φαίνεται ότι αυτή η περίοδος θα είναι πολύ παραγωγική, επειδή οι άνθρωποι με τους οποίους θα έρθεις σε επαφή θα έχουν κάτι να σου πουν. Εκτός όμως από την έντονη και ενδιαφέρουσα κοινωνική ζωή, η νέα αυτή θέση της Αφροδίτης μπορεί να σε βοηθήσει να προβάλεις τη δουλειά σου με τον κατάλληλο τρόπο. Οι καινούργιες τεχνολογίες, για παράδειγμα, και η κοινωνική δικτύωση μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία, καθότι ο Ζυγός για σένα είναι ο ενδέκατος οίκος που αφορά την πρόοδο και την τεχνολογία, μεταξύ άλλων. Αλλά είναι και ο οίκος των βαθύτερων επιθυμιών σου, οπότε ο εν λόγω πλανήτης σε ένα τέτοιο σημείο μπορεί να λειτουργήσει με θαυμαστό τρόπο.

Αιγόκερως: Ενα ευχάριστο νέο αυτήν την εβδομάδα είναι το πέρασμα της Αφροδίτης στον Ζυγό, σε ένα ζώδιο στο οποίο η ίδια αισθάνεται πολύ άνετα και κατ’ επέκταση κι εμείς. Βέβαια, η παραμονή της σε αυτό το σημείο για σένα δεν σημαίνει έρωτες, σχέσεις και ό,τι άλλο παρεμφερές είναι συνδεδεμένο με τον εν λόγω πλανήτη, αλλά αφορά τα επαγγελματικά σου. Σε αυτόν τον τομέα η Αφροδίτη φέρνει ευκαιρίες. Στα επαγγελματικά σου βάζεις όλο σου το συναίσθημα και δίνεσαι σε έναν στόχο με πάθος. Πόσο πιο ισορροπημένος νιώθει ένας Αιγόκερως, όταν αυτός ο τομέας λειτουργεί και νιώθει παραγωγικός. Και το καλό είναι ότι τα πράγματα θα γίνονται πιο εύκολα από ό,τι πριν. Γιατί η Αφροδίτη το έχει αυτό, για κάποιον λόγο όλοι τρέχουν προς εκείνην και της κάνουν τις χάρες και η ίδια περισσότερο κάθεται και απολαμβάνει, παρά δρα.

Υδροχόος: Από τις 16 η Αφροδίτη θα περάσει στον Ζυγό, στον ένατο οίκο σου δηλαδή, και στο φυσικό της σπίτι. Από εκεί θα ευνοεί για έναν μήνα τα ταξίδια, τις σχέσεις σου με το εξωτερικό, τους στόχους σου και τις σπουδές. Εκτός από αυτά όμως, ο ένατος οίκος σου συμβολίζει και τη διεύρυνση των οριζόντων σου και το πρίσμα μέσα από το οποίο κοιτάς κάποιες καταστάσεις. Αυτές τις ημέρες συνειδητοποιείς αυτό το τελευταίο, πόσο σημαντικό είναι δηλαδή κάποια πράγματα απλώς να τα δεις με διαφορετικό τρόπο. Ισως έτσι κάποια βαρετά να αποκτήσουν νόημα, ο άνθρωπος που δεν θα πρόσεχες να αποδειχτεί πολύ ενδιαφέρων, αν του δώσεις μια ευκαιρία να τον γνωρίσεις, ή μια αρνητική κατάσταση στο μυαλό σου να γίνει ουδέτερη ή ακόμη και θετική αν σταματήσεις να εστιάζεις σε αυτήν ή την αντιμετωπίσεις διαφορετικά. Η Αφροδίτη σε αυτό το σημείο είναι αισιόδοξη και σου ζητεί να δράσεις όσο πιο ανοιχτόμυαλα μπορείς.

Ιχθύες: Το πέρασμα της Αφροδίτης στον Ζυγό από τις 16 μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου ευνοεί αρχικά τα οικονομικά σου. Ο όγδοος οίκος που για σένα είναι ο Ζυγός δεν αφορά την επαγγελματική σου αμοιβή όσο τα οικονομικά που έρχονται από μπόνους, δώρα, διατροφές ή τα χρήματα που μοιράζεσαι με άλλους, καθώς και τις οικονομικές διαπραγματεύσεις. Οπότε η εύνοια μπορεί να έρθει «πλαγίως». Ο εν λόγω οίκος αφορά και τη σεξουαλική σου ζωή και οτιδήποτε μοιράζεσαι μέσα σε μια σχέση, κυρίως τη συντροφική. Και γι’ αυτό έχει να κάνει και με τα κοινά οικονομικά. Η Αφροδίτη λοιπόν σε φέρνει πιο κοντά σε έναν άνθρωπο μέσα από τη διαδικασία τού να δίνεις και να παίρνεις. Και το ένα και το άλλο θα ήταν καλό να είναι σε ισορροπία. Το να δίνεις περισσότερο κάποια στιγμή μπορεί να σε κάνει να νιώθεις αδικημένος και το να παίρνεις περισσότερο μπορεί να κάνει τον άλλον να νιώσει ότι είσαι προσανατολισμένος κυρίως στις δικές σου ανάγκες.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΛΑΜΑΣ

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...