Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Το ταξίδι του «Αρνι» στην TV

Τα παιδικά του χρόνια στο χωριό, η πρώτη του αγάπη και το μυστικό της επιτυχίας του λόγω Πάριου!

Δίχως άλλο είναι ένα από τα πρόσωπα που απασχολούν εδώ και χρόνια τα δρώμενα στον κόσμο της μικρής οθόνης. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, ένας από τους πρωταγωνιστές των πρόσφατων μετακινήσεων τηλεοπτικών αστέρων στο κανάλι του Αμαρουσίου, έχει τη δική του διαδρομή μπροστά από τις κάμερες. Η μεταγραφή του από τον Mega στον ΑΝΤ1, όπου θα παρουσιάζει ένα βραδινό σόου, δείχνει ότι ο Γρηγόρης είναι πνεύμα ανήσυχο. Δυναμικός, με μια φρεσκάδα (σε ό,τι κάνει) που τον ακολουθεί, θα είναι αναμφίβολα ένα από τα πρόσωπα της νέας σεζόν. Πρωταγωνιστής άλλωστε ήταν πάντα, με τον δικό του τρόπο, σε όλες τις φάσεις της ζωής του. Από την εποχή που η οικογένειά του άφησε το Μόναχο της Γερμανίας προκειμένου να γυρίσει στα πάτρια εδάφη.225gh98h96

O Γρηγόρης γεννήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας, καθώς οι γονείς του είχαν μεταναστεύσει αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Ηταν μόλις ενός έτους όταν η οικογένεια επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής. Παιδί ζωηρό και ανήσυχο, ζούσε την κάθε στιγμή ανακαλύπτοντας τον κόσμο όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του. Ο ίδιος περιγράφει εκείνα τα χρόνια: «Μέχρι το νηπιαγωγείο μέναμε στο χωριό. Πολύ ωραία χρόνια. Εχω ωραίες εικόνες, μυρωδιές και γεύσεις. Παίζαμε με βόλους, τρώγαμε χτυπητό αβγό φρέσκο με κακάο και ζάχαρη, βάζαμε πάνω στη βρεγμένη φέτα ψωμί ζάχαρη και καφέ». Μπορεί να μην είχαν όλες τις ανέσεις, αλλά για να είναι χαρούμενο ένα παιδί δεν χρειάζονται και πολλά. «Στο παντοπωλείο του μπαρμπα-Βραχτά κάναμε τα ψώνια για το σπίτι. Ψωνίζαμε ό,τι θέλαμε, αλλά τα γράφαμε στο τεφτεράκι, γιατί δεν είχαμε πολλά λεφτά. Δεν ήμουν ήσυχο παιδί. Είχα ανήσυχο πνεύμα. Εβρισκα τρόπους να βγάζω χρήματα, γιατί δεν υπήρχαν. Πουλούσα, για παράδειγμα, τα “Μίκυ Μάους” αφού τα διάβαζα ή δημιουργούσα παιχνίδια, κάτι σαν λούνα παρκ, και έβαζα εισιτήριο. Τα παιδικά μου χρόνια ήταν όμορφα!»

Αργότερα η οικογένεια μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη. Μέτριος μαθητής στο σχολείο, αλλά πολύ κοινωνικός. «Από το θρανίο μου έβλεπα τον Θερμαϊκό. Ταξίδευα… Η μόνιμη παρατήρηση ήταν αυτή: “Πάλι έξω κοιτάς, βρε Γρηγόρη;” Ημουν μέτριος μαθητής. Δεν μου άρεσε ο τρόπος που μας μαθαίνανε παπαγαλία. Εγώ ήθελα να μου μένουν στο μυαλό. Ο,τι διάβασα χωρίς σκοπό αποστήθισης ήταν αυτό που μου έμεινε». Στο φλερτ ήταν καλός. «Τα πήγαινα καλά με τα κορίτσια. Μου άρεσε να φλερτάρω. Ημουν ερωτιάρης». Ενα περιστατικό που τον κάνει να χαμογελάει έχει να κάνει με μια καθηγήτρια με την οποία ο δημοφιλής παρουσιαστής ήταν ερωτευμένος. «Ημουν μαζί της πολύ ερωτευμένος. Μια μέρα λοιπόν σηκώθηκα την ώρα του μαθήματος, πήρα και την ανθοδέσμη που είχα στο θρανίο μου και διέσχισα τον διάδρομο της τάξης. Αφησα την ανθοδέσμη στην έδρα και της είπα: “Σας αγαπώ”. Νόμιζα βέβαια ότι τον διάδρομο έκανα τρία-τέσσερα χρόνια για να τον περπατήσω…» Μίλησε ξανά μαζί της τηλεφωνικά μετά από αρκετά χρόνια και πιο συγκεκριμένα στην πρεμιέρα της εκπομπής «Πολύ την Κυριακή». Τα συναισθήματά του δεν τα έκρυψε ποτέ. Ισως, όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά, αυτό το έχει πληρώσει κάποιες φορές στη δουλειά του. «Ο,τι του συμβαίνει, το δείχνει. Δεν μπορεί να υποκριθεί ο Γρηγόρης».33h65h9859

Οι δύο εφηβικές του αγάπες ήταν το ποδόσφαιρο και το ραδιόφωνο. «Με ζήτησαν κάποια στιγμή να πάω σε μικρή επαγγελματική ομάδα, ο πατέρας μου όμως δεν με άφησε. Αφιέρωνα πάρα πολλές ώρες παίζοντας ποδόσφαιρο, αλλά ο πατέρας μου θεωρούσε ότι δεν έπρεπε να μπω. Μου έλεγε ότι εκεί χρειάζονται γνωριμίες και ότι δεν θα τα καταφέρω» λέει με παράπονο. Ο πατέρας του, ο Τάσος, ήταν μηχανικός αυτοκινήτων και η μητέρα του, η Κική, μοδίστρα. «Εραβε πιο πολύ γυναικεία ρούχα, αλλά ποτέ δεν μας έλειπαν αυτά που θέλαμε. Ενα μοντγκόμερι, για παράδειγμα, ή σκουφάκια που ήθελα, μου τα έραβε» εκμυστηρεύεται ο Γρηγόρης. Στη Γ’ Γυμνασίου αποφάσισε να αφήσει το σχολείο και να βγει στην αγορά εργασίας. Το ανακοίνωσε στον πατέρα του. «Του είπα να μην πάω στο Λύκειο, τζάμπα θα πάω. Θέλω να πιάσω δουλειά. Θέλω γρήγορα να γίνω ένας άνθρωπος που θα βγάλει χρήματα και θα προχωρήσει στη ζωή του. Πήγα λοιπόν στον ΟΑΕΔ για να γίνω ηλεκτρολόγος. Πήρα το πτυχίο και εργάστηκα σε διάφορες δουλειές με ένσημα» λέει.

Περνώντας τα χρόνια όμως μετάνιωσε που δεν τελείωσε το σχολείο. Ντρεπόταν να το λέει στις παρέες του. Ετσι λοιπόν πήρε την απόφαση: το πρωί στη δουλειά, το βράδυ στο νυχτερινό. Ενας ραδιοφωνικός διαγωνισμός ήταν η αφορμή για να αλλάξει η ζωή του. Πήγε να παραλάβει το δώρο που είχε κερδίσει, ο παραγωγός τού «άνοιξε» το μικρόφωνο και ο Γρηγόρης άρχισε να μιλάει. Του έκαναν πρόταση να κάνει δική του εκπομπή, ενώ τότε εργαζόταν σε μια οικοδομή και έβαζε το ασανσέρ. Μετά από έξι μήνες δούλευε στον ραδιοφωνικό σταθμό Πανόραμα 86. Ο Γρηγόρης ήταν μόλις δεκαέξι ετών. Στη συνέχεια ήρθε η μεταγραφή στον Τop FM. Στον ίδιο όμιλο ανήκε και το TV Μακεδονία. «Με άκουσαν στο ραδιόφωνο και μου πρότειναν να πάω σε ένα δοκιμαστικό για ένα τηλεπαιχνίδι κι έτσι μπήκα στην τηλεόραση».

Το 1995 ήρθε η πρόταση από το Star, αλλά λέει «όχι» γιατί εκείνη την εποχή δεν ένιωθε σίγουρος με τον εαυτό του για το μεγάλο άλμα. Το 2000 και αφού έχει «γράψει» ώρες στον αέρα της κρατικής τηλεόρασης, αποφάσισε να μετακομίσει στην Αθήνα. Το ξεκίνημα ήταν δύσκολο. Η τηλεοπτική εκπομπή «Μπρίζα» δεν είχε ανταπόκριση στον κόσμο. Είχε ετοιμάσει τη βαλίτσα του να φύγει, για την Αμερική ή την Κύπρο. Η μοίρα όμως αλλιώς τα είχε αποφασίσει και ήρθε η μεταγραφή στο Mega. Στη διάρκεια των γυρισμάτων του «Survivor» δέχτηκε την πρόταση να κάνει την πρωινή εκπομπή. «Το σκέφτηκα αρκετά και είπα “ΟΚ”. Ηταν πολύ επικίνδυνη ζώνη για έναν άνδρα και μάλιστα για έναν νέο άνδρα να μπει στην πρωινή ζώνη».336gh98h789

Ο Γρηγόρης κέρδισε την επιτυχία με σκληρή δουλειά και υπομονή. Εμαθε να μη βιάζεται. Τη συμβουλή του Γιάννη Πάριου, τον άνθρωπο που ονομάζει «πνευματικό του πατέρα», την κρατάει σαν φυλαχτό: «Μου είχε πει με πάρα πολλή αγάπη: “Μη βιάζεσαι! Το καλό αργεί να έρθει… Αν είναι καλό όμως, θα έρθει”». Στην πορεία της καριέρας του του έγιναν προτάσεις ακόμη και για συμμετοχή σε θεατρικές παραστάσεις. Δεν παρέκκλινε ποτέ. Η ζωή λένε πως κάνει κύκλους. Αραγε ο Γρηγόρης έχει κλείσει κάποιους από αυτούς; «Δεν πιστεύω ότι κλείνει κανένας κύκλος στη ζωή μας. Τι θα γίνει και πότε κανείς δεν το ξέρει. Στη δική μας δουλειά ποτέ μη λες “ποτέ”. Τον κύκλο δεν μπορείς να τον κλείσεις εσύ, όσο και αν θέλεις. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που κλείνουν τον κύκλο. Σίγουρα δεν είμαστε μόνο εμείς που βάζουμε την κλειδαριά δημιουργώντας έναν κύκλο στη ζωή μας. Ακόμη και αν δεν το θέλεις, μπορεί να ανοίξουν τον κύκλο κάποιοι άλλοι». Αυτό πιστεύει ο Γρηγόρης…

Ο έρωτας και ο… πελαργός!

Ο έρωτας στη ζωή έχει… άρωμα κυκλαδίτικο. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου βρήκε στο πρόσωπο της Κατερίνας Κόκλα την ιδανική σύντροφο, τον άνθρωπο που θα είναι δίπλα του σε κάθε στιγμή. Στα εύκολα και στα δύσκολα. Το ειδύλλιό τους ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι στη Νάξο, απ’ όπου κατάγεται η όμορφη Κατερίνα και ενώ ο παρουσιαστής απολάμβανε τις καλοκαιρινές του διακοπές! Από τότε το ζευγάρι είναι αχώριστο, με τον Αρναούτογλου να λάμπει στο πλευρό της γλυκιάς Κατερίνας. Η είδηση πριν από μερικούς μήνες ότι η 31χρονη Κατερίνα είναι έγκυος έχει φέρει το ζευγάρι στον 7ο ουρανό, με τον παρουσιαστή να δηλώνει «ήταν συνειδητή επιλογή και των δυο μας να προσπαθήσουμε να γίνουμε γονείς». Αλλωστε ο Γρηγόρης δεν έκρυψε ποτέ την επιθυμία του να κάνει τη δική του οικογένεια και να γίνει ένας προστατευτικός μπαμπάς! Η Κατερίνα διανύει ήδη τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης και τον Οκτώβριο θα χαρίσει στον Γρηγόρη το καλύτερο δώρο της ζωής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι περιμένει αγοράκι, το οποίο θα ολοκληρώσει την ευτυχία που βιώνει εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο.

Ντοκουμέντα

1. Γεννήθηκε στο Μόναχο στις 17/12/1973.

2. Εγραψε πρόσφατα το πρώτο του βιβλίο.

3. Του αρέσει να παίζει επιτραπέζια.

4. Καπνίζει «πού και πού».

5. Αγαπημένο του ποτό είναι ένα ιρλανδικό ουίσκι: «Στην προηγούμενη ζωή μου πρέπει να ήμουν Ιρλανδός» λέει, καθώς πολλά είναι εκείνα που φαίνεται να τον συνδέουν με τη χώρα.

6. Αγαπημένο του συγκρότημα είναι οι U2.

7. Αγαπημένο του φαγητό τα σαβρίδια, αλλά δεν λέει «όχι» και στα μακαρόνια με κιμά.

8. Μαγειρεύει, αλλά προτιμά να του μαγειρεύουν: «Ακόμη και μια ντοματοσαλάτα να σου φτιάξει κάποιος άλλος, είναι πιο νόστιμη».

9. Είναι φανατικός οπαδός του Ηρακλή και αγαπημένος του ήρωας είναι ο Ηρακλής.

10. Η Μάρω Βαμβουνάκη, ο Πάολο Κοέλιο, η Λένα Μαντά και η Δήμητρα Παπαδήμα έχουν γράψει κάποια από τα αγαπημένα του βιβλία.

11. Οι φίλοι του είναι μετρημένοι και λιγότεροι από τα δάχτυλα του ενός χεριού. Πιστεύει ότι οι φίλοι φαίνονται στη χαρά.

12. Κάνει χρόνια ψυχοθεραπεία. «Οταν αφεθείς σε έναν άνθρωπο και μπορέσεις να ανοίξεις την καρδιά σου και να μιλήσεις, μπορείς να βοηθηθείς πάρα πολύ» αναφέρει.

13. Με τους φίλους του μιλάει για τα πάντα και περνούν μαζί ώρες κάνοντας πολιτικές συζητήσεις.

14. Εχει έναν αδελφό τον οποίο αγαπάει πολύ: «Ηρθαμε πολύ κοντά μεγαλώνοντας. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος που τον έχω στη ζωή μου».

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...