Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

 Η κυρία «Μοναξιά μου όλα»

Τα τραγούδια της Ολγας Βλαχοπούλου, που έχουν ερμηνεύσει σπουδαίοι καλλιτέχνες, είναι βγαλμένα μέσα από τη ζωή της.

Ρομαντική, ονειροπόλα, γεμάτη έμπνευση και συναίσθημα, γράφει από τη Δράμα τους στίχους τραγουδιών που τα CD τους μέσα σε λίγους μήνες γίνονται χρυσά και πλατινένια. Πίσω από τα λόγια των τραγουδιών που ερμηνεύουν μεγάλοι καλλιτέχνες, όπως ο Πασχάλης Τερζής, ο Αντώνης Ρέμος, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Νίκος Βέρτης, κρύβεται η υπογραφή της Ολγας Βλαχοπούλου, της στιχουργού που ύστερα από μια προσωπική της απογοήτευση έγραψε το «Μοναξιά μου όλα» και μέσα από αληθινές ιστορίες καταφέρνει να δημιουργεί επιτυχίες.

Το ραντεβού μας δόθηκε στο κέντρο της Αθήνας, σε μία από τις επισκέψεις της Ολγας στην πρωτεύουσα. Απλή, χαμογελαστή και αυθόρμητη, δεν άργησε να μας ανοίξει την καρδιά της και να μας αποκαλύψει τι κρύβεται πίσω από κάθε τραγούδι της.

«Η αλήθεια είναι ότι έρχομαι στην Αθήνα μόνο για δουλειά. Ζω μόνιμα στη Δράμα και γράφω από εκεί» λέει η Ολγα Βλαχοπούλου και περιγράφει το πώς άρχισε να φτιάχνει στίχους. «Πάντα αποτύπωνα τις σκέψεις μου στο χαρτί. Το πρώτο μου τραγούδι ήταν για μια παιδική εκπομπή που παρουσίαζε ο Γιάννης Ζουγανέλης, το «Γύρω γύρω όλοι». Θυμάμαι ότι γινόταν ένας διαγωνισμός και το έστειλα» σημειώνει γελώντας.339gh85gh98

Αγαπημένα

Από κει και πέρα ακολούθησαν πολλά ακόμη. Από τα αγαπημένα της είναι το «Εχω ξεχάσει το όνομά μου». «Το είχαμε γράψει με τον Φίλιππο Πλιάτσικα και το ερμήνευσε η Ελευθερία Αρβανιτάκη. Είναι ένα συγκλονιστικό τραγούδι. Το είχα γράψει όταν ήμουν στη Γερμανία και αποτυπώνει καθαρά όλη την ψυχοσύνθεσή μου εκείνο το διάστημα, που ήμουν μακριά από τους δικούς μου, από τους φίλους, από την πατρίδα μου. Αποτυπώνει όλη τη μοναξιά, την απουσία, τη συγκίνηση και μάλιστα το είχα αφιερώσει στον αδερφό μου. Είναι ξεκάθαρα ένα κομμάτι πολύ δικό μου» εξομολογείται και δεν κρύβει τη συγκίνησή της.

Από τα πιο γνωστά της κομμάτια, που έχει… ρεύμα σε όλες οι ηλικίες, είναι το «Μοναξιά μου όλα». «Αυτό το έγραψα ύστερα από μια ερωτική απογοήτευση. Δεν περίμενα πως θα αγαπηθεί τόσο πολύ. Το μόνο σίγουρο είναι πως τον συγκεκριμένο άνθρωπο για τον οποίο το έγραψα τον κυνηγάει σαν κατάρα, γιατί κάποια στιγμή του είχα πει πως το τραγούδι ήταν γι’ αυτόν» λέει η Ολγα γελώντας και εξηγεί: «Γενικότερα όλα τα κομμάτια μου κρύβουν μέσα τους μια αλήθεια. Μπορεί να είναι βγαλμένα από δικές μου εμπειρίες, από μια εικόνα, από την ιστορία που θα μου διηγηθεί κάποιος. Για παράδειγμα, το “Δεν κατάφερα” που τραγουδάει ο Αντώνης Ρέμος το έγραψα στο τρένο, σε διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη» μας εκμυστηρεύεται και περιγράφει: «Ηταν μπροστά μου ένα νεαρό ζευγάρι που τσακωνόταν. Κάποια στιγμή λέει το αγόρι στην κοπέλα: “Τελικά δεν τα κατάφερα” και η κοπέλα άλλαξε βαγόνι. Αυτό ήταν. Με συγκίνησε τόσο η σκηνή που πήρα αμέσως το μολύβι και χαρτί και το έγραψα».

Με αφετηρία τους Πυξ Λαξ  

Η αρχή του καλλιτεχνικού ταξιδιού της Ολγας Βλαχοπούλου έγινε με τους Πυξ Λαξ.  Εκτός από το «Μοναξιά μου όλα» η Ολγα έγραψε και το «Γιατί έπαψες αγάπη να θυμίζεις». Στη συνέχεια ήρθε η συνεργασία με τον Τρύφωνα Κουτσουρέλη για την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και με τους Émigré.  Συνεργάστηκε επίσης με τον Αντώνη Βαρδή για τα άλμπουμ του Αντώνη Ρέμου και του Πασχάλη Τερζή, ενώ «παντρεύτηκε» επαγγελματικά και με τον Νίκο Βέρτη, για τον οποίο έγραψε αρκετά τραγούδια στον τελευταίο του δίσκο. Από τα τελευταία της τραγούδια είναι και αυτό της Δέσποινας Βανδή με τίτλο «Το λίγο σου να ζω».

«Οπως καταλαβαίνετε, δεν γράφω ιδιαίτερα χαρούμενα τραγούδια, αλλά αν ψάξει κανείς λίγο πιο βαθιά, θα καταλάβει πως έχουν μια νότα αισιοδοξίας» λέει και τονίζει: «Ολοι οι στίχοι μου βγαίνουν από την ψυχή μου και με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι ο κόσμος το καταλαβαίνει. Μάλιστα τα μηνύματα που παίρνω με συγκινούν ιδιαίτερα και μου δίνουν έμπνευση για να συνεχίσω».

ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ – ΦΩΤ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...