Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Στα ίχνη αδίστακτων ληστών

Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας ο «επιχειρησιακός βραχίονας» άγριας μαφίας που εξαρθρώθηκε.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει δύο άκρως επικίνδυνους κακοποιούς -πρώην μέλη άγριας συμμορίας που λήστευε τράπεζες και χρηματαποστολές μη διστάζοντας να πυροβολήσει εναντίον αστυνομικών και πολιτών-, οι οποίοι μέχρι στιγμής καταφέρνουν να ξεφεύγουν από την τσιμπίδα του νόμου.

Η συγκεκριμένη σπείρα, που άνοιγε εν ψυχρώ πυρ εναντίον όποιου θεωρούσε ότι έμπαινε εμπόδιο στα ληστρικά της σχέδια, «ξεδοντιάστηκε» σταδιακά από το 2012 μέχρι πρόσφατα, ύστερα από μεθοδικές έρευνες που έκανε το Τμήμα Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συμμορίες που έδρασαν την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα, με αρχηγούς δύο αδέλφια από την Αμαλιάδα, τα οποία ήδη έχουν συλληφθεί έπειτα από διαδοχικές επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε Πελοπόννησο και Αθήνα, το 2012 η πρώτη και πριν από περίπου δύο μήνες η δεύτερη, στο Πικέρμι, για τη σύλληψη του μεγαλύτερου αδελφού.

Oμως υπάρχει μια σοβαρή εκκρεμότητα που η Αστυνομία δεν την έχει «θάψει» στο συρτάρι με τα αζήτητα και η οποία είναι δυνατόν να δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον. Παρά τις έντονες προσπάθειες, οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να συλλάβουν δύο άτομα που αποτελούσαν μέρος του επιχειρησιακού βραχίονα της εγκληματικής ομάδας και τα οποία πιθανώς σκοπεύουν να ανασυστήσουν τη σπείρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso της Κυριακής», έπειτα από τα απανωτά χτυπήματα που έχει δεχτεί από την Ασφάλεια η συμμορία, οι δύο επικίνδυνοι κακοποιοί έχουν φροντίσει να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και να κρυφτούν κάπου στην Αθήνα. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η Ασφάλεια ήταν στο κατόπι τους, δεν άντεξαν στον πειρασμό της παρανομίας και ξαναβγήκαν πρόσφατα στην πιάτσα αναζητώντας ανθρώπους ώστε να δημιουργήσουν πάλι τη συμμορία που λήστευε τράπεζες και χρηματαποστολές.225jk96jk89

Oμως, μέσα σε δύο μέρες κατάλαβαν πως ήδη είχαν κινηθεί τα νήματα από την Ασφάλεια, διότι στα αφτιά των υπευθύνων είχε φτάσει η πληροφορία περί της «εξόδου» των δύο καταζητουμένων. Αμέσως φρόντισαν να «λουφάξουν» στο κρησφύγετο τους, καθώς ένιωσαν το μακρύ χέρι του νόμου να τους ακουμπά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν φροντίσει να κόψουν κάθε δίοδο επικοινωνίας των δύο καταζητουμένων με την πιάτσα του υποκόσμου, προκειμένου να τους απομονώσουν και στο τέλος να τους συλλάβουν.

«Κάποια στιγμή τα χρήματα που έχουν εξοικονομήσει από τις ληστείες θα τελειώσουν και θα αναγκαστούν να βγουν όχι για να αναζητήσουν κάποια νόμιμη εργασία, διότι δεν γνωρίζουν να κάνουν κάποια δουλειά, αλλά για να βρουν ανθρώπους που θα δεχθούν να ενταχθούν στη συμμορία τους» λέει στην «Espresso της Κυριακής» άνθρωπος που γνωρίζει καλά τον υπόκοσμο. Eτσι, όταν οι δύο καταζητούμενοι αναγκαστούν να αναλάβουν και πάλι δράση, οι αστυνομικοί θα επαγρυπνούν.

Λεία ύψους 1.000.000 €

Η σκληρή συμμορία που δημιούργησαν δύο αδέλφια από την Αμαλιάδα του νομού Ηλείας και η οποία δεν δίσταζε να πατάει τη σκανδάλη ακόμη και εναντίον αστυνομικών έχει αφήσει ανεξίτηλα τα «σημάδια» της στον ελληνικό υπόκοσμο. Μέχρι να συλληφθούν τα περισσότερα μέλη της σπείρας, είχαν καταφέρει να διαπράξουν μερικές από τις πιο θεαματικές ληστείες που έχουν σημειωθεί τα τελευταία είκοσι χρόνια! Η αρχή του τέλους για την άγρια συμμορία, η οποία είχε προλάβει να βάλει στο «ταμείο» της πάνω από 1.000.000 ευρώ, ήρθε έπειτα από την επεισοδιακή ληστεία στην Εμπορική Τράπεζα της Καλαμάτας, τον Μάιο του 2012. Τότε, πέντε άτομα είχαν σπάσει με βαριοπούλες τον υαλοπίνακα της τράπεζας και είχαν αρπάξει από τα ταμεία περίπου 100.000 ευρώ. Ομως, η αντίδραση της Αστυνομίας ήταν άμεση, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν το κλεμμένο αυτοκίνητο των δραστών και να το καταδιώξουν. Οι οπλοφόροι βρήκαν καταφύγιο σε διαμέρισμα που είχαν νοικιάσει στο κέντρο της Καλαμάτας, στην οδό Φαρών. Ακολούθησε μάχη μεταξύ των αστυνομικών και των ενόπλων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών και δύο εκ των ληστών, οι οποίοι συνελήφθησαν. Τις επόμενες εβδομάδες ακολούθησαν σαρωτικές έρευνες της Ασφάλειας Αττικής, η οποία είχε καταφέρει να συλλάβει άλλους δύο από την πολυμελή συμμορία των Πελοποννήσιων.

Ομως, τα εναπομείναντα ασύλληπτα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν ήταν διατεθειμένα να εγκαταλείψουν την ενεργό δράση αμαχητί. Τον Αύγουστο του 2012 πραγματοποιούν μία από τις πλέον εντυπωσιακές απόπειρες ληστείας που έχουν σημειωθεί ποτέ στα ελληνικά χρονικά. Με δύο κλεμμένα αυτοκίνητα κλείνουν τον δρόμο σε θωρακισμένο όχημα χρηματαποστολής, κοντά στο λιμάνι της Κυλλήνης, μπροστά στα μάτια δεκάδων τουριστών. Δύο από τους ληστές ανεβαίνουν με μεταλλική σκάλα στην οροφή του οχήματος και αρχίζουν να πυροβολούν με Καλάσνικοφ τον «ουρανό» της καμπίνας που βρίσκονταν οι δύο υπάλληλοι της χρηματαποστολής. Ομως, οι δύο άνδρες που βρίσκονται στο θωρακισμένο όχημα διατηρούν την ψυχραιμία τους και αναπτύσσουν ταχύτητα μπρος-πίσω, ώστε οι κακοποιοί που είναι στην οροφή να χάσουν την ισορροπία τους. Τελικά, οι δράστες καταλαβαίνουν πως δεν έχουν τίποτε να κερδίσουν και εγκαταλείπουν το σημείο με ένα κλεμμένο τζιπ, το οποίο στη συνέχεια τινάζουν στον αέρα με μπουκάλες οξυγόνου.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...