Οχι «στο σφυρί» η α’ κατοικία έως το 2015 ζητάει η ΔΗΜΑΡ

Την παράταση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ώς το 2015 ζητάει η Δημοκρατική Αριστερά, τονίζοντας πως το κράτος οφείλει σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία να προστατεύσει την εστία των νοικοκυριών.

«Είναι απαράδεκτο σε μια περίοδο μεγάλης συρρίκνωσης και σε πολλές περιπτώσεις εξαφάνισης του οικογενειακού εισοδήματος να βάλλεται και το στοιχειώδες δικαίωμα του πολίτη στην κατοικία του. Αντιθέτως αυτό που επιβάλλεται είναι οι ευνοϊκότερες ρυθμίσεις των “κόκκινων δανείων” ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες εξυπηρέτησής τους» σημειώνεται από την Αγίου Κωνσταντίνου.

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες, που προέρχονται από όλα τα κόμματα, για το ενδεχόμενο να κατασχεθεί η πρώτη κατοικία σε όσους χρωστούν στο Δημόσιο, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κάνει τώρα στροφή. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σημειώνει ότι «χρειάζεται διαχωρισμός μεταξύ όσων αντικειμενικά δεν είναι σε θέση να πληρώσουν και των κακοπληρωτών. Τον άνεργο και τον φτωχό που δεν μπορεί να πληρώσει δεν πρέπει να τον κυνηγά η τράπεζα. Οι κακοπληρωτές όμως πρέπει να πληρώσουν, αλλιώς δεν θα έχουμε στεγαστική πίστη και οι τράπεζες δεν πρόκειται να δώσουν σε κανέναν δάνειο».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ