Τα κριτήρια απολύσεων στο Δημόσιο

Από τους 25.000 υπαλλήλους που είναι σε διαθεσιμότητα, διώχνουν τους 11.000 μέχρι τέλους του έτους!

Με αγωνία περιμένουν να μάθουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα εάν τελικά θα απολυθούν ή όχι. Αυτό θα το γνωρίζουν έως το τέλος του έτους, που με βάση τους σχεδιασμούς του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα απολυθούν 11.000 εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, από τους συνολικά 25.000 που θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Σχεδόν δηλαδή ο ένας στους δύο!

Ποιοι θα απολυθούν; Αυτοί που θα συγκεντρώσουν τη χαμηλότερη βαθμολογία με βάση μια σειρά κριτηρίων. Στην… πρώτη γραμμή για να αποχωρήσουν οριστικά θα είναι όσοι έχουν τα λιγότερα προσόντα, τον μικρότερο αριθμό παιδιών και τα περισσότερα χρόνια προϋπηρεσίας. Οπως έχει δηλώσει και ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτοί που δεν κινδυνεύουν είναι όσοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και γενικότερα με διαφανείς διαδικασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο με αποχώρηση όσον αφορά τους κατόχους απολυτηρίου λυκείου (δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υπάλληλοι δηλαδή) είναι όσοι: – Εχουν απολυτήριο λυκείου με χαμηλή βαθμολογία ή δεν έχουν μεταλυκειακές σπουδές. – Εργάζονται πάνω από δεκαπέντε χρόνια στο Δημόσιο. – Δεν έχουν θητεία σε θέσεις ευθύνης (προϊστάμενοι, διευθυντές). – Εχουν βαθμό στην υπηρεσιακή τους αξιολόγηση κάτω από 8. Για τους υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης, τον μεγαλύτερο κίνδυνο να απολυθούν έχουν όσοι: – Διαθέτουν απολυτήριο δημοτικού ή γυμνασίου με μικρό βαθμό. – Δεν μιλούν ξένες γλώσσες. – Εχουν προϋπηρεσία πάνω από δέκα χρόνια. – Εχουν βαθμό αξιολόγησης στα υπηρεσιακά τους φύλλα κάτω από 8 κατά μέσο όρο τα τελευταία οκτώ χρόνια. Για τους υπαλλήλους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που είναι και οι λιγότεροι, τον μεγαλύτερο κίνδυνο απόλυσης έχουν όσοι: – Πήραν με μικρό βαθμό το πτυχίο τους. – Δεν έχουν δεύτερο πτυχίο, διδακτορικό ή μεταπτυχιακό. – Δεν γνωρίζουν ξένες γλώσσες. – Εχουν προϋπηρεσία πάνω από δεκαπέντε χρόνια στο Δημόσιο. – Δεν έχουν θητεύσει σε θέσεις γενικού διευθυντή, διευθυντή ή προϊσταμένου. – Στην υπηρεσιακή τους αξιολόγηση έχουν μέσο όρο βαθμολογίας κάτω από 8. – Εχουν προσληφθεί με επετηρίδα. – Μετέτρεψαν τις συμβάσεις τους από έργου ή ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ