Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

Σε επιφυλακή για τα πύρινα μέτωπα

Πυρκαγιές χθες σε ολόκληρη την Κρήτη – Σε ύφεση βρίσκονται οι φωτιές στην Ηλεία και την Ανδρο

Σε ύφεση είναι οι πυρκαγιές που είχαν εκδηλωθεί στις περιοχές Κλεινδιά του νομού Ηλείας και Ανω Πιτροφού Ανδρου. Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι δύο φωτιές έχουν οριοθετηθεί, όμως οι επίγειες δυνάμεις θα παραμείνουν κοντά στα πύρινα μέτωπα για τον φόβο των αναζωπυρώσεων. Η πυρκαγιά στο κυκλαδίτικο νησί, που ξέσπασε στις 7.50 το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Ανω Πιτροφός, αναγκάζοντας τις Αρχές να προχωρήσουν ακόμη και στην εκκένωση της κοινότητας, παρουσίασε ύφεση, αφού έκανε στάχτη τουλάχιστον 8.000 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και αγροτοκαλλιεργειών. Στην περιοχή επιχείρησαν χθες τριάντα δύο πυροσβέστες με έντεκα οχήματα, δέκα άτομα πεζοπόρο τμήμα, τριάντα εθελοντές και δύο αεροσκάφη. Αξίζει να αναφερθεί πως δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατέφθασαν στην Ανδρο από τη Σύρο, την Τήνο και την Αθήνα προκειμένου να ενισχύσουν τις υπάρχουσες.

Στην Ηλεία, η φωτιά που εκδηλώθηκε προχθές στις 4.00 το απόγευμα στην περιοχή Κλεινδιά παρουσίασε χθες και αυτή ύφεση. Στην κατάσβεσή της συμμετείχαν χθες πενήντα πέντε πυροσβέστες με είκοσι έξι οχήματα και πενήντα πέντε άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας και λόγω αναζωπύρωσης που υπήρξε, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, συνέδραμαν από αέρος τρία αεροσκάφη. Σημειώνεται ότι στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν από την πρώτη στιγμή τα εναέρια μέσα, αφού υπήρχε μόνο ένα Καναντέρ στην Ανδραβίδα, και τα υπόλοιπα που μπορούσαν να βοηθήσουν έφτασαν αργά, ενώ προκειμένου να συνδράμει στην κατάσβεση κλήθηκε από την Ανδρο ένα ελικόπτερο Ερικσον.

Τραυματισμός

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στην Ηλεία μάλιστα υπήρξε και τραυματισμός. Συγκεκριμένα στις 2.30 μετά το μεσημέρι χθες ένας πυροσβέστης της 6ης ΕΜΑΚ τραυματίστηκε στο πόδι πέφτοντας από κάτι βράχια όπου βρισκόταν προκειμένου να σβήσει τις φλόγες. Τον άνδρα μετέφερε ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της Πάτρας ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

149 σε τρεις μέρες

Πυρκαγιές ξέσπασαν χθες σχεδόν σε ολόκληρη την Κρήτη, οι οποίες όμως δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλες. Στις 5.15 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή Φορτέτσα Ηρακλείου σε ξερά χόρτα καλλιεργήσιμων εκτάσεων και στο σημείο μετέβησαν δεκαέξι πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Λίγη ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 6.30 πύρινες φλόγες ξεπήδησαν στο Ρέθυμνο, ενώ μία ώρα μετά φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Μαλάθυρος στην Κίσαμο Χανίων. Η δεύτερη φωτιά που ξέσπασε στο ίδιο σημείο μέσα σε ένα 24ωρο δεν εμπνέει ανησυχία και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ επιτόπου επιχείρησαν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και της Δευτέρας (από τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου μέχρι και τις 6.00 το πρωί της Δευτέρας) εκδηλώθηκαν συνολικά 149 αγροτοδασικές πυρκαγιές, με σημαντικότερες εκείνες στις περιοχές Κλεινδιά του νομού Ηλείας και Ανω Πιτροφού Ανδρου.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...