Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Ρωγμές στα θεμέλια

Τριγμούς στη δικομματική κυβέρνηση προκαλεί η άρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών.

Αναταράξεις ακόμα και στο εσωτερικό των κυβερνητικών κομμάτων προκαλεί το ενδεχόμενο να «ξεπαγώσουν» οι πλειστηριασμοί -πρώτης κατοικίας- σπιτιών σε όσους έχουν πάρει δάνεια και αδυνατούν να τα αποπληρώσουν, κάτι που ζητάει επιτακτικά η τρόικα.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στην πλειονότητά τους δεν θέλουν να ακούσουν ούτε κουβέντα για άρση της αναστολής των πλειστηριασμών. Ομως υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που εμφανίζονται διατεθειμένοι να συζητήσουν το «ξεπάγωμα», με συγκεκριμένα όμως κριτήρια που θα προστατεύουν τους οφειλέτες οι οποίοι είναι σε πραγματική αδυναμία να πληρώσουν τις δόσεις τους.

Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης είναι από αυτούς που ζητούν να ανοίξει η συζήτηση για το θέμα και να υπάρξει προστασία όλων όσοι έχουν υποστεί μείωση εισοδημάτων τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας παράλληλα πως «εάν γίνει άρση των πλειστηριασμών, θα υπάρξει νέα δραστηριότητα στον κλάδο της οικοδομής, καθώς οι τράπεζες θα μπορούν να δώσουν στεγαστικά δάνεια».

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, που διαβεβαίωσε ότι οι ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες θα προστατευτούν σε κάθε περίπτωση, ωστόσο δεν θα πρέπει να καταρρεύσει πλήρως και η αγορά ακινήτων.

Από την πλευρά της πάντως η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, απάντησε χθες με νόημα πως «είναι καλύτερα να καταρρεύσει η αγορά ακινήτων παρά να γίνει πρώτα εμφύλιος»! Χαρακτήρισε, δε, «ιδεοληψία του ΔΝΤ» την άποψη ότι αν δεν αρθεί η αναστολή των πλειστηριασμών, θα καταρρεύσει η αγορά ακινήτων.

Θέση πήρε χθες και ο κυβερνητικός βουλευτής Δάνης Τζαμτζής, που δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση, «αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να υπάρξουν οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Δεν μπορούν να εξομοιώνονται όσοι αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα με κάποιους που δεν θέλουν να πληρώσουν και καλύπτονται πίσω από τους αδύναμους».

Πάντως, από το ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Καρύδης ζήτησε να σταματήσει όλη αυτή η συζήτηση, καθώς «προκαλεί σύγχυση και αναστάτωση στην κοινωνία», ενώ κατηγόρησε και τους υπουργούς που άνοιξαν ένα τέτοιο θέμα.

Εντονα αντιδρούν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει πως «κάθε μέρα που περνάει προστίθεται κι ένας υπουργός που ανοίγει διάπλατα το θέμα του “ξεπαγώματος” των πλειστηριασμών, δείχνοντας πλέον ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς προσωπικά είναι αποφασισμένοι να κατασχέσουν πρώτες κατοικίες».

Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται τώρα είναι με ποια κριτήρια θα αποφασιστεί ποιοι είναι οι αδύναμοι που θα σώσουν το σπίτι τους. Προσωρινά για το ζήτημα αυτό τηρείται σιγήν ιχθύος!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...