Πρωτοποριακή (ελληνική) ευρεσιτεχνία για υδροπονικές ζωοτροφές

Με περισσότερα από εκατό διπλώματα ευρεσιτεχνίας στο ενεργητικό του, θα μπορούσε σίγουρα να χαρακτηριστεί ο σύγχρονος «Κύρος Γρανάζης». Ο λόγος για τον 57χρονο Δημήτρη Αγγελόπουλο, τον άνθρωπο που μεταξύ άλλων έχει ιδρύσει την πρώτη εταιρεία τρίκυκλων μοτοποδηλάτων στην Ελλάδα, έχει εξοπλίσει με τηλεφωνικούς θαλάμους την ελληνική επικράτεια, έχει προωθήσει τις τηλεκάρτες και έχει φτιάξει κράνη και κλωβούς για τον Ελληνικό Στρατό.

Αν και έχει τελειώσει μόνο το δημοτικό, ο κ. Αγγελόπουλος πέτυχε την πρώτη του ευρεσιτεχνία σε ηλικία δεκαπέντε ετών και σήμερα, σαράντα δύο χρόνια μετά, επανήλθε με μια νέα ανακάλυψη που σκοπό έχει να χτυπήσει τα «καρτέλ» που δρουν εις βάρος των κτηνοτρόφων, απαλλάσσοντάς τους από τον πολυδάπανο «βραχνά» των ζωοτροφών.

Επειτα από έναν χρόνο έρευνας, μελέτης και πειραμάτων σε συνεργασία με την εταιρεία DNA A.E., ο Δημήτρης Αγγελόπουλος δημιούργησε την Πρότυπη Καινοτόμα Μονάδα Υδροπονικής Καλλιέργειας Βιολογικής Ζωοτροφής DNA, που βασίζεται στη μέθοδο παραγωγής νωπής και φρέσκιας χορτονομής, με τη μέθοδο της υδροπονίας, η οποία θα παράγεται επιτοπίως στον χώρο όπου βρίσκονται τα κοπάδια, βελτιώνοντας έτσι σε πολύ μεγάλο βαθμό την οικονομική βιωσιμότητα του κοπαδιού, αλλά και την ποιοτική αναβάθμιση της ζωικής παραγωγής και των παραγώγων της, είτε πρόκειται για γάλα και τα υποπροϊόντα του είτε για το κρέας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με τη συγκεκριμένη διατροφή επιτυγχάνεται τεράστια βελτίωση στην υγεία και μακροβιότητα των ζώων, αλλά και στην ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων, ενώ την ίδια στιγμή το κόστος διατροφής του ζώου μειώνεται δραστικά ανάλογα με τον σπόρο που θα χρησιμοποιηθεί. Μάλιστα, ο κ. Αγγελόπουλος εκτιμά πως με την εγκατάσταση και χρήση της πρότυπης αυτής μονάδας, ο κτηνοτρόφος θα πετύχει απόσβεση της επένδυσής του σε λιγότερο από έναν χρόνο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ