Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κινείται νομικά το Βρετανικό Μουσείο για τον υπάλληλο που πούλησε αρχαιότητες στο...

Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας προσέφυγε το Βρετανικό Μουσείο,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Γιώργης αποκαλύπτει στον Χριστόφορο πως η Βικτώρια...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Πόλος έλξης ήταν το κατάστημα του ΟΠΑΠ στον Βύρωνα,...

Καφέ στην πλατεία

Χαμόγελα από Σαμαρά που πήγε στην Πύλο και ο… γρίφος του Αλέξη.

Φακέλους από το Μέγαρο Μαξίμου έχει πάρει μαζί του στην Πύλο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε μια προσπάθεια να συνδυάσει λίγες μέρες ξεκούρασης στην ιδιαίτερη πατρίδα του, με ταυτόχρονη μελέτη των εκκρεμοτήτων που θα κληθεί να διεκπεραιώσει η κυβέρνηση από τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία θα βρίσκονται όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και πάλι στις θέσεις τους. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι μαζί του βρίσκεται και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, τον οποίο συμβουλεύεται συνεχώς. Χθες, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, ο κ. Σαμαράς παρακολούθησε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα μαζί με τη σύζυγό του Γεωργία. Εμφανώς καλοδιάθετος, πήρε αμέσως μετά τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και μερικούς φίλους του και πήγαν για καφέ στην πλατεία. Σε όλη τη διαδρομή ο πρωθυπουργός χαιρετούσε κόσμο και έπιανε κουβέντα μαζί του, καθώς εκλέγεται επί χρόνια εκεί και ξέρει πάρα πολλούς συντοπίτες του.

Σήμερα θα κάνει τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης επιγραφής στον λιμενοβραχίονα της Πύλου, προς τιμήν του φίλου του ναυτικού Βελισάριου Καραβία, ο οποίος με κίνδυνο της ζωής του έσωσε τριάντα δύο άτομα τον Φεβρουάριο του 1980 από το δεξαμενόπλοιο «Irenes Serenade» που είχε πιάσει φωτιά, Οι ντόπιοι θυμούνται ότι ο Αντώνης Σαμαράς τότε, ως νέος βουλευτής, είχε φτάσει άμεσα στην περιοχή μόλις έμαθε το γεγονός, και προήδρευσε σύσκεψης για τα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών του ναυαγίου. Από την πλευρά του, χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ευχήθηκε από το Νυδρί όπου βρέθηκε «να απαλλαχθεί σύντομα ο λαός από τα βάρη του, που δυστυχώς για αρκετό χρόνο βαστάζει» όπως είπε. Τον πρώτο πολίτη της χώρας υποδέχθηκε στη Λευκάδα ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές.

Οσον αφορά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, η τύχη του αγνοείται! Αρχικά ήταν γνωστό ότι θα βρισκόταν στην Κέρκυρα, αλλά πληροφορίες τον φέρουν να ξεκουράζεται σε παρακείμενο νησί, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στη Σκόπελο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στην ιδιαίτερη πατρίδα της συζύγου του, την Ικαρία, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος στη Μάνη, και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην Λιβαδειά απ’ όπου κατάγεται. Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων πάντως ήταν για μία ακόμη φορά το Βέρμιο, όπου βρέθηκε πλήθος κόσμου στην Παναγία Σουμελά, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....