Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Πολυτεχνίτης Sakis: Φτιάχνει «μακαρόνια με κιμά» και παίζει σε μιούζικαλ!

Τα χρόνια του Ρουβά στον στίβο, τα hits, ο Ηλίας Ψινάκης, η Κάτια Ζυγούλη, οι «Βάκχες» του Ευριπίδη και το «Jesus Christ Superstar».

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί λίγα χρόνια πριν ότι ο φετινός Διόνυσος στις «Βάκχες» του Ευριπίδη κάποτε τραγουδούσε για «μακαρόνια με κιμά», πετούσε με φτερά αγγέλου πάνω από την πλατεία Αριστοτέλους και με ηλιοκαμένο δέρμα, σκισμένο τζιν και λευκό σακάκι (trend για ένα ολόκληρο καλοκαίρι) εκπροσωπούσε την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision;

Ο Σάκης Ρουβάς δεν θα μπορούσε να είναι ο Ιανός -άλλωστε ο αρχαίος θεός της ρωμαϊκής μυθολογίας είχε μόνο δύο πρόσωπα-, καθώς κάθε επόμενο επαγγελματικό του βήμα στέλνει στη λήθη το αμέσως προηγούμενό του.

Η θεατρική είδηση της σεζόν ήταν, αναμφισβήτητα, η ανακοίνωση του ονόματος του pop star στο καστ της παράστασης «Βάκχες» υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Δημήτρη Λιγνάδη. Τότε ήταν που άρχισαν τα σχόλια, τα περισσότερα ειρωνικά και κακόβουλα – ας το παραδεχτούμε. Πώς γινόταν ο Sakis με τα σκισμένα μπλουζάκια, τις… Ρουβίτσες και το lifestyle που σηματοδότησε ολόκληρη μουσική εποχή για το ελληνικό τραγούδι να είναι άξιος να πατήσει στην ορχήστρα ενός αρχαίου θεάτρου; Η πρώτη «κρυάδα» ήρθε από το Φεστιβάλ Αθηνών που απέρριψε την πρόταση του Λιγνάδη η παράσταση να ανεβεί στη Μεγάλη Επίδαυρο. «Θέλω να παίξω σ’ αυτό το θέατρο», δήλωνε ο τραγουδιστής στη συνέντευξη Τύπου.

Τελικά, η «επίσημη πρώτη» έγινε στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων, αφού είχε προηγηθεί η πρόβα τζενεράλε στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας. Η ετυμηγορία είχε βγει: ο Sakis μπορεί να σταθεί ανάμεσα σε επαγγελματίες ηθοποιούς. Το είχε μέσα του, απλώς τώρα ήρθε η ώρα να το δείξει σε όλο τον κόσμο.

Γυρίζουμε πίσω τον χρόνο στην Κέρκυρα του 1982. Ο 10χρονος, τότε, γιος του Κώστα Ρουβά (ο οποίος ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο) και της Αννας-Μαρίας Παναρέτου ανεβαίνει στο σανίδι με την παράσταση «Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι». Δεν ενθουσίασε τους μεγαλύτερους «συναδέλφους» του. Κλείνει την παράσταση στο κουτάκι του με τις αναμνήσεις. Εχει όμως ταλέντο στον χορό, στον αθλητισμό, κάνει μαθήματα, πιάνει στο χέρι το κοντάρι του άλματος επί κοντώ, κερδίζει μια θέση στην εθνική ομάδα. Η καλλιτεχνική του φλέβα παρ’ όλα αυτά είναι δυνατή. Αποφασίζει να δοκιμαστεί στο τραγούδι και αποδεικνύεται σωστός. Τραγουδάει στο πλευρό του Κερκυραίου καλλιτέχνη Λάκη Τζιλιάνο στο Μαντούκι. Σε μια έξτρα εμφάνισή του σε νυχτερινό μαγαζί της Πάτρας τον πλησιάζει ο Δάκης, που έχει εντυπωσιαστεί από την κίνηση και τις φωνητικές του ικανότητες και του προτείνει να τον ακολουθήσει στην Αθήνα.965g55g89

Το 1991 βρίσκει τον εκκολαπτόμενο τραγουδιστή με συμβόλαιο στην Polygram και εμφανίσεις στο «Show Center». Λίγους μήνες αργότερα ήρθε ο πρώτος διαγωνισμός, αυτός του Φεστιβάλ Τραγουδιού στη Θεσσαλονίκη. Το «Πάρ’ τα» (στίχοι Γιώργος Παυριανός, μουσική Νίκος Τερζής) δεν κατέκτησε την πρώτη θέση, αλλά αναδείχτηκε το καλύτερο του διαγωνισμού. Το αγόρι με το πλούσιο μαλλί, την πλαστική κίνηση και τα ανοικτά πουκάμισα αρχίζει την πορεία προς την κορυφή.

Λίγο μετά το φεστιβάλ έρχεται στον δρόμο του ο άνθρωπος που έμελλε να του αλλάξει τη ζωή. Ο Ηλίας Ψινάκης ξέρει να παίζει πολύ καλά το παιχνίδι του management -αν και δεν δήλωσε ποτέ επαγγελματίας του είδους- και αρχίζει να «χτίζει» πάνω στον Sakis το νέο pop μύθο και ίνδαλμα της νεολαίας. Προωθεί το sexy στιλ και τα κορίτσια λιώνουν σε κάθε λίκνισμα του φλογερού Κερκυραίου.

Από εκεί και πέρα όλα είναι γνωστά. Τα άλμπουμ του γίνονται πλατινένια, οι καλλιτέχνες θέλουν να δουλέψουν στο πλευρό του, τα νυχτερινά κέντρα όπου τραγουδάει είναι ασφυκτικά γεμάτα και τα τραγούδια του άλλοτε αντικατοπτρίζουν απόλυτα την pop idol εικόνα του και άλλοτε είναι «βαθύτερα», φλερτάρουν μάλιστα με το έντεχνο. Ανάμεσα στους δημιουργούς βρίσκει κανείς τα ονόματα του Αρη Δαβαράκη, του Λάκη Παπαδόπουλου, της Ελεάνας Βραχάλη και της Μυρτώς Κοντοβά. Το 2004 είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Γιουροβίζιον με το τραγούδι «Shake it». Κερδίζει την τρίτη θέση -τυπικά- αφού για τους περισσότερους είναι ο νικητής (θα επιστρέψει στη σκηνή του διαγωνισμού το 2009 με το «This is our night» καταλαμβάνοντας την 7η θέση). Τραγουδάει στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας μαζί με την Αλκηστη Πρωτοψάλτη, τον Διονύση Σαββόπουλο και άλλους εξαιρετικούς συναδέλφους του, ενώ το ότι… γλίστρησε του πάνω στην εξέδρα θεωρήθηκε από πολλούς κακό μάτι, αφού ο τραγουδιστής είχε φροντίσει να κάνει μια εντυπωσιακή εμφάνιση ντυμένος στα λευκά. Τα βραβεία εξακολουθούν να έρχονται, αλλά οι στιγμές που πραγματικά διασκέδασε ήταν όταν δάνεισε τη φωνή του στον Κουασιμόδο για τη μεταγλώττιση της ταινίας κινουμένων σχεδίων της Disney «Η Παναγία των Παρισίων», ενώ χρόνια αργότερα ήρθαν στη ζωή του και τα «Cars» της Pixar.

Ομως ακόμη κάτι του έλειπε. Αν και μπλέχτηκε ακόμη και στον χώρο της παρουσίασης, δεν ήταν αυτό που ήθελε. Αποφασίζει να δοκιμάσει ξανά τις δυνάμεις του στην υποκριτική. Τον Μάιο του 2007 βγαίνει στους κινηματογράφους το «Alter Ego». Ο Σάκης ενσαρκώνει στην ουσία τον εαυτό του, ένα pop star, μέλος μιας μπάντας που αφήνει στην άκρη τη λαμπερή συνάδελφό του Ντορέττα Παπαδημητρίου για την αγάπη της απλής Δανάης Σκιάδη. Οι γνώμες διχάζονται και ο Σάκης κάνει και πάλι πίσω. Εξακολουθεί να παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής και τον αναλαμβάνει ο δάσκαλος του Μπραντ Πιτ, Χάουαρντ Φάιν.

Και ερχόμαστε στο σήμερα, αφού λίγο – πολύ η πορεία του είναι σε όλους γνωστή. Μετά το τέλος της εκπομπής «Ηρωες ανάμεσά μας» όπου ο τραγουδιστής ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής, αρχίζει εντατικά πρόβες για τις «Βάκχες». Η παράσταση περιοδεύει, όμως η… είδηση βρίσκεται αλλού: ο Σάκης ετοιμάζεται να ενσαρκώσει τον Ιησού στη ροκ όπερα των Αντριου Λόιντ Βέμπερ – Τιμ Ράις, «Jesus Christ Superstar», ρόλος αμφισβητούμενος και προκλητικός για το ελληνικό κοινό. Εκείνος δηλώνει στους «κλειστούς» καλλιτεχνικούς κύκλους ότι δεν βλέπει την ώρα να αρχίσει πρόβες. Θα έχει και τη Νατάσα Μποφίλιου στο πλευρό του, ως Μαρία Μαγδαληνή. Απορρίπτει οποιαδήποτε πρόταση του γίνεται για νυχτερινό κέντρο. Πιο ώριμος από ποτέ ο τραγουδιστής με τα χίλια πρόσωπα αρχίζει να χαράζει νέες πορείες στον χάρτη της καριέρας του. Θα κερδίσει άραγε το νέο στοίχημα με τον εαυτό του;

Η Κάτια Ζυγούλη

Εκείνο το χαστούκι της Κάτιας Ζυγούλη για τις ανάγκες διαφημιστικής καμπάνιας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας έκανε τον Σάκη Ρουβά να δει στα μάτια της Playmate τη γυναίκα που θα έμελλε να γίνει η μητέρα των παιδιών του. Ο εργένης, ελεύθερος Σάκης όλων των κοριτσιών στην Ελλάδα δεσμευμένος; Κι όμως. Σε κάθε τους εμφάνιση επιβεβαίωναν ότι ήταν το πιο ταιριαστό ζευγάρι της showbiz. Εκείνος πετυχημένος τραγουδιστής, εκείνη ένα από τα κορυφαία μοντέλα της ελληνικής μόδας με δουλειές στο εξωτερικό. Και οι δυο τους νέοι, πανέμορφοι και χαμηλών τόνων. Το pop ίνδαλμα έβαλε τέλος στην εργένικη ζωή του, αφού στο σπίτι του στο Νέο Βουτζά αποφάσισε να στεγάσει τη νέα του οικογένεια, τη δική του οικογένεια. Το 2008 το ζευγάρι αποκτά την Αναστασία (το όνομα του Σάκη), ενώ το 2011 έρχεται στον κόσμο ο Αλέξανδρος. Ο τραγουδιστής μετράει την ευτυχία του σε παιδικά χαμόγελα! Δεν περνάει λίγος καιρός και οι φήμες για τρίτη εγκυμοσύνη αρχίζουν να φουντώνουν. Ναι, ο Σάκης θα γίνει τρίτεκνος. Στις 3 Ιανουαρίου 2013 άλλο ένα κοριτσάκι έρχεται να μεγαλώσει την οικογένεια Ρουβά. Το ζευγάρι δεν έχει παντρευτεί (αν το έχουν κάνει κρυφά, κανένας δεν το ξέρει) και προτιμά να κρατά την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Παρά τις φωτογραφίσεις φωτογραφήσεις με τα παιδιά τους, ο Σάκης και η Κάτια δεν επιβεβαιώνουν αλλά ούτε και διαψεύδουν το αν έχουν φορέσει -έστω και κρυφά- βέρα στο δεξί. Θυμίζουν λίγο Μπραντζελίνα, έτσι δεν είναι;

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...